Najnižšia cena za posledných 60 dní: 12 €
Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.
Šialený Jaguár útočí na chuťové bunky Túto kávu som prvý krát objavil minulý rok na senzorickom tréningu. Na stole boli rôzne gejše a iné 90+ kávy, no mne najviac zachutila práve táto. Vtedy som ešte nevedel, že sa jedná o Brazíliu a bol som naozaj milo prekvapený, keď som to zistil. Nasledovalo vypátranie farmára a kontakt a voila po vyše pol roku sa nám podarilo túto kávu zaradiť do ponuky pražiarne. Farma Jaguara má rozlohu 90 hektárov a nachádza sa v Campo das Vertentes. Farmu založil v roku 2001 Antonio Wandera so svojimi kamarátmi. V roku 2013 farmu zdedil po otcovi André Luiz, ktorý so svojou manželkou Natáliou rozhodol investovať do udržateľných techník a využivať čo najviac prírodných zdrojov pri pestovaní kávovníkov. Za posledných 6 rokov sa im podarilo znížiť používanie agrochemikálií o 80 % vďaka zvýšením biodiverzity na farme. Tiež sa rozhodol, že začne pestovať Araru (viac info o odrode nájdete nižšie v sekcii viac informácií), ktorá je veľmi odolná odroda Arabiky. Táto odroda sa stáva čoraz obľubenejšou v Brazílíi, vďaka jej vysokej kvalite a odolnosti proti typickým chorobám. Čerešne Arary dozrievajú v porovnaní s inými odrodami pomalšie, a preto nasávávajú viac minerálov z pôdy, vďaka čomu majú bohatý chuťový profil. Táto káva je spracovaná 48 hodinovou anaerobickou fermentáciou a sušená 21 dní na afrických posteliach a následne ešte 15 dní v drevených sudoch. 100 % Arabika Specialty grade - výberová káva Odtieň praženia: City + Metóda prípravy: moderné espresso Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
KÁVA Z VLASTNÉHO PRALESA | | Ben Weiner je Američan, ktorý sa v roku 2004 presťahoval na niekoľko mesiacov do Nikaraguy písať svoju diplomovú prácu. Písal o kávovom biznise a ekonomickej situácii farmárov. Vtedy ešte o káve nevedel takmer nič. Počas písania práce spoznal desiatky
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
Neskoré zbery z roku 2022 sú mega sladké. | | Zber čerešní v keni je rozdelený na 2 fázy. Takzvaný skorý zber, ktorý prebieha od mája do júla a následne je neskorý zber, ktorý prebieha od októbra do decembra. Viete aký je medzi nimi rozdiel? | | Pri skorom zbere sa zbierajú červené
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
Káva je vypredaná a bude opäť v ponuke od cca. 10.6. | | NÁZOV TEJTO KÁVY JE NA ŽALOBU! Povedala jedna pani na Žilinskom festivale kávy. Potom kávu ochutnala a ihneď si kúpila jeden balíček na doma. | | Táto káva chutí po 'peachy', teda broskyni. A chutí aj po pomaranči, mandarinkách
Best seller na festivale two coffee champs 2023 | | Občas je ťažké písať tieto texty tak, aby dostatočne reflektovali jedinečnosť kávy. Každá káva, ktorú zaradíme do ponuky je niečím jedinečná a chceme, aby ste ju ochutnali. No ako upozorniť na mimoriadne výnimočnú kávu? Hmm
Dlhá naturalka je fakt bomba | | Manželia Fernando a Angie sú mladí farmári, ktorí pestujú kávu s prihliadnutím na najmodernejšie trendy. Fernando je agronóm – poľnohospodársky inžinier a jeho žena je Q graderka, profesionálna degustátorka kávy. Spojením ich skúseností dokážu
Táto káva sa k nám dostala cez Maxa z Brazilian Coffee Company. Max je rodený Brazílčan a dováža kávu priamo z Brazílie od farmárov, s ktorými sa osobne pozná. Je to teda direct trade káva, ktorú nám Max odporučil ako najlepšiu na sladké espresso. Presne toto bolo mojim cieľom
Spracovateľská stanica Nyakizu leží na juhu krajiny v regióne Nyaruguru blízko hraníc s Burundi. Tento región je známy svojim vysokým potenciálom na pestovanie kávovníkov. Vďaka vysokej nadmorskej výške, pôde bohatej na minerály, prívetivému podnebiu pre kávovníky a množstvu
Brasil Santos - výberová káva. Brasil Santos je mierne exotická káva. V jej chuťovom profile totiž môžme nájsť pomaranč, tropické ovocie a whiskey. Má nezamenitelnú chuť a krásnu krému. | | Zloženie: 100% Arabica | | Použitie: Espresso, Filter | | Spôsob
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
DIRECT TRADE SPOD SOPKY ARGOPURO | | V momente, keď píšem tento text, mám po svojej pravici vyhasnutú sopku Argopuro. Som na východnej Jáve. Dnes sme zbierali čerešne v pralese v pohorí Argopuro a potom sme aj niekoľko kávovníkov zasadili. Vráťme sa ale na začiatok. | | Muhlis je
Ananás sa vracia v (ne)veľkom štýle | | Poznáte to. Väčšinou sa tretie diely filmových sérií až tak nepodaria. Bohužiaľ, podobne je to aj s touto kávou. Nebudeme vás balamutiť o tom, aká ananásová bomba je táto káva, pretože...bohužiaľ nie je. Farmár sa nám priznal, že sa