Najpopulárnejšie značky týchto produktov sú Bioruža, Sonnentor, Vitanella, RelaxD, .pepper..field, Valdemar Grešík - Natura s.r.o., Cole&Mason, Grešík, Kinekus, Tescoma, ORION, Manu tea, Kulinář Petr Stupka, GRIZLY, MILLEFIORI MILANO, Wolfberry, Allnature, JET FISH, Merkury Market, Sonnetor, Manu cafe, Valdemar Grešík, Millefiori, WMF alebo Heera. Všetky značky
Peperoncino nitky drvené, vhodná prísada do všetkých pálivých jedál. Typické sú v thajské a jihoamerickej kuchyni. | Zloženie: chillies drvené - mierne pálivé. Bez glutamanu sodného
Majoránka skvelo dochutí mleté mäso, fašírky, guláš a rôzne druhy polievok. | Zloženie:majoránka vňať drvená. Bez glutamanu sodného
Petržlen sa skvelo hodí k dochuteniu polievok a zemiakov. | Zloženie: petržlen zahradný. Bez glutamanu sodného
Zázvor sa hodí na pečenú hydinu, do azijskej kuchyne, strukovinových jedál i rybacej polievky. Pred použitím je možné zázvor namočiť asi na 2 hodiny vo vode a potom nasekať na kúsky. |
Tymián je vhodný k dochuteniu ryb, pečeného i duseného mäsa. | Zloženie: tymián vňať drvená. Bez glutamanu sodného
Rasca je korenie, ktoré nájde uplatnenie na pečených mäsách, slanom pečive a taktiež v polievkach. | Zloženie: kmín plod. Bez glutamanu sodného
Rasca je korenie, ktoré nájde uplatnenie na pečených masách, slanom pečive a taktiež v polievkach. | Bez glutamanu sodného
Do polievok a omáčok, najmä smotanových a rajskej, tiež k nakladaniu húb a zeleniny. | | Zloženie: Bobkový list. | | Upozornenie: Neobsahuje glutaman sodný. | | Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste. | | Obsah: 10 g | | Krajina pôvodu: Česká republika
Tabasco sa používa k dochuteniu pálivých jedál predovšetkým v azijskej a juhoamerickej kuchyni. | Zloženie: chillies celé - veľmi pálivé. Bez glutamanu sodného
Tabasco sa používa k dochuteniu pálivých jedál predovšetkým v azijskej a juhoamerickej kuchyni. | Zloženie: chillies celé - veľmi pálivé. Bez glutamanu sodného
Zázvor najde svoje uplatnenie pri dochutení hydiny a exotických polievok, tiež v azijskej kuchyni. | Zloženie: koreň zázvoru. Bez glutamanu sodného
Saturejka je vhodná k dochuteniu hydiny, strukovinových jedál a dusenej kapusty. | Zloženie: saturejka vňať drtená. Bez glutamanu sodného
Koriander uplatníte v thajskej a aj juhoamerickej kuchyni k dochuteniu omáčok, ale taktiež do mletého mäsa. Bez glutamanu sodného
Koriander uplatníte v thajskej a aj juhoamerickej kuchyni k dochuteniu omáčok, ale taktiež do mletého mäsa. | Zloženie: koriander siaty. Bez glutamanu sodného
Kurkuma sa uplatní predovšetkým v azijskej kuchyni. Môžete ju pridať do omáčiek alebo do ryže , vďaka čomu pokrmy získajú krásnu žltú farbu. | Složenie: kurkuma koreň mletý. Bez glutamanu sodného
Extra kvalita, záhradné pestovanie! Do talianskej kuchyne, na pizzu, špagety, šaláty. Vhodná do fazule a omáčok. | | Zloženie: List bazalky. | | Upozornenie: Korenie je bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Obsah: 20 g | | Krajina
Anýz celý sa hodí pri pečení sušienok a iného pečiva . Tiež do indických polievok a dusených pokrmov
Struky vanilky si aj napriek svojej vysokej cene udržujú svoje miesto na trhu. Ak porovnáte vôňu a chuť vanilky s umelou náhradou (vanilkovým cukrom), pravdepodobne prestanete vanilkový cukor používať. Výhodou pravej vanilky je niekoľkonásobné použitie - kapsulu necháte niekoľko
Chlebové korenie. | | Zloženie: Rasca plod, fenikel plod, koriander plod. | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: 1 - 2 lyžičky na 1 kg múky (podľa chuti).Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenie a veľmi priaznivou cenou v pomere k
Nové korenie slúži k dochuteniu omáčok, polievok, k marinovaniu mäsa a taktiež k nakladaniu hub a zeleniny. | Zloženie: plod pimentovníka. Bez glutamanu sodného
Bulharské korenie do mletých mäsových pokrmov, zapekanej zeleniny a mäsa, do slaných nátierok. | | Zloženie: Senovka grécka, saturejka, soľ max. 30 %, chilli. | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Obsah: 30
Pažitka sa hodí do polievok, k dochuteniu mäsa, na všetky druhy slaného pečiva, ale uplatnenie nájde prakticky vo všetkých slaných pokrmoch. | Zloženie: pažitka pravá. Bez glutamanu sodného
Peper cayennský mletý uplatnite predovšetkým v azijskej a juhoamerickej kuchyni pre prípravu pálivých jedál. | Zloženie: chilli mleté - stredne pálivé. Bez glutamanu sodného
Koriander uplatníte v thajskej a aj juhoamerickej kuchyni k dochuteniu omáčok, ale taktiež do mletého mäsa. | Zloženie: koriander plod celý. Bez glutamanu sodného
Pikantné byliny s peprom na mäso a zeleninu.Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere ku hmotnosti. Všetky druhy korenia sú bez glutamanu sodného
Čierny peper sa hodí prakticy na všetky druhy jedál, vrátane šalátov a polievok. | Zloženie: nedozreté bobule peprovníku. Bez glutamanu sodného
Medvedí cesnak sa hodí k dochuteniu polievok, dusených jedál, vaječných omelet a taktiež na pečené zemiaky. | Zloženie: cesnak medvedí. Bez glutamanu sodného
Zmes korenia na prípravu bylinkového masla. Stačí len zmiešať s maslom. | Zloženie: jedlá soľ (max. 26 %), oregáno, majoránka, petržlen, pažitka, cesnak, paprika, cukor. Bez glutamánu sodného
Mierne pálivá, nasladlá zmes na zeleninu. | | Zloženie: Jedlá soľ (max. 19 %), paprika, cesnak, cibuľa, trstinový cukor, šípka, pažitka, petržlen, medvedí cesnak, chilli, bazalka, oregáno, rozmarýn, šalvia, zázvor | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu:
Grešík Bylinky do polievky 40 g | | Do polievok, do šalátov a omáčok, tiež pod sviečkovú. | | Zloženie : Karotka, pastier, pór, zeler list, pažítka, ligurček list, rasca. | | Skladovanie: Skladujte v temnom, chladnom a suchom mieste. | Vyladená zmes byliniek, ktorá dodá nielen polievkam
Do šalátov, majonéz, marinád, plniek do hydiny, omelet a tiež k nakladaniu zeleniny.Zloženie: estragon list
Do indických jedál, s koriamdrom a citrónom; vhodné aj na morské ryby. | | Zloženie: koriander, čierne korenie, rasca, muškát, škorica, kardamón, klinček, citrónová kôra | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Korenie podľa chuti pridáme do pripravovaného
Grešík Korenie grilovacej byliny 40 g | | Vhodné pre všetky druhy grilovaných a pečených mäs, hydiny a rýb. | | Toto korenie sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Je bez glutamanu sodného. | | Zloženie: Paprika, korenie, cibuľa,
Opečený chlieb potrite olivovým olejom a posypte Bruschettou. | | Zloženie: Paradajkové vločky, paprika, cesnak, bazalka, oregáno, morská soľ | | Upozornenie: Bez glutamánu. | | Návod na prípravu: Korenie podla chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Skladovanie: Skladujte na tmavom a
Škoricu využijete na dochutenie sladkých jedál, v azijskej kuchyni, ale tiež možete použiť na mäso. | Zloženie: kôra škoricovníka čínskeho. Bez glutamanu sodného
Aromatické, mierne pikantné karí, na prípravu polievok, omáčok, ryže, hydiny a rýb. | | Zloženie: Koriander, kurkuma, chilli, bobkový list, senovka grécka, semeno, horčica semeno, hrachová múka, citrónová kôra, cesnak, soľ | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na
Perníkové korenie je zmes vhodná do perníkov alebo iného drobného sladkého pečiva. koření vhodná k pečení perníků a jiných druhu typicky vánočních cukroví. | Zloženie: škorica, koriander, klinček, badyán, zázvor, muškátový orech, nové korenie. Bez glutamanu sodného
Zmes korenia vhodná k dochuteniu špaget a iných cestovín, ale tiež možné použiť na pizzu či do talianskej kuchyne. | Zloženie: cibuľa, paprika, paradajkový prášok, oregano, bazalka, petržlen, cesnak. Bez glutamanu sodného
Jedná sa o ostrejšiu verziu klasického kari doplneného o papriku. Thajské kari sa hodí k ochuteniu hydiny, rýb, ryže, omáčok a pálivej azijskej kuchyne. | Zloženie: paprika, kurkuma, koriander, horčičné semeno, chilli, senovka semeno, jedlá soľ (max. 5 %), cesnak. Bez glutamanu
Paprika údená pálivá mletá sa hodí na dochutenie grilovaného a duseného mäsa. | Zložení: paprika údená pálivá. Bez glutamanu sodného
Paprika údená sladká mletá sa hodí na dochutenie grilovaného a duseného mäsa. | Zloženie: paprika údená sladká. Bez glutamanu sodného
Na steaky a pečené mäsá. Jemne pikantné. | Zloženie. peper, paprika, kari (kurkuma,cibuľa, cesnak, horčica, chilli, koriander, rasca, zázvor, senovka semeno, fenykel), cibuľa, cesnak, paradajkový prášok, kurkuma, cukor, petržlen, muškátový oriešok, pažitka, majoránka, tymián,
Paprika skvelo dochutí polievky, zeleninu, dusené jedlá a omáčky. | Zloženie: paprika pálivá 140 ASTA - vysoká kvalita (Stupnice ASTA je stupnicou kvality papriky. Je v rozmezí 40 - 180 ASTA. Bežné papriky u nás predávané dosahují 60 - 120 ASTA.) Bez glutamanu sodného
Jemne pálivá zmes na kuracie mäso, pokrmy ázijskej kuchyne. | | Zloženie: Paprika, koriander, trstinový cukor, jedlá soľ (max. 10%), kurkuma, cesnak, cibuľa, fenikel, škorica, citrónová kôra, senovka, zázvor, čierne korenie, badián, klinčeky. | | Upozornenie: Uchovávajte mimo dosahu
Zmes korenia tzatziki je vhodná predovšetkým do klasického šalátu, ale tiež do mliečnych výrobkov. | Zloženie: cesnak, cibuľa, jedlá soľ(max. 19 %), peper, kôpor, kurkuma. Bez glutamanu sodného.
Ružový peper sa používa obdobne ako klasický čierny peper. Ružový peper je menej peprový, ale značne aromatický. | Zloženie: plody peprovca peruánského. Bez glutamanu sodného.
Škorica ceylonská má na rozdiel od bežnej čínskej škorice ďaleko jemnejšiu chuť. Škoricu využijete do vareného vína, do kompotov či azijskej kuchyne. | Zloženie: celá kôra škoricovníka ceylonského. Bez glutamanu sodného. |
Škorica ceylonská má na rozdiel od bežnej čínskej škorice ďaleko jemnejšiu chuť. Škoricu využijete do vareného vína, do kompotov či azijskej kuchyne. |
Peperoncino uplatníte pri dochucovaní omáčiek a cestovín, dodá jedlu ostrejšiu chuť. | Zloženie: cesnak, chilli, petržlen . Bez glutamanu sodného
Peper biely má jemnejšiu chuť než klasický čierny peper, hodí sa pre biele mäsá, omáčky, ale tiež do polievok. | Zloženie: celé zrelé plody peprovníka. Bez glutamanu sodného
Paprika skvelo dochutí polievky, zeleninu, dusené jedlá a omáčky. | Zloženie: paprika lahôdková 140 ASTA - vysoká kvalita (Stupnice ASTA je stupnicou kvality papriky. Je v rozmezí 40 - 180 ASTA. Bežné papriky u nás predávané dosahují 60 - 120 ASTA.) Bez glutamanu sodného
Chuť je výrazne korenistá, jemne štipľavá. Používa sa do zeleninových a mäsitých jedál, zvlášť v indonéskej kuchyni.
Kardamom zvýrazňuje chuť sladkých i slaných jedál. Môžete ho využiť v pečive, azijskej kuchyni, ale tiež v káve či čaji, známy predovšetkým z arabských zemí. | Zloženie: mleté plody pravého kardamomu. Bez glutamanu sodného.
Do pečiva, zemiakovej kaše, bielej polievky, soté. | | Zloženie: Muškátový orech, celý. | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Orech nastrúhame a podľa potreby pridáme do pripravovaného jedla. | | Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom
Zmes peprov ideálny do mlynčeka na korenie. Oživý chuťovo i farebne všetky druhy jedál. | Zloženie: čiern,y zelený a biely peper celý, ružový peper celý. Bez glutamanu sodného
Bez chemického ošetrenie. | Do sladkých pokrmov, na prípravu ryb a pomazánok.Zloženie: chemicky neošetřrná kôra citróníku | Táto séria sa vyznačuje kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Všetky druhy korenia sú bez glutamánu sodného
Kardamom zvýrazňuje chuť sladkých i slaných jedál Môžete ho využiť v pečive, azijskej kuchyni, ale tiež v káve či čaji, známe predovšetkým z arabských krajín. | Zloženie: celé plody pravého kardamomu. Bez glutamanu sodného. |
Šafrán je najdrahšie korenie na svete. Už malé množstvo výrazne ovonia a ochutí polievky, omáčky, ryžu aj jedlo z rýb a hydiny. Skuste pridat šafrán do rizota či kuracej polievky a kulinársky zážitok je zaručený! | Zloženie: šafrán siaty
Chuť a vôňa indickej kuchyne. Bez glutamanu sodného. | 5 druhov korenia
Poznajte rozmanitosť 6 druhov korenie bez soli a glutamanu sodného. |
Grešík Muškátový kvet mletý 30 g | | Do pečiva, zemiakovej kaše, bielej polievky, ragú. Má jemnejšiu chuť ako muškátový orech. | | Zloženie : Mníšek muškátovníka vonného. | Do pečiva, zemiakovej kaše, bielej polievky, ragú. Má jemnejšiu chuť ako muškátový orech
Na nakladanie uhoriek, zeleniny a húb | | Zloženie: horčica semeno, korenie čierne celý, nové korenie celé, koriander plod celý, bobkový list | | Upozornenie: Výrobok obsahuje horčičné semeno. Bez glutamánu sodného | | Návod na prípravu: Základ nálevu tvorí 4 l vody, 1 l 8% octu,
Do polievok, do šalátov a na omáčky, tiež pod sviečkovú. | | Zloženie: Karotka, paštrňák, petržlen, pažitka, zeler, pór, ligurček list, rasca. | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Korenie podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Skladovanie:
Vhodné pre všetky druhy grilovaného mäsa, hydiny a rýb. | Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Korenie je bez glutamanu sodného. |
Dodáva príjemne peprovo-kyslú chuť morským rybám, mäsovým minutkám a pikantným omáčkam. | Zloženie: oplodie citrónu (42 %), peper (37 %), prírodné citrónové aroma, cukor, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, kurkuma | Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou
Typické použitie do azijskej a juhoamerickej kuchyne. Stredne pálivé. | Bez glutamanu sodného
Medvedí cesnak sa hodí do polievok, dusených jedál, na vaječné omelety a zapečené zemiaky
Kurkuma sa uplatní predovšetkým v azijskej kuchyni. Môžete ju pridať do omáčiek alebo do ryže , vďaka čomu pokrmy získajú krásnu žltú farbu. | Zloženie: kurkuma koreň mletý. Bez glutamanu sodného
Zmes zmiešame s maslom a podávame s minutkami. K dochuteniu majonézy, polievok, omáčok a šalátov. | Zloženie: jedlá soľ (max. 26 %), oregáno, petržlen, majoránka, pažitka, cesnak, paprika, cukor | Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korení a veľmi
Zmes byliniek a korenia vhodná predovšetkým do polievok, ale taktiež do omáčiek. | Zloženie: paštrnák, pór, celer list, pažitka, ligurček list, rasca. Výrobok obsahuje celer. Bez glutamánu sodného
Paprika lahôdková je vhodná do polievok, omáčok, zeleninových pokrmov a duseného mäsa. | Zloženie: paprika lahôdková 140 ASTA - vysoká kvalita (Stupnice ASTA je stupnicou kvality papriky. Je v rozmedzí 40 - 180 ASTA. Bežné papriky u nás predávané dosahují 60 - 120 ASTA.)
Grécka jemne pálivá zmes na rôzne druhy mäsa pripravované na rošte i na panvici. | Zloženie: paprika, jedlá soľ (max. 20 %), cesnak, cibuľa, koriander, paradajkový prášok, kurkuma, trstinvý cukor, peper, petržlen, oregáno, bazalka, rozmarýn, tymián, muškátový oriešok | | Tato
Na všetky sladké jedlá, v azijskej kuchyni i na mäso.Zloženie: kôra škoricovníka ceylonského | Táto séria sa vyznačuje mimorianou kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Všetko korenie je bez glutamánu sodného.
Ideálny do mlynčeka na peper. Osvieži vôňou, chuťou i farebnosťou všetky pokrmy. | Zloženie: čierny, zelený a biely peper celý, ružový peper celý | | Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Všetko korenie