Majoránka skvelo dochutí mleté mäso, fašírky, guláš a rôzne druhy polievok. | Zloženie:majoránka vňať drvená. Bez glutamanu sodného
Petržlen sa skvelo hodí k dochuteniu polievok a zemiakov. | Zloženie: petržlen zahradný. Bez glutamanu sodného
Zázvor sa hodí na pečenú hydinu, do azijskej kuchyne, strukovinových jedál i rybacej polievky. Pred použitím je možné zázvor namočiť asi na 2 hodiny vo vode a potom nasekať na kúsky. |
Tymián je vhodný k dochuteniu ryb, pečeného i duseného mäsa. | Zloženie: tymián vňať drvená. Bez glutamanu sodného
Rasca je korenie, ktoré nájde uplatnenie na pečených mäsách, slanom pečive a taktiež v polievkach. | Zloženie: kmín plod. Bez glutamanu sodného
Rasca je korenie, ktoré nájde uplatnenie na pečených masách, slanom pečive a taktiež v polievkach. | Bez glutamanu sodného
Do polievok a omáčok, najmä smotanových a rajskej, tiež k nakladaniu húb a zeleniny. | | Zloženie: Bobkový list. | | Upozornenie: Neobsahuje glutaman sodný. | | Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste. | | Obsah: 10 g | | Krajina pôvodu: Česká republika
Tabasco sa používa k dochuteniu pálivých jedál predovšetkým v azijskej a juhoamerickej kuchyni. | Zloženie: chillies celé - veľmi pálivé. Bez glutamanu sodného
Tabasco sa používa k dochuteniu pálivých jedál predovšetkým v azijskej a juhoamerickej kuchyni. | Zloženie: chillies celé - veľmi pálivé. Bez glutamanu sodného
Zázvor najde svoje uplatnenie pri dochutení hydiny a exotických polievok, tiež v azijskej kuchyni. | Zloženie: koreň zázvoru. Bez glutamanu sodného
Saturejka je vhodná k dochuteniu hydiny, strukovinových jedál a dusenej kapusty. | Zloženie: saturejka vňať drtená. Bez glutamanu sodného
Koriander uplatníte v thajskej a aj juhoamerickej kuchyni k dochuteniu omáčok, ale taktiež do mletého mäsa. Bez glutamanu sodného
Koriander uplatníte v thajskej a aj juhoamerickej kuchyni k dochuteniu omáčok, ale taktiež do mletého mäsa. | Zloženie: koriander siaty. Bez glutamanu sodného
Kurkuma sa uplatní predovšetkým v azijskej kuchyni. Môžete ju pridať do omáčiek alebo do ryže , vďaka čomu pokrmy získajú krásnu žltú farbu. | Složenie: kurkuma koreň mletý. Bez glutamanu sodného
Extra kvalita, záhradné pestovanie! Do talianskej kuchyne, na pizzu, špagety, šaláty. Vhodná do fazule a omáčok. | | Zloženie: List bazalky. | | Upozornenie: Korenie je bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Obsah: 20 g | | Krajina
Anýz celý sa hodí pri pečení sušienok a iného pečiva . Tiež do indických polievok a dusených pokrmov
Struky vanilky si aj napriek svojej vysokej cene udržujú svoje miesto na trhu. Ak porovnáte vôňu a chuť vanilky s umelou náhradou (vanilkovým cukrom), pravdepodobne prestanete vanilkový cukor používať. Výhodou pravej vanilky je niekoľkonásobné použitie - kapsulu necháte niekoľko
Chlebové korenie. | | Zloženie: Rasca plod, fenikel plod, koriander plod. | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: 1 - 2 lyžičky na 1 kg múky (podľa chuti).Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenie a veľmi priaznivou cenou v pomere k
Nové korenie slúži k dochuteniu omáčok, polievok, k marinovaniu mäsa a taktiež k nakladaniu hub a zeleniny. | Zloženie: plod pimentovníka. Bez glutamanu sodného
Bulharské korenie do mletých mäsových pokrmov, zapekanej zeleniny a mäsa, do slaných nátierok. | | Zloženie: Senovka grécka, saturejka, soľ max. 30 %, chilli. | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Obsah: 30
Pažitka sa hodí do polievok, k dochuteniu mäsa, na všetky druhy slaného pečiva, ale uplatnenie nájde prakticky vo všetkých slaných pokrmoch. | Zloženie: pažitka pravá. Bez glutamanu sodného
Peper cayennský mletý uplatnite predovšetkým v azijskej a juhoamerickej kuchyni pre prípravu pálivých jedál. | Zloženie: chilli mleté - stredne pálivé. Bez glutamanu sodného
Koriander uplatníte v thajskej a aj juhoamerickej kuchyni k dochuteniu omáčok, ale taktiež do mletého mäsa. | Zloženie: koriander plod celý. Bez glutamanu sodného
Pikantné byliny s peprom na mäso a zeleninu.Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere ku hmotnosti. Všetky druhy korenia sú bez glutamanu sodného
Čierny peper sa hodí prakticy na všetky druhy jedál, vrátane šalátov a polievok. | Zloženie: nedozreté bobule peprovníku. Bez glutamanu sodného
Medvedí cesnak sa hodí k dochuteniu polievok, dusených jedál, vaječných omelet a taktiež na pečené zemiaky. | Zloženie: cesnak medvedí. Bez glutamanu sodného
Zmes korenia na prípravu bylinkového masla. Stačí len zmiešať s maslom. | Zloženie: jedlá soľ (max. 26 %), oregáno, majoránka, petržlen, pažitka, cesnak, paprika, cukor. Bez glutamánu sodného
Mierne pálivá, nasladlá zmes na zeleninu. | | Zloženie: Jedlá soľ (max. 19 %), paprika, cesnak, cibuľa, trstinový cukor, šípka, pažitka, petržlen, medvedí cesnak, chilli, bazalka, oregáno, rozmarýn, šalvia, zázvor | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu:
Grešík Bylinky do polievky 40 g | | Do polievok, do šalátov a omáčok, tiež pod sviečkovú. | | Zloženie : Karotka, pastier, pór, zeler list, pažítka, ligurček list, rasca. | | Skladovanie: Skladujte v temnom, chladnom a suchom mieste. | Vyladená zmes byliniek, ktorá dodá nielen polievkam
Do šalátov, majonéz, marinád, plniek do hydiny, omelet a tiež k nakladaniu zeleniny.Zloženie: estragon list
Do indických jedál, s koriamdrom a citrónom; vhodné aj na morské ryby. | | Zloženie: koriander, čierne korenie, rasca, muškát, škorica, kardamón, klinček, citrónová kôra | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Korenie podľa chuti pridáme do pripravovaného
Grešík Korenie grilovacej byliny 40 g | | Vhodné pre všetky druhy grilovaných a pečených mäs, hydiny a rýb. | | Toto korenie sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Je bez glutamanu sodného. | | Zloženie: Paprika, korenie, cibuľa,
Opečený chlieb potrite olivovým olejom a posypte Bruschettou. | | Zloženie: Paradajkové vločky, paprika, cesnak, bazalka, oregáno, morská soľ | | Upozornenie: Bez glutamánu. | | Návod na prípravu: Korenie podla chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Skladovanie: Skladujte na tmavom a
Škoricu využijete na dochutenie sladkých jedál, v azijskej kuchyni, ale tiež možete použiť na mäso. | Zloženie: kôra škoricovníka čínskeho. Bez glutamanu sodného
Aromatické, mierne pikantné karí, na prípravu polievok, omáčok, ryže, hydiny a rýb. | | Zloženie: Koriander, kurkuma, chilli, bobkový list, senovka grécka, semeno, horčica semeno, hrachová múka, citrónová kôra, cesnak, soľ | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na
Perníkové korenie je zmes vhodná do perníkov alebo iného drobného sladkého pečiva. koření vhodná k pečení perníků a jiných druhu typicky vánočních cukroví. | Zloženie: škorica, koriander, klinček, badyán, zázvor, muškátový orech, nové korenie. Bez glutamanu sodného
Zmes korenia vhodná k dochuteniu špaget a iných cestovín, ale tiež možné použiť na pizzu či do talianskej kuchyne. | Zloženie: cibuľa, paprika, paradajkový prášok, oregano, bazalka, petržlen, cesnak. Bez glutamanu sodného
Jedná sa o ostrejšiu verziu klasického kari doplneného o papriku. Thajské kari sa hodí k ochuteniu hydiny, rýb, ryže, omáčok a pálivej azijskej kuchyne. | Zloženie: paprika, kurkuma, koriander, horčičné semeno, chilli, senovka semeno, jedlá soľ (max. 5 %), cesnak. Bez glutamanu
Paprika údená pálivá mletá sa hodí na dochutenie grilovaného a duseného mäsa. | Zložení: paprika údená pálivá. Bez glutamanu sodného
Paprika údená sladká mletá sa hodí na dochutenie grilovaného a duseného mäsa. | Zloženie: paprika údená sladká. Bez glutamanu sodného
Na steaky a pečené mäsá. Jemne pikantné. | Zloženie. peper, paprika, kari (kurkuma,cibuľa, cesnak, horčica, chilli, koriander, rasca, zázvor, senovka semeno, fenykel), cibuľa, cesnak, paradajkový prášok, kurkuma, cukor, petržlen, muškátový oriešok, pažitka, majoránka, tymián,
Paprika skvelo dochutí polievky, zeleninu, dusené jedlá a omáčky. | Zloženie: paprika pálivá 140 ASTA - vysoká kvalita (Stupnice ASTA je stupnicou kvality papriky. Je v rozmezí 40 - 180 ASTA. Bežné papriky u nás predávané dosahují 60 - 120 ASTA.) Bez glutamanu sodného
Jemne pálivá zmes na kuracie mäso, pokrmy ázijskej kuchyne. | | Zloženie: Paprika, koriander, trstinový cukor, jedlá soľ (max. 10%), kurkuma, cesnak, cibuľa, fenikel, škorica, citrónová kôra, senovka, zázvor, čierne korenie, badián, klinčeky. | | Upozornenie: Uchovávajte mimo dosahu
Zmes korenia tzatziki je vhodná predovšetkým do klasického šalátu, ale tiež do mliečnych výrobkov. | Zloženie: cesnak, cibuľa, jedlá soľ(max. 19 %), peper, kôpor, kurkuma. Bez glutamanu sodného.
Ružový peper sa používa obdobne ako klasický čierny peper. Ružový peper je menej peprový, ale značne aromatický. | Zloženie: plody peprovca peruánského. Bez glutamanu sodného.
Škorica ceylonská má na rozdiel od bežnej čínskej škorice ďaleko jemnejšiu chuť. Škoricu využijete do vareného vína, do kompotov či azijskej kuchyne. | Zloženie: celá kôra škoricovníka ceylonského. Bez glutamanu sodného. |
Škorica ceylonská má na rozdiel od bežnej čínskej škorice ďaleko jemnejšiu chuť. Škoricu využijete do vareného vína, do kompotov či azijskej kuchyne. |
Peperoncino uplatníte pri dochucovaní omáčiek a cestovín, dodá jedlu ostrejšiu chuť. | Zloženie: cesnak, chilli, petržlen . Bez glutamanu sodného
Peper biely má jemnejšiu chuť než klasický čierny peper, hodí sa pre biele mäsá, omáčky, ale tiež do polievok. | Zloženie: celé zrelé plody peprovníka. Bez glutamanu sodného
Paprika skvelo dochutí polievky, zeleninu, dusené jedlá a omáčky. | Zloženie: paprika lahôdková 140 ASTA - vysoká kvalita (Stupnice ASTA je stupnicou kvality papriky. Je v rozmezí 40 - 180 ASTA. Bežné papriky u nás predávané dosahují 60 - 120 ASTA.) Bez glutamanu sodného
Chuť je výrazne korenistá, jemne štipľavá. Používa sa do zeleninových a mäsitých jedál, zvlášť v indonéskej kuchyni.
Kardamom zvýrazňuje chuť sladkých i slaných jedál. Môžete ho využiť v pečive, azijskej kuchyni, ale tiež v káve či čaji, známy predovšetkým z arabských zemí. | Zloženie: mleté plody pravého kardamomu. Bez glutamanu sodného.
Bez chemického ošetrenie. | Do sladkých pokrmov, na prípravu ryb a pomazánok.Zloženie: chemicky neošetřrná kôra citróníku | Táto séria sa vyznačuje kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Všetky druhy korenia sú bez glutamánu sodného
Do pečiva, zemiakovej kaše, bielej polievky, soté. | | Zloženie: Muškátový orech, celý. | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Orech nastrúhame a podľa potreby pridáme do pripravovaného jedla. | | Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom
Zmes peprov ideálny do mlynčeka na korenie. Oživý chuťovo i farebne všetky druhy jedál. | Zloženie: čiern,y zelený a biely peper celý, ružový peper celý. Bez glutamanu sodného
Kardamom zvýrazňuje chuť sladkých i slaných jedál Môžete ho využiť v pečive, azijskej kuchyni, ale tiež v káve či čaji, známe predovšetkým z arabských krajín. | Zloženie: celé plody pravého kardamomu. Bez glutamanu sodného. |
Šafrán je najdrahšie korenie na svete. Už malé množstvo výrazne ovonia a ochutí polievky, omáčky, ryžu aj jedlo z rýb a hydiny. Skuste pridat šafrán do rizota či kuracej polievky a kulinársky zážitok je zaručený! | Zloženie: šafrán siaty
Chuť a vôňa indickej kuchyne. Bez glutamanu sodného. | 5 druhov korenia
Poznajte rozmanitosť 6 druhov korenie bez soli a glutamanu sodného. |
Grešík Muškátový kvet mletý 30 g | | Do pečiva, zemiakovej kaše, bielej polievky, ragú. Má jemnejšiu chuť ako muškátový orech. | | Zloženie : Mníšek muškátovníka vonného. | Do pečiva, zemiakovej kaše, bielej polievky, ragú. Má jemnejšiu chuť ako muškátový orech
Na nakladanie uhoriek, zeleniny a húb | | Zloženie: horčica semeno, korenie čierne celý, nové korenie celé, koriander plod celý, bobkový list | | Upozornenie: Výrobok obsahuje horčičné semeno. Bez glutamánu sodného | | Návod na prípravu: Základ nálevu tvorí 4 l vody, 1 l 8% octu,
Vhodné pre všetky druhy grilovaného mäsa, hydiny a rýb. | Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Korenie je bez glutamanu sodného. |
Dodáva príjemne peprovo-kyslú chuť morským rybám, mäsovým minutkám a pikantným omáčkam. | Zloženie: oplodie citrónu (42 %), peper (37 %), prírodné citrónové aroma, cukor, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, kurkuma | Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou
Do polievok, do šalátov a na omáčky, tiež pod sviečkovú. | | Zloženie: Karotka, paštrňák, petržlen, pažitka, zeler, pór, ligurček list, rasca. | | Upozornenie: Bez glutamánu sodného. | | Návod na prípravu: Korenie podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Skladovanie:
Typické použitie do azijskej a juhoamerickej kuchyne. Stredne pálivé. | Bez glutamanu sodného
Medvedí cesnak sa hodí do polievok, dusených jedál, na vaječné omelety a zapečené zemiaky
Kurkuma sa uplatní predovšetkým v azijskej kuchyni. Môžete ju pridať do omáčiek alebo do ryže , vďaka čomu pokrmy získajú krásnu žltú farbu. | Zloženie: kurkuma koreň mletý. Bez glutamanu sodného
Zmes zmiešame s maslom a podávame s minutkami. K dochuteniu majonézy, polievok, omáčok a šalátov. | Zloženie: jedlá soľ (max. 26 %), oregáno, petržlen, majoránka, pažitka, cesnak, paprika, cukor | Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korení a veľmi
Zmes byliniek a korenia vhodná predovšetkým do polievok, ale taktiež do omáčiek. | Zloženie: paštrnák, pór, celer list, pažitka, ligurček list, rasca. Výrobok obsahuje celer. Bez glutamánu sodného
Paprika lahôdková je vhodná do polievok, omáčok, zeleninových pokrmov a duseného mäsa. | Zloženie: paprika lahôdková 140 ASTA - vysoká kvalita (Stupnice ASTA je stupnicou kvality papriky. Je v rozmedzí 40 - 180 ASTA. Bežné papriky u nás predávané dosahují 60 - 120 ASTA.)
Grécka jemne pálivá zmes na rôzne druhy mäsa pripravované na rošte i na panvici. | Zloženie: paprika, jedlá soľ (max. 20 %), cesnak, cibuľa, koriander, paradajkový prášok, kurkuma, trstinvý cukor, peper, petržlen, oregáno, bazalka, rozmarýn, tymián, muškátový oriešok | | Tato
Na všetky sladké jedlá, v azijskej kuchyni i na mäso.Zloženie: kôra škoricovníka ceylonského | Táto séria sa vyznačuje mimorianou kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Všetko korenie je bez glutamánu sodného.
Ideálny do mlynčeka na peper. Osvieži vôňou, chuťou i farebnosťou všetky pokrmy. | Zloženie: čierny, zelený a biely peper celý, ružový peper celý | | Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korení a veľmi priaznivou cenou v pomere k hmotnosti. Všetko korenie