TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč - popis produktu

Vysokokvalitná stolná lampa Wagenfeld so stojanom z poniklovaného kovu Táto stolná lampa nie je len vysokokvalitne navrhnutým a spracovaným zdrojom svetla, ale nesie so sebou aj kus histórie. Stolná lampa bola vyrobená podľa vzoru umelca Bauhausu Wilhelma Wagenfelda, ktorý ju navrhol v roku 1924. Použitie materiálov sklo a kov ukazuje už v začiatkoch jeho kariéry ťažisko jeho práce. Výrobca svietidiel Tecnolumen je jediná spoločnosť, ktorej reprodukcie sú licencované. Keďže sú v obehu falzifikáty, stojí za to pozrieť sa bližšie: svietidlo sa dá identifikovať ako originál na základe niekoľkých charakteristík. Stolná lampa má tienidlo vyrobené z ručne fúkaného opálového skla, sklenený podstavec s priemerom 15,2 centimetra a stojan poniklovaného kovu. Je ovládaná čiernou šnúrkou, na ktorej konci je umiestnená poniklovaná guľôčka. Toto bolo vyrobené presne tak, ako to zamýšľal Wilhelm Wagenfeld. Priechodka je rovnako založená na špecifikáciách vynálezcu. Pre svetlo Wagenfeld je typické aj napájanie, ktorého kábel je obalený čiernou textíliou. Tieto osobitné charakteristiky dokazujú pravosť modelu. Okrem toho je každá výroba označená poradovým číslom a pod podstavcom pečiatkou výrobcu svietidla Tecnolumen, ktorá navyše podčiarkuje kvalitu. Ako žiarovky sa môžu používať diódy LED, ako aj energeticky úsporné žiarovky. Upozornenie: Odporúča sa opatrnosť pri výbere žiarovky, vyhýbajte sa čírym skleneným bankám, pretože by mohli vytvárať tiene na sklenenom tienidle. Náhradné tienidlá na toto svietidlo sú tiež k dispozícii samostatne pod číslom výrobku 9030005. Pozadie: Takto vznikol originál Staatliche Bauhaus bol založený vo Weimare v roku 1919 ako Umelecká škola pánom Walterom Gropiusom. Zjednotilo sa tu remeslo a umenie. Dominantnou témou bola funkčná konštrukcia. Dnes sa radí veľa diel Bauhausu do klasických umení modernej doby. V roku 1924 vymyslel, vtedy len 24-ročný Wilhelm Wagenfeld, ktorý bol len krátku dobu v Bauhause ako tovariš, slávnu stolnú lampu Wagenfeld. Jeho učiteľom bol László Moholy-Nagy a zhotovenie bolo úlohou pre študentov. Wilhelm Wagenfeld začal s touto prácou svoju kariéru. Neskôr pôsobil ako riaditeľ a školiteľ v rôznych sklárskych a kovových dielňach, ako aj ako profesor na Berlínskej Vysokej škole výtvarných umení. Tecnolumen – Bauhaus ako srdcová záležitosť Štýl Bauhaus je pre nemeckého výrobcu svietidiel Tecnolumen viac ako len umelecký prúd. Výrobca si stanovil za úlohu znovu vydávať práce významných tvorcov Bauhausu. V roku 1979 sa história spoločnosti Tecnolumen začala obnovou slávnej lampy Wagenfeld. Nasledovali ďalšie kúsky, ako svetlá a aj známy čajník od Marianne Brandtovej, svetlá v štýle Art Déco a modely, ktoré vychádzajú z umeleckej asociácie De Stijl. Okrem toho navrhujú súčasní umelci svietidlá pre výrobcu Tecnolumen, medzi nimi aj samotný zakladateľ spoločnosti Walter Schnepel a dizajnéri, ako je napríklad Nico Heilmann.

Tento produkt nájdete v skupine Stolné lampy, vyrába ho značka TECNOLUMEN, v ponuke predajcu Svetla.sk.

Produkt TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč patrí do skupiny produktov Stolové lampy, patrí značke TECNOLUMEN, nájdete ho v e-shope Svetla.sk.

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč - parametre produktu

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč - história ceny a dostupnosti

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč - súvisiace články v blogu

Škola volá!

Vytvorte doma svojim školákom príjemné štúdijné prostredie a kútik pre oddych aj relax.

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč - ďalšie zaujímavé produkty

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, tyč - ako nakúpiť najvýhodnejšie?