Najnižšia cena za posledných 60 dní: 12 €
Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.
Perleťová káva z Kene Na spracovateľskú stanicu Kiptebes sa dostanete len pešo. Niektorí farmári musia nosiť svoju úrodu pešo a na chrbte až 10 kilometrov. Kiptebes leží vysoko v horách v regióne Nandi v západnej keni. Túto stanicu založilo 6 farmárov v roku 2016, ktorí sa rozhodli pestovať výberovú kávu. Dnes má už 290 členov z čoho je 45 ženských farmáriek. Z tejto stanice sme vybrali naozaj jedinečnú perleťovú kávu. Perleťové zrná vznikajú ako „nepodarok“. Bežne sa v jednej čerešni urodia 2 zrnká, no občas sa stane, že sa vyvinie len jedno zrnko, ktoré sa zagulatie. Povráva sa, že jediné zrnko nasaje chuť za dve. Perleťová káva sa získava manuálnym sortírovaním. Čerešne prejdú vodným kúpeľom a selekciou, následne sa vylúpu vo vodnom mlyne a nechajú fermentovať na 18 hodín. Potom sa ešte raz premyjú a dajú sa sušiť na priame slnko. Po vysušení pracovníci farmy manuálne preberajú každé jedno zrnko a tie, ktoré sú perleťové zvlášť odkladajú. Takto vznikne ručná selekcia kávy, ktorú tvoria len perleťové zrná. Z celkovej produkcie kávy na svete tvoria takéto zrná len 5%. V roku 2023 vyprodukovala stanica len 6 vriec perleťovej kávy. 2 vrecia sa podarilo kúpiť nám a tak aj na Slovensku môžeme ochutnať túto jedinečnú kávu. 100 % Arabika Specialty grade - výberová káva Odtieň praženia: city + Metóda prípravy: moderné espresso Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Neskoré zbery z roku 2022 sú mega sladké. | | Zber čerešní v keni je rozdelený na 2 fázy. Takzvaný skorý zber, ktorý prebieha od mája do júla a následne je neskorý zber, ktorý prebieha od októbra do decembra. Viete aký je medzi nimi rozdiel? | | Pri skorom zbere sa zbierajú červené
KÁVA Z VLASTNÉHO PRALESA | | Ben Weiner je Američan, ktorý sa v roku 2004 presťahoval na niekoľko mesiacov do Nikaraguy písať svoju diplomovú prácu. Písal o kávovom biznise a ekonomickej situácii farmárov. Vtedy ešte o káve nevedel takmer nič. Počas písania práce spoznal desiatky
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
Káva je vypredaná a bude opäť v ponuke od cca. 10.6. | | NÁZOV TEJTO KÁVY JE NA ŽALOBU! Povedala jedna pani na Žilinskom festivale kávy. Potom kávu ochutnala a ihneď si kúpila jeden balíček na doma. | | Táto káva chutí po 'peachy', teda broskyni. A chutí aj po pomaranči, mandarinkách
Best seller na festivale two coffee champs 2023 | | Občas je ťažké písať tieto texty tak, aby dostatočne reflektovali jedinečnosť kávy. Každá káva, ktorú zaradíme do ponuky je niečím jedinečná a chceme, aby ste ju ochutnali. No ako upozorniť na mimoriadne výnimočnú kávu? Hmm
Dlhá naturalka je fakt bomba | | Manželia Fernando a Angie sú mladí farmári, ktorí pestujú kávu s prihliadnutím na najmodernejšie trendy. Fernando je agronóm – poľnohospodársky inžinier a jeho žena je Q graderka, profesionálna degustátorka kávy. Spojením ich skúseností dokážu
Táto káva sa k nám dostala cez Maxa z Brazilian Coffee Company. Max je rodený Brazílčan a dováža kávu priamo z Brazílie od farmárov, s ktorými sa osobne pozná. Je to teda direct trade káva, ktorú nám Max odporučil ako najlepšiu na sladké espresso. Presne toto bolo mojim cieľom
Spracovateľská stanica Nyakizu leží na juhu krajiny v regióne Nyaruguru blízko hraníc s Burundi. Tento región je známy svojim vysokým potenciálom na pestovanie kávovníkov. Vďaka vysokej nadmorskej výške, pôde bohatej na minerály, prívetivému podnebiu pre kávovníky a množstvu
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
Ananás sa vracia v (ne)veľkom štýle | | Poznáte to. Väčšinou sa tretie diely filmových sérií až tak nepodaria. Bohužiaľ, podobne je to aj s touto kávou. Nebudeme vás balamutiť o tom, aká ananásová bomba je táto káva, pretože...bohužiaľ nie je. Farmár sa nám priznal, že sa