Najnižšia cena za posledných 60 dní: 12 €
Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.
Šialený Jaguár útočí na chuťové bunky Túto kávu som prvý krát objavil minulý rok na senzorickom tréningu. Na stole boli rôzne gejše a iné 90+ kávy, no mne najviac zachutila práve táto. Vtedy som ešte nevedel, že sa jedná o Brazíliu a bol som naozaj milo prekvapený, keď som to zistil. Nasledovalo vypátranie farmára a kontakt a voila po vyše pol roku sa nám podarilo túto kávu zaradiť do ponuky pražiarne. Farma Jaguara má rozlohu 90 hektárov a nachádza sa v Campo das Vertentes. Farmu založil v roku 2001 Antonio Wandera so svojimi kamarátmi. V roku 2013 farmu zdedil po otcovi André Luiz, ktorý so svojou manželkou Natáliou rozhodol investovať do udržateľných techník a využivať čo najviac prírodných zdrojov pri pestovaní kávovníkov. Za posledných 6 rokov sa im podarilo znížiť používanie agrochemikálií o 80 % vďaka zvýšením biodiverzity na farme. Tiež sa rozhodol, že začne pestovať Araru (viac info o odrode nájdete nižšie v sekcii viac informácií), ktorá je veľmi odolná odroda Arabiky. Táto odroda sa stáva čoraz obľubenejšou v Brazílíi, vďaka jej vysokej kvalite a odolnosti proti typickým chorobám. Čerešne Arary dozrievajú v porovnaní s inými odrodami pomalšie, a preto nasávávajú viac minerálov z pôdy, vďaka čomu majú bohatý chuťový profil. Táto káva je spracovaná 48 hodinovou anaerobickou fermentáciou a sušená 21 dní na afrických posteliach a následne ešte 15 dní v drevených sudoch. 100 % Arabika Specialty grade - výberová káva Odtieň praženia: City Metóda prípravy: filter / moka / french press Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Káva je vypredaná a bude opäť v ponuke od cca. 10.6. | | NÁZOV TEJTO KÁVY JE NA ŽALOBU! Povedala jedna pani na Žilinskom festivale kávy. Potom kávu ochutnala a ihneď si kúpila jeden balíček na doma. | | Táto káva chutí po 'peachy', teda broskyni. A chutí aj po pomaranči, mandarinkách
Dlhá naturalka je fakt bomba | | Manželia Fernando a Angie sú mladí farmári, ktorí pestujú kávu s prihliadnutím na najmodernejšie trendy. Fernando je agronóm – poľnohospodársky inžinier a jeho žena je Q graderka, profesionálna degustátorka kávy. Spojením ich skúseností dokážu
Spracovateľská stanica Nyakizu leží na juhu krajiny v regióne Nyaruguru blízko hraníc s Burundi. Tento región je známy svojim vysokým potenciálom na pestovanie kávovníkov. Vďaka vysokej nadmorskej výške, pôde bohatej na minerály, prívetivému podnebiu pre kávovníky a množstvu
Táto káva sa k nám dostala cez Maxa z Brazilian Coffee Company. Max je rodený Brazílčan a dováža kávu priamo z Brazílie od farmárov, s ktorými sa osobne pozná. Je to teda direct trade káva, ktorú nám Max odporučil ako najlepšiu na sladké espresso. Presne toto bolo mojim cieľom
POSLEDNÍ JEDIOVIA Z KOLUMBIE | | S rodinou Ortíz spolupracujeme od roku 2022. Vtedy sme prvý krát nakúpili slávnu geishu od Williama Ortíza (syna Libarda). Od toho času sme od nich mali rôzne špecialitky a naposledy ste mohli vyskúšať set 'otec proti synovi'. Bola to tá istá káva, no
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
Ananás sa vracia v (ne)veľkom štýle | | Poznáte to. Väčšinou sa tretie diely filmových sérií až tak nepodaria. Bohužiaľ, podobne je to aj s touto kávou. Nebudeme vás balamutiť o tom, aká ananásová bomba je táto káva, pretože...bohužiaľ nie je. Farmár sa nám priznal, že sa
Kávovníkovú farmu Aurora založila rodina Ferrufino v roku 1992. Enriqueho kávový osud začal už ale v roku 1956, keď sa narodil a zároveň aj vyrastal na kávovníkovej farme. Život ho ale zavial iným smerom a ku káve a farmárčeniu sa dostal až v roku 2004, keď zdelil farmu Aurora
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
KÁVA Z VLASTNÉHO PRALESA | | Ben Weiner je Američan, ktorý sa v roku 2004 presťahoval na niekoľko mesiacov do Nikaraguy písať svoju diplomovú prácu. Písal o kávovom biznise a ekonomickej situácii farmárov. Vtedy ešte o káve nevedel takmer nič. Počas písania práce spoznal desiatky