Najčastejšie značky, ktoré majú v ponuke tieto produkty zahŕňajú Vitanella, Kinekus, ORION, eTabletka, Tescoma, Allnature, Makro, GymBeam, Najtelo, Agrokarpaty, Mixit, Tefal, Astoreo, Protein & Co., LOCKNLOCK, Fyto Pharma, FYTOPHARMA, a.s., Apotheke, FYTOPHARMA, COUNTRY LIFE, FYTO, Juvamed, AGROKARPATY, s.r.o. Plavnica, ORION domácí potřeby a Mepal. Všetky značky
Pšenica špalda je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Pevný dvojitý obal pliev (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni pred kontamináciou. | | Zloženie: 100% zomleté zrno pšenice špaldy. | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota 1412 kJ / 334
Hrachová múka je vyrábaná pomletím sušeného hrachu. Táto múka je prirodzene bezlepková a môžu ju použiť aj celiatici. Obsahuje vlákninu, sacharidy a je bohatá na antioxidanty. V hrachu sú obsiahnuté aminokyseliny ako je lyzín a minerálne látky - horčík, fosfor a
Jemnozrnná pšeničná múka špeciálnej kvality určená na pečenie pizze. Celozrnná múka a produkty z nej obsahujú omnoho viac vlákniny, vitamínov, minerálnych látok i stopových prvkov v porovnaní s múkou bielou. V celozrnných múkach sa zachovávajú všetky dôležité látky,
Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor a tým sa stáva zrno ľahko stráviteľným a vystupuje jeho nezameniteľná, ľahko oriešková-obilná chuť. | | U bulguru sa cení jeho jednoduchá príprava, oriešková
Pri výrobe tekvicovej múky sa z tekvicových semienok najprv lisovaním za studena čiastočne zbaví tuku a potom sa najemno namelie múka, ktorá je typická svojou zelenou farbou, charakteristickou chuťou, vôňou a rôznorodým použitím. Tekvicová múka je bohatá na vlákninu,
Cícerová múka je plná dôležitých živín. Obsahuje proteíny, vitamíny B2 a B6, foláty, minerály, veľké množstvo železa. Pomáha pri problémoch s cholesterolom, pri artérioskleróze, zápche, pri poruchách nervovej sústavy vďaka folátom. Je vhodná aj pre tehotné ženy, vďaka
Špaldové cestoviny - špenátové lasagne. | | Zloženie: 96% pšeničná špaldová múka biela, voda, 4% špenátový prášok. | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota 1325 kJ / 312 kcal | Tuky 0,83 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,18g | Sacharidy 66,41 g z toho cukry 2,11
Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia , preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky. | | Zloženie: 100%
Bio špaldová múka polohrubá sa používa ako zdravšia náhrada klasickej pšeničnej múky. Je vhodná na prípravu palaciniek, na pečenie, na prípravu cestovín a zahustenie pokrmov. | | Zloženie: 100% zomleté zrno bio pšenice špaldy. | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota
Bio špaldová múka celozrnná hrubá zachováva všetky cenné zložky typické pre špaldovú pšenicu. Je to múka s vysokým obsahom bielkovín. Zvýrazňuje jemnú orieškovú chuť špaldy. Je vhodná na pečenie chleba, koláčov na prípravu halušiek alebo zahustenie
Kukuričná krupica sa získava mletím kukuričných zŕn, ich vnútornej časti. | | Zloženie: 100% zomleté zrno kukurice. | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota 1489 kJ / 352 kcal | Tuky 3,7 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g | Sacharidy 69 g z toho cukry 0 g | Vláknina
Táto strukovina v sebe ukrýva veľké množstvo pre človeka potrebných bielkovín. Bielkoviny z bôbu ponúkajú zníženie závislosti na živočíšnych produktoch. Vrátane výroby zdravších, no stále chutných klobás. Je zdrojom vitamínov skupiny B a vitamínu C. Obsahuje
Bezlepková ryžová múka celozrnná je hodnotná alternatíva pšeničnej múky. Pri príprave pokrmov zvyšuje svoj objem. Bezlepkovým zmesiam dodáva spojivosť. Má vynikajúce sýtiace vlastnosti a nezaťažuje trávenie. | | Zloženie: 100% zomleté zrno ryže. | | Výživové
Zemiakové vločky sú takmer národným jedlom vo Fínsku, kde ich dokážu pripraviť na mnoho spôsobov. Zemiakové vločky sú ľahko stráviteľné a majú pomerne nízky obsah vlákniny. Hlavným zdrojom energie z nich je škrob. Polotovar vyrobený z opraných, parených a sušených
Ryžová múka sa vyrába tradičným mletím ryže. V kuchyni ponúka široké využitie v kombinácii s ďalšími typmi múk (kukuričná, pohánková). Pri príprave bezlepkových zmesí vhodných pre celiatikov zvyšuje objem a spojitosť. Má lahodnú chuť. | | Zloženie: 100% zomleté zrno
Bio špaldová múka celozrnná polohrubá zachováva všetky cenné zložky typické pre špaldovú pšenicu. Je to múka s vysokým obsahom bielkovín. Zvýrazňuje jemnú orieškovú chuť špaldy. Je vhodná na pečenie chleba, koláčov na prípravu halušiek alebo zahustenie