TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo - popis produktu

Jedinečná stolná lampa Wagenfeld so stojanom zo skla a kovu V tejto stolnej lampe sa spájajú nemecká história a moderné remeslo: výsledkom je skutočný klenot. Táto reedícia je jedinou licencovanou na celom svete. Autenticita sa dá jasne identifikovať na základe niektorých charakteristík: podľa predlohy dizajnéra Bauhausu, profesora Wilhelma Wagenfelda, bola táto stolná lampa vyvinutá s ručne fúkaným tienidlom z opálového skla a rámom z poniklovaného kovu s priemerom 18 centimetrov a sklenenou základňou, ktorá je zapínaná a vypínaná čiernou šnúrkou. Poniklovanú guľôčku, ktorá sa nachádza na konci šnúrky, taktiež vymyslel Wilhelm Wagenfeld. Objímka žiarovky je navrhnutá tak, aby presne zodpovedala tomuto svetlu a má charakteristickú priechodku. Stojan z kovu je zapuzdrený v skle, čo sa priamo zakladá na originálnych výkresoch pána Wagenfelda. Povrch lampy je poniklovaný, ako je to v prípade dizajnu pána Wagenfelda z roku 1924. V priebehu času sa vytvára typická patina. Elektrické napájanie pozostáva z čierneho textilného kábla. Stolná lampa vyžaruje lichotivé svetlo a môže byť prevádzkovaná s LED a energeticky úspornými žiarovkami. Každé svetlo v tejto sérii je postupne číslované a opatrené pečiatkou Tecnolumen, ktorá ďalej overuje jeho pravosť. Pozadie: pôvod originálu Staatliche Bauhaus založil v roku 1919 Walter Gropius vo Weimare ako umeleckú školu. Spájali sa tam umenie a remeslá. Hlavnou prioritou bol vždy funkcionalizmus. V roku 1924 vytvoril vtedy 24-ročný tovariš Wilhelm Wagenfeld, ktorý bol práve prijatý do Bauhausu, stolnú lampu Wagenfeld. Práca bola vytvorená v rámci úlohy učiteľa Lászlá Moholy-Nagyho. Stolná lampa bola východiskovým bodom kariéry Wilhelma Wagenfelda, ktorý neskôr pôsobil ako učiteľ a riaditeľ rôznych dielní zameraných na kov a sklo, ako aj ako profesor na Vysokej škole výtvarných umení v Berlíne. Upozornenie: Odporúča sa nepoužívať žiarovky s čírymi sklenenými bankami, pretože by mohli vytvárať tiene na skle tienidla. Ak je potrebné náhradné tienidlo, je k dispozícii samostatne pod číslom výrobku 9030005. Štýl Bauhaus a jeho oživenie je pevným hlavným prvkom výrobcu svietidiel Tecnolumen, ktorý bol založený v roku 1979. A práve toto Wagenfeld svetlo označuje začiatok, pretože jeho reprodukcia bola prvým svetlom, ktoré bolo vyrobené. V programe výrobcu sú aj diela iných bývalých žiakov a žiačok, ako Marianne Brandtová, ktorá je známa doplnkami ako čajník. Okrem toho sa vyrábajú modely z obdobia smeru Art Déco a z okolia hnutia De Stijl, ako aj diela súčasných umelcov vrátane zakladateľov spoločnosti Waltera Schnepela.

Tento produkt nájdete v skupine Stolné lampy, vyrába ho značka TECNOLUMEN, v ponuke predajcu Svetla.sk.

Produkt TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo patrí do skupiny produktov Stolové lampy, patrí značke TECNOLUMEN, nájdete ho v e-shope Svetla.sk.

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo - parametre produktu

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo - história ceny a dostupnosti

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo - súvisiace články v blogu

Škola volá!

Vytvorte doma svojim školákom príjemné štúdijné prostredie a kútik pre oddych aj relax.

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo - ďalšie zaujímavé produkty

TECNOLUMEN Wagenfeld WG24 stolová lampa, sklo - ako nakúpiť najvýhodnejšie?