Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.
Cícer svojimi vlastnosťami spĺňa podmienky pre potravinu 21. storočia. Aminokyselinové zloženie bielkovín cícera je podobné sóji, a preto sa označuje ako ľahko dostupný zdroj bielkovín pre ľudí, ktorých strava je chudobná na bielkoviny živočíšneho pôvodu. Je takmer plnohodnotná potravina s celkom dobre vyváženým pomerom živín. Je bohatý na obsah vlákniny, vitamínov (A,E a skupiny B) a minerálnych látok (vápnik, draslík, horčík, železo).
Návod na prípravu: Pre skrátenie doby varenia je vhodné cícer vopred namočiť. Môže sa použiť na prípravu polievok, omáčok alebo do zeleninových šalátov. Veľmi známa je nátierka Hummus.
Zloženie: Cícer
Výživové údaje:
Upozornenie: Uchovávajte mimo dosahu detí. Vyrobené v závode spracovávajúcom obilniny, orechy, sóju, sezam, arašidy, sušené mlieko.
Skladovanie: Skladujte v uzatvorenom obale, na suchom a tmavom mieste.
Krajina pôvodu: Turecko
VÝHODY NAKUPOVANIA BEZ OBALU:
✅ Produkt Vám príde ekologicky zabalený v papierovom vrecku - nepoužívame plastové obaly.
✅ Výhodnejšia cena oproti iným bežne baleným produktom.
✅ Nakupujte Vami zvolené množstvo, ktoré viete spotrebovať.
Cícer svojimi vlastnosťami spĺňa podmienky pre potravinu 21. storočia. Aminokyselinové zloženie bielkovín cícera je podobné sóji, a preto sa označuje ako ľahko dostupný zdroj bielkovín pre ľudí, ktorých strava je chudobná na bielkoviny živočíšneho pôvodu. Je takmer
Cícerové cestoviny môžeme použiť ako náhradu klasických cestovín ako prílohu k hlavnému jedlu. | | Návod na prípravu: Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a za stáleho miešania varíme 7-9 minút. Po uvarení scedíme a opláchneme pitnou vodou. | | Zloženie:
Cícer svojimi vlastnosťami spĺňa podmienky pre potravinu 21. storočia. Aminokyselinové zloženie bielkovín cícera je podobné sóji, a preto sa označuje ako ľahko dostupný zdroj bielkovín pre ľudí, ktorých strava je chudobná na bielkoviny živočíšneho pôvodu. Je takmer
Cícer svojimi vlastnosťami spĺňa podmienky pre potravinu 21. storočia. Aminokyselinové zloženie bielkovín cícera je podobné sóji, a preto sa označuje ako ľahko dostupný zdroj bielkovín pre ľudí, ktorých strava je chudobná na bielkoviny živočíšneho pôvodu. Je takmer
Cícer svojimi vlastnosťami spĺňa podmienky pre potravinu 21. storočia. Aminokyselinové zloženie bielkovín cícera je podobné sóji, a preto sa označuje ako ľahko dostupný zdroj bielkovín pre ľudí, ktorých strava je chudobná na bielkoviny živočíšneho pôvodu. Je takmer
Cícer svojimi vlastnosťami spĺňa podmienky pre potravinu 21. storočia. Aminokyselinové zloženie bielkovín cícera je podobné sóji, a preto sa označuje ako ľahko dostupný zdroj bielkovín pre ľudí, ktorých strava je chudobná na bielkoviny živočíšneho pôvodu. Je takmer
Cícerové cestoviny môžeme použiť ako náhradu klasických cestovín ako prílohu k hlavnému jedlu. | | Návod na prípravu: Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a za stáleho miešania varíme 7-9 minút. Po uvarení scedíme a opláchneme pitnou vodou. | | Zloženie:
Cícerové cestoviny môžeme použiť ako náhradu klasických cestovín ako prílohu k hlavnému jedlu. | | Návod na prípravu: Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a za stáleho miešania varíme 7-9 minút. Po uvarení scedíme a opláchneme pitnou vodou. | | Zloženie:
Cícerové cestoviny môžeme použiť ako náhradu klasických cestovín ako prílohu k hlavnému jedlu. | | Návod na prípravu: Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a za stáleho miešania varíme 7-9 minút. Po uvarení scedíme a opláchneme pitnou vodou. | | Zloženie:
Neaktívne lahôdkové droždie je prirodzene bezlepkové. Vhodné pre vegánov a vegetariánov - prirodzene obsahuje spektrum vitamínov, minerálnych látok a tiež je bohaté na bielkoviny. Je vo forme malých vločiek a nedráždi črevnú mikroflóru ako bežné kvasnice. | | Návod na
Svojim zložením je fazuľa veľmi hodnotnou potravinou, pretože obsahuje všetky potrebné zložky pre ľudskú výživu. Fazuľa obsahuje veľa dusíkatých látok, približne 26-29%, vitamínov, komplexných sacharidov a minerálov. Tuky sú zastúpené v menšom množstve. Z vitamínov
Ryžové vločky vznikajú lisovaním ryže. Patria medzi prirodzene bezlepkové a ľahko stráviteľné potraviny, ktoré vás rýchlo zasýtia. Predstavujú bohatý zdroj komplexných sacharidov so zastúpením vitamínov skupiny B a minerálnych látok (predovšetkým draslíka a fosforu) v
Cviklový prášok je vyrobený sušením a následným pomletím surovej zeleniny, čím si zachováva svoje zdraviu prospešné a chuťové vlastnosti v koncentrovanej forme. | | Návod na prípravu: Je vhodný na varenie, pečenie (omáčky, polievky)a zahustenie. Pridaním vody či mlieka
Zmes byliniek a korení, ktorú odporúčame na pečené zemiaky, všetky druhy mäsa, zeleninu a do polievok. | | Návod na prípravu: Podľa chuti pridáme do pripravovaného jedla. | | Zloženie: Bazalka, oregano, tymian, majorán, paprika sladká mletá, čierne korenie, paprika červená
Na bukovom dreve údená kvalitná koreninová paprika. Zaujímavosťou je, že táto mimoriadne kvalitná výberová koreninová paprika, bola vyúdená na originálnom bukovom dreve a mletá na tradičných mlynských kameňoch. Lahôdková prvotriedna koreninová paprika sa vyznačuje vysokým
Bezlepková náhrada múky na obaľovanie či zahusťovanie jedál. | | Návod na prípravu: Používa sa na obaľovanie mäsa či zeleniny a na zahusťovanie polievok. | | Zloženie: Extrudovaná kukuričná krupica | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota 1334 kJ / 319 kcal | Tuky
Majoránka je zelená rastlinka, ktorej listy sa zbierajú tesne pred rozkvetom, kedy majú v sebe najviac nahromadených aromatických látok. Pri varení je najvhodnejšie majoránku pridať tesne pred dokončením pokrmu, aby si zachovala svoju chuť a arómu. Hodí sa do šalátov, s
Na prípravu duseného mäsa a zeleniny, najmä v indickej a arabskej kuchyni. | | Návod na prípravu: Korenie podľa chutí pridáme do pripravovaného jedla. | | Zloženie: Koriander | | Upozornenie: Uchovávajte mimo dosahu detí. | | Skladovanie: Skladujte v uzatvorenom obale, na suchom a
Zelené korenie bez soli a cukru na všetky druhy šalátov. | | Návod na prípravu: Korenie podľa chuti pridáme do pripravovaného šalátu. | | Zloženie: Petržlen list, cibuľa, paradajkové vločky, oregáno, cesnak, bazalka, čierne korenie, tymian. | | Upozornenie: Uchovávajte mimo
Plod šípky zbavený semien a chĺpkov je vynikajúci na prípravu čaju s obsahom vitamínov. | | Návod na prípravu: Jednu lyžičku šípok zalejeme 150 ml vriacej vody, necháme 10 minut luhovať. Po scedení dáme vyluhované šípky ešte 5 minút povariť v 150 ml vody, potom oba výluhy
Je známe, že Chia je najbohatším rastlinným zdrojom omega-3 mastných kyselín, ale neobsahuje cholesterol. Toto je hlavný rozdiel oproti rybacím produktom, z ktorých všetky obsahujú isté množstvá cholesterolu. Chia semená obsahujú 5 krát viac vápnika ako mlieko. Ďalej je o Chia
Je vynikajúcou alternatívou sladkého občerstvenia. Navyše má nízky obsah cukru. Toto občerstvenie sa vyrába pražením kukuričných zŕn pri vysokých teplotách. Týmto spôsobom kukuričné semená napučia a vyhodia bielu bielkovinovo-škrobovú hmotu. Pri príprave popcornu