Užite si záhradu počas celého leta!
02.08.2022 | Redakcia

Užite si záhradu počas celého leta!

Záhrada v lete je zvyčajne po rušnej jari miestom pokoja a oddychu. Relaxovať môžete pri množstve aktivít. Je ideálne záhradu rozdeliť na zónu pracovnú a zónu oddychovú.



Pracovná časť záhrady

Vyvýšené záhony

Vyvýšené záhony

V pracovnej časti môžete pestovať kvety aj zeleninu v moderných vyvýšených záhonoch. Na výber máte záhony kamenné, drevené, kovové, plastové, či betónové. Sú praktické a môžete ich umiestniť aj na terasu, verandu, či balkón.


Vyvýšené záhony

Záhradné náradie

Záhradné náradie

Neodmysliteľným pomocníkom je špecializované záhradné náradie. V súčasnosti je veľmi obľúbené aku náradie poháňané energiou z batérie. Už nikdy tak nebudete obmedzovaní káblom. Je to nová pracovná sloboda.


Zahradné náradieNožnice na živý plotNáradie na záhraduZahradnické náradieZáhradné drvičePlotové nožnice

Zavlažovanie

Zavlažovanie

Letá sú v posledných rokoch horúce a suché, preto nezabúdajte na zavlažovanie. Zachytávajte dažďovú vodu v sudoch a v nádržiach. Podzemné nádrže sú skvelé zásobníky dažďovej vody z neskorej zimy a jari. Zalievať záhony a kríky pomáhajú krhly a záhradné čerpadlá. Moderné samozavlažovacie systémy sa o polievanie záhonov a trávnika postarajú automaticky.


ZavlažovanieSmart zavlažovanieZáhradné hadice

Pareniská a skleníky

Pareniská a skleníky

Predĺžte si sezónu v záhradke využívaním pareniska. Vytvorte si malý zelený raj v skleníkoch a fóliovníkoch. Vaša snaha bude odmenená bohatou úrodou.


FoliovníkySkleníkyPareniská

Ochrana pred škodcami

Ochrana pred škodcami

Je len na vašej fantázii, aké si vyberiete semená, sadenice, kríky alebo stromy. Krásu ovocných, zeleninových a kvetinových záhonov vám ochránia mechanické, chemické aj biologické prostriedky proti chorobám a škodcom. Oboznámte sa s ponukou lapačov a odpudzovačov škodcov. Bohatú úrodu zabezpečí správna výživa a hnojenie.


HnojiváInsekticídyZahradné textíliePostrekovačeZáhradné hnojivá

Záhradné domčeky

Záhradné domčeky

Ochráňte deti aj domáce zvieratá a uložte záhradné náradie, chemickú ochranu a výživu do bezpečia záhradných boxov a záhradných domčekov.


Záhradné úložné boxyZahradné domčekyDetské záhradné domčeky

Domčeky pre hmyz

Domčeky pre hmyz

Nájdite si miesto aj na umiestnenie domčekov pre hmyz a prilákajte tak vtáky a opeľovače. Potešia vás a pomôžu k bohatej úrode.


Kŕmidlá pre vtákyDomčeky pre hmyz

Oddychová časť záhrady

Oddychová časť je miestom pre relax a zábavu.

Záhradné jazierká

Záhradné jazierká

Môžete si splniť túžbu po vlastnom záhradnom jazierku. Ak máte malú záhradku, určite vás poteší menší vodný prvok, napájadlo pre vtáky, či fontána. Väčšia plocha je vhodná pre zriadenie jazierka so samočistením, s možnosťou chovu rýb alebo kúpania.


FontányZáhradné jazierká

Záhradné dekorácie a chodníky

Záhradné dekorácie a chodníky

Príjemnú atmosféru vašej záhradky dotvorte kľukatými chodníčkami zo štrku, dreva, či kameňa. Moderné betónové šľapáky a obrubníky, rôzne mostíky a ploty, zásteny z dreva, prútia, či bambusu sú vítaným štýlovým prvkom. Vytvorte si oddelenú zónu pre oddych na slnku, či posedenie s priateľmi.


Záhradné pergolyZahradné lampyZáhradné dekorácieDekorácie na záhraduZáhradné chodníky

Záhradný nábytok

Záhradný nábytok

Podsedáky a návleky

Podsedáky a návleky

Máte radi pohodlie a pocit mäkkého luxusu? Doplňte si záhradné posedenie o podsedáky, podušky, či deky. Štýlovo dotvoria váš priestor pre relax aj v závesných kreslách, hojdačkách a sieťach.


PodsedákyZáhradné taburetyZáhradné sedáky

Tienenie

Tienenie

Pri realizácii posedenia nezabúdajte na tienenie pred prudkými lúčmi slnka. Vhodná tieniaca technika vás ochráni a poskytne tiež potrebnú intimitu počas posedenia. Na výber máte párty stany, pergoly, slnečníky, markízy, napínacie plachty, bočné vodorovné rolety, zásteny, paravány a ďalšie možnosti.


StanyPárty stanyZáhradné pergolyTieniace plachtyZahradné stanyZáhradné párty stanyTienenie

Altánky

Altánky

Altánky zvažujte, ak v záhrade nemáte stromy pre dostatočný tieň na oddych a ak máte dostatok voľného priestoru. Vyberte si z veľkého množstva štýlov, materiálov a veľkostí. V horúcom lete určite oceníte pocit príjemného vánku.


AltánkyZáhradné altányZahradné stany

Slnečníky

Slnečníky

Ak máte menšiu záhradku a málo miesta pre altánok, výbornou voľbou sú slnečníky. Môžete si vyberať od najjednoduchších, až po veľké luxusné slnečníky s UV ochranou a s kvalitnou pevnou konštrukciou. Ochránia vás aj pred teplým letným dažďom. Pri výbere určite nezabudnite na stabilný a spoľahlivý podstavec pre bezpečné upevnenie a dobrý ochranný poťah na jeho odloženie.


SlnečníkyPodstavec pod slnečníkObaly na slnečníky

Opaľovanie

Opaľovanie

Pri užívaní si letných dní nezabúdajte na ochranu pokožky tela aplikáciou vhodných opaľovacích prostriedkov a doplnkov. Chráňte predovšetkým hlavu vhodnou pokrývkou a oči kvalitnými slnečnými okuliarmi s UV filtrom.


Slnečné okuliareKlobúkyZáhradné lehátkaOpaľovacie lehátkaOpaľovanie

Trampolíny

Trampolíny

Ste akčný a myslíte že ste vo forme? Už vás omrzelo oddychovanie? Alebo potrebujete zabaviť a unaviť deti pred večernou párty? Zlepšite si koordináciu tela a rúk a užite si dostatok adrenalínu skákaním na trampolíne. Skákanie je zábava aj fitnes. Vyberte si kvalitné a bezpečné trampolíny, na občasnú zábavu v spoločnosti priateľov, či na dokonalý športový výkon.


Trampolíny

Detské záhradné ihriská a preliezačky

Detské záhradné ihriská a preliezačky

Pohyb je pre deti zábavou aj oddychom. Pre udržanie ich pozornosti je nevyhnutné skúmanie záhad. Zdokonaľujte koordináciu ich pohybu a zraku. Vytvorte ratolestiam záhradné ihriská radosti. Pri rozhodovaní dbajte predovšetkým na bezpečnosť, výber vhodného materiálu a pestrosť činností. Dobrou voľbou sú multifunkčné domáce ihriská. Do ich výbavy patrí hojdačka, preliezka, pieskovisko, domček, lezecká stena, rebrík a chodník, či rôzne lanové prekážky na šplhanie a labyrinty.


Detské záhradné ihriskáDetské preliezačky

Hry na záhrade

Hry na záhrade

Hry vonku sú ideálne pre zábavu na čerstvom vzduchu. Spestria aj vaše záhradné večierky. Zabaviť sa môžete sami, so svojimi deťmi, či s priateľmi v skupinách. Stačí si vybrať z pestrej ponuky tradičných raketových a loptových hier ako futbal, basketbal, pingpong, bedminton, šípky, streľba z luku, či hádzanie lietajúcich tanierov. Netradičné, menej známe hry prekvapia vašich hostí. Skúste na piesku petanque, na verande curling, na trávniku florbal, kroket, discgolf, cornhole, minigolf, či hody na rôzne ciele. Zabavte najmenších aj seniorov na vodnej šmýkačke. Mnohé hry sú prenosné a použiteľné aj doma.


Gymnastické loptyVonkajšie hryBedmintonHry na záhrade

Solárne sprchy

Solárne sprchy

Pri opaľovaní sa nezabúdajte často osviežovať. Ak nemáte bazén , či vírivku, výborne vám poslúži solárna sprcha. Je príjemným zdrojom vlažného osvieženia a to len vďaka slnečným lúčom.


Záhradné sprchySolárne sprchy

Záhradné grily

Záhradné grily

Leto v záhradke, to je určite aj víkendové grilovanie s priateľmi, opekanie steakov, varenie guľášov a fondue párty. Objavte svoj gril pre zábavu a potešenie. Vyberte si spôsob ohrevu. Klasiku na uhlie a drevo, plynový, či elektrický gril. Zvážte jeho veľkosť, umiestnene, či uskladnenie. Výsledok grilovania bude závisieť od vašej fantázie, šikovnosti a použitých receptov.


Záhradné grilyGrilyGrilovacie náradieGrilovacie kameneGrilovacie roštyGrilovacie ražneRiad na grilovanieKontaktné grilyPlynové grilyGrilovanieKeramické grilyGrily na uhlie

Stolovanie a príbory

Stolovanie a príbory

Stolujte s priateľmi moderne. Posedenie oživte štýlovým prestrieraním a doplnkami. Máte veľa hostí a chcete sa im venovať čo najlepšie? Vybavte sa kvalitným jednorázovým riadom. Nahraďte bežné plasty ekologickými z cukrovej trstiny, či z rôznych kompostovateľných bio-materiálov. Trieďte odpad do rozložiteľných vriec, zabaľte jedlo priateľom do ekologických obalov.


PríboryJednorazový riadEkologický riadKokosový riadStolovanie

Záhradné a solárne osvetlenie

Záhradné a solárne osvetlenie

Predĺžte si veselé párty s priateľmi správnym výberom záhradného osvetlenia. Na výber máte stĺpikové, bodové či nástenné elektrické aj solárne osvetlenie. Dotvorte štýlovú zábavu svetelnými šnúrami a girlandami . Pri správnom výbere si záhradu vychutnáte do sýtosti aj v noci a užijete si ten pravý letný relax.


Záhradné osvetlenieSolárne osvetlenie

Prečítajte si aj

Ako chodiť v topánkach na podpätku celý deň? Unikátny sprievodca

Nosiť topánky na podpätku celý deň môže byť výzvou, ale s týmito tipmi a trikmi to bude hračka! Či už ste na dôležitej schôdzke, na svadbe alebo len milujete eleganciu, ktorú podpätky prinášajú, tu je niekoľko rád, ako zvládnuť nosenie podpätkov s gráciou a bez bolesti.

Sprchové gély, ktoré sú na vašu hebkú pokožku

Každý deň si v sprche vytvárame krátku chvíľu len pre seba, kedy sa môžeme oddeliť od každodenného zhonu a starostí. Preto je dôležité, aby sme si túto chvíľu užili na maximum a starali sa o svoju pokožku správnym spôsobom.

Parfémy od známych celebrít: Ktoré si našli obľubu medzi ľuďmi?

O tom, že celebrity sú značkami samy o sebe, niet pochýb. Pod svojim menom často rozbiehajú biznis s oblečením, kozmetikou či parfémami. Jedným z prvých parfémov slávnych je vôňa White Diamonds od Elizabeth Taylor, ktorá bola uvedená na trh v roku 1991. Vône celebrít si získali svoju obľubu takmer okamžite a dodnes sa parfumérie plnia novinkami z dielní slávnych.

Druhy sedačiek

Sedačky sú neodmysliteľným prvkom každej obývacej izby, ktoré nám nielen poskytujú pohodlné miesto na sedenie, ale aj ovplyvňujú charakter a štýl našich domovov. V tomto článku sa zameriame na aktuálne trendy v sedačkách, ktoré vnášajú do vašich interiérov prvotriedny luxus a moderný vzhľad.

Pohodlné štylizácie na výlet k moru

Cesta k moru je skvelá príležitosť vychutnať si slnko, modrú vodu a slobodu vo výbere štylizácií. Správne oblečenie a obuv Vám umožnia cítiť sa pohodlne a módne na pláži, aj počas prechádzok po pobrežných mestách. Pripravili sme niekoľko overených tipov na pohodlné štylizácie pre cestu k moru.

Šperky na ples

Výber šperkov na oficiálnu spoločenskú udalosť, akou ples isto je, môže byť niekedy trocha zložitý najmä preto, že je v tomto smere k dispozícii veľké množstvo možností a kombinácií rôznych druhov šperkov. Ako teda dosiahnuť optimálneho výsledku?

Minimalistický prístup k šatníku – ako môžu sukne pomôcť pri vytváraní kapsľového šatníka?

Móda minimalistického prístupu k životu a obmedzovania spotreby na absolútne minimum platí pre rastúcu oblasť nášho života. Zero waste nie je len racionálne nakupovanie potravín a široko chápaná recyklácia, ale aj celý životný štýl – móda, elektronika a domáce spotrebiče, automobilový priemysel a dokonca aj finančné služby.

Aké nohavice budú vyzerať najlepšie s pánskymi poltopánkami?

Pánske poltopánky sú typom obuvi, ktorá je tou správnou voľbou prakticky v každej situácii. Nespornou výhodou týchto topánok je aj ich univerzálnosť: ťažko naznačiť módne obdobie, kedy by sa pánske poltopánky vôbec neobjavili na tých najlepších prehliadkových mólach.

Ako si vybrať prenosný reproduktor kamkoľvek - na domov i na cestu?

Hľadáte vhodný prenosný reproduktor kamkoľvek, ku vani, do prírody, na grilovačku, či na piesočnatú pláž pri mori?

Depilácia či epilácia – ako dosiahnuť jemnú, hebkú pokožku?

Jemná pokožka bez chĺpkov? To je sen každej ženy a mnohých mužov. Je to spoločenský trend posledných rokov.

Ako vybaviť auto proti nástrahám zimy?

Doplňte zimnú výbavu auta. Je lepšie byť na zimu pripravený, ako byť nepríjemne prekvapený.

Náramkové hodinky - symbol charakteru, vkusu a elegancie

Potrebujete hodinky do práce, pod vodu, na lietanie, šport a fitness, či inteligentné Smart hodinky? Výber štýlu, materiálu, funkcií a dizajnu je takmer neobmedzený.