Najnižšia cena za posledných 60 dní: 6 €
Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.
Indonézia je tretím najväčším producentom kávy na svete. Na nekonečné plantáže kávovníkov narazíte pri túlaní sa po ostrovoch Jáva, Sumatra a Sulawesi. Práve na jeho kopcovitom juhu sa rozkladá región Toraja. Vysádzanie kávovníkov, starostlivosť o ne a zber vyžadujú od miestnych farmárov značné nasadenie. Napriek tomu sa práve v týchto miestach rodí arabika plnej, čokoládovo-ovocnej chuti a v BIO kvalite. Obľúbená všade, najviac však v Japonsku.
Indonézia je tretím najväčším producentom kávy na svete. Na nekonečné plantáže kávovníkov narazíte pri túlaní sa po ostrovoch Jáva, Sumatra a Sulawesi. Práve na jeho kopcovitom juhu sa rozkladá región Toraja. Vysádzanie kávovníkov, starostlivosť o ne a zber vyžadujú od
Indonézia je tretím najväčším producentom kávy na svete. Na nekonečné plantáže kávovníkov narazíte pri túlaní sa po ostrovoch Jáva, Sumatra a Sulawesi. Práve na jeho kopcovitom juhu sa rozkladá región Toraja. Vysádzanie kávovníkov, starostlivosť o ne a zber vyžadujú od
Indonézia je tretím najväčším producentom kávy na svete. Na nekonečné plantáže kávovníkov narazíte pri túlaní sa po ostrovoch Jáva, Sumatra a Sulawesi. Práve na jeho kopcovitom juhu sa rozkladá región Toraja. Vysádzanie kávovníkov, starostlivosť o ne a zber vyžadujú od
Indonézia je tretím najväčším producentom kávy na svete. Na nekonečné plantáže kávovníkov narazíte pri túlaní sa po ostrovoch Jáva, Sumatra a Sulawesi. Práve na jeho kopcovitom juhu sa rozkladá región Toraja. Vysádzanie kávovníkov, starostlivosť o ne a zber vyžadujú od
Indonézia je tretím najväčším producentom kávy na svete. Na nekonečné plantáže kávovníkov narazíte pri túlaní sa po ostrovoch Jáva, Sumatra a Sulawesi. Práve na jeho kopcovitom juhu sa rozkladá región Toraja. Vysádzanie kávovníkov, starostlivosť o ne a zber vyžadujú od
Už len kvôli miestu pôvodu by ste mali túto kávu ochutnať. Priviezli sme ju z ostrova Flores, ktorý nielenže má kvetinové meno, navyše produkuje kávu voňavú a sladkú. Miestna robusta dozrieva v tieni vysokých stromov, farmári ju pestujú v režime BIO a spracovávajú tradičným
Prvé sadenice kávy poslal do Indonézie vnútrozemský guvernér. Na prelome 17. a 18. storočia tak dal vzniknúť veľa plantážam, ich skvelú produkciu si vychutnávajú kávomilci po celom svete. Zrnká z vulkanického ostrova Jáva vynikajú výraznou a silnou chuťou. Tamojšia Robusta
Sulawesi čiže Celebes je jedným zo 14 tisícov indonézskych ostrovov. Tvarom môže pripomínať pavúka - živočíchy a rastliny sú napokon tým, čím uchvacuje turistov z celého sveta. Potom je tu samozrejme tiež káva. Malé farmy v kopcoch produkujú zrná ohromujúcej chuti a
Už len kvôli miestu pôvodu by ste mali túto kávu ochutnať. Priviezli sme ju z ostrova Flores, ktorý nielenže má kvetinové meno, navyše produkuje kávu voňavú a sladkú. Miestna robusta dozrieva v tieni vysokých stromov, farmári ju pestujú v režime BIO a spracovávajú tradičným
Už len kvôli miestu pôvodu by ste mali túto kávu ochutnať. Priviezli sme ju z ostrova Flores, ktorý nielenže má kvetinové meno, navyše produkuje kávu voňavú a sladkú. Miestna robusta dozrieva v tieni vysokých stromov, farmári ju pestujú v režime BIO a spracovávajú tradičným
Už len kvôli miestu pôvodu by ste mali túto kávu ochutnať. Priviezli sme ju z ostrova Flores, ktorý nielenže má kvetinové meno, navyše produkuje kávu voňavú a sladkú. Miestna robusta dozrieva v tieni vysokých stromov, farmári ju pestujú v režime BIO a spracovávajú tradičným
Už len kvôli miestu pôvodu by ste mali túto kávu ochutnať. Priviezli sme ju z ostrova Flores, ktorý nielenže má kvetinové meno, navyše produkuje kávu voňavú a sladkú. Miestna robusta dozrieva v tieni vysokých stromov, farmári ju pestujú v režime BIO a spracovávajú tradičným
'Osviežuje pamäť a čistí kožu,' definoval kávu pred tisíckou rokov stredoveký perzský učenec Ibn Sinaja. V Európe bola najprv predávaná ako liek a len tak niekto si ho nemohol dovoliť. Až keď sa na trh dostalo kávy viac, znížila sa aj cena. Osviežujúci nápoj zažil boom. Dnes
Je mladá a plná elánu. Plantáž v Baroida Estate sa dostáva do centra pozornosti, jej káva je totiž viac než interesantná. Pokiaľ máte radi mliečnu čokoládu, jahody a pomaranče, prídete si na svoje. O to viac, že ide o mikrolot, teda kávu s jasne daným pôvodom, opatrovanú
Polonahí domorodci, nebezpečné krokodíly a bublajúce sopky? Áno, aj taká je Papua Nová Guinea. My vám z nej privážame ochutnávku o poznanie lákavejšiu. Káva, ktorá vyrástla vo vyhlásenom regióne Eastern Highlands, je rovnako ako rovníková krajina pikantná a voňavá. Na
Ručne triedená, v BIO kvalite. Zrná z tradičného kávového regiónu patria do zlatého fondu svetových káv. Vyznačujú sa čistou, jemnou a elegantnou chuťou s podmanivo ovocnou stopou. Ostatne, juhozápadná časť Hondurasu sa pestovaniu kávovníkov venuje dlhé desaťročia. A vďaka
Plantážna robusta v BIO kvalite sa hodí pre chvíle, kedy potrebujete poriadnu dávku povzbudenia, alebo vtedy, keď hodláte trochu experimentovať. V prvom prípade ju pripravte samostatne, v druhom primiešajte k niektorej z arabík. V šálke na vás vždy bude čakať nápoj sladko
Pre milovníkov vysokohorskej kávy, pre priaznivcov organicky pestovaných plodín, pre vyznávačov nápojov atraktívnych chutí a nezvyčajnej arómy – pre vás aj vašich priateľov pražíme špičkové zrno z kongského regiónu Kivu. Prinesie vám zážitok ako med sladký, ako grapefruit
Symbolom vytrvalosti, odhodlania a tiež starostlivosť by mohla byť táto Nikaragujská lahôdka. Vypestovali ju ženy z družstva Las Diosas obhospodarujúceho plantáže na severe krajiny. Ich vysokohorská arabika oplýva tónmi mliečnej čokolády a ovocia, ktoré dopĺňa ľahučká stopa
V Ekvádore sa môžete kochať koloniálnou architektúrou, divokou džungľou alebo dlhými plážami. Káva tejto rovníkovej krajiny je podobne interesantná. Nájdete v nej sviežosť ovocia aj sladkosť karamelu, pripravíte z nej dokonalé espresso aj fantastické cold brew. Mokré
Na Papuu Novú Guineu sa cestuje za nádhernou prírodou, atraktívnou kuchýňou aj tradičnými obyvateľmi. A tiež za kávou, ktorá vyniká chuťou tropického ovocia, čokolády a orechov. Nie inak je tomu v prípade tejto sorty v BIO kvalite. Stopercentná arabika vás poteší intenzívnou
Káva z Yirgacheffe máva citrusový chuťový profil a okrúhle telo. Zrno jedného z najprestížnejších kávových regiónov milujú znalci na celom svete. Etiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nesklame hľadačov dokonalosti ani priaznivcov stabilnej kvality. Okrem ľahkých citrusových tónov
Káva z mexického Chiapas sa pestuje v tieni. Najčastejšie pod banánovníkmi alebo korunami vysokých borovíc. Môže tak nielen dlhšie a pomalšie dozrievať. Kávovníky lepšie odolávajú škodcom a krajina si udržiava potrebnú vodu. Organické pestovanie vzhľadom na okolitú prírodu
Až vezmete do ruky šálku s voňajúcou kávou, spomeňte si na všetkých, ktorých zásluhou ju môžete ochutnať. Farmárov a ich rodiny, česačov, robotníkov, vodičov, obchodníkov, pražiarov... Z ďalekej Južnej Ameriky putovali kávové zrnká niekoľko týždňov. Vyrástli na