Najnižšia cena za posledných 60 dní: 4,05 €
Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.
V Ekvádore sa môžete kochať koloniálnou architektúrou, divokou džungľou alebo dlhými plážami. Káva tejto rovníkovej krajiny je podobne interesantná. Nájdete v nej sviežosť ovocia aj sladkosť karamelu, pripravíte z nej dokonalé espresso aj fantastické cold brew. Mokré spracovanie kávových zŕn je prísľubom ľahkého tela s príjemnými kyselinkami.
V Ekvádore sa môžete kochať koloniálnou architektúrou, divokou džungľou alebo dlhými plážami. Káva tejto rovníkovej krajiny je podobne interesantná. Nájdete v nej sviežosť ovocia aj sladkosť karamelu, pripravíte z nej dokonalé espresso aj fantastické cold brew. Mokré
V Ekvádore sa môžete kochať koloniálnou architektúrou, divokou džungľou alebo dlhými plážami. Káva tejto rovníkovej krajiny je podobne interesantná. Nájdete v nej sviežosť ovocia aj sladkosť karamelu, pripravíte z nej dokonalé espresso aj fantastické cold brew. Mokré
V Ekvádore sa môžete kochať koloniálnou architektúrou, divokou džungľou alebo dlhými plážami. Káva tejto rovníkovej krajiny je podobne interesantná. Nájdete v nej sviežosť ovocia aj sladkosť karamelu, pripravíte z nej dokonalé espresso aj fantastické cold brew. Mokré
V Ekvádore sa môžete kochať koloniálnou architektúrou, divokou džungľou alebo dlhými plážami. Káva tejto rovníkovej krajiny je podobne interesantná. Nájdete v nej sviežosť ovocia aj sladkosť karamelu, pripravíte z nej dokonalé espresso aj fantastické cold brew. Mokré
V Ekvádore sa môžete kochať koloniálnou architektúrou, divokou džungľou alebo dlhými plážami. Káva tejto rovníkovej krajiny je podobne interesantná. Nájdete v nej sviežosť ovocia aj sladkosť karamelu, pripravíte z nej dokonalé espresso aj fantastické cold brew. Mokré
Preslávená káva z Mexica zavítala aj k nám. A my sa o ňu radi rozdelíme. Užite si tiež originálnu chuť jednodruhovej arabiky s mimoriadne silnou arómou. Príjemne vyváženými tónmi prebleskujú suché orechy kombinované s čokoládou. Plné telo a stredná acidita sú tým, čo
Karibské, cigary, rum ... Čo viac potrebujete o Kube vedieť? Že tam rastie vynikajúca káva! V pohorí Sierra Maestra na juhovýchode ostrova ju pestujú malí poľnohospodári. Celých deväťdesiat percent kubánskej kávy pochádza z husto zalesnených kopcov rozoklaných hlbokými
Ručne triedená, v BIO kvalite. Zrná z tradičného kávového regiónu patria do zlatého fondu svetových káv. Vyznačujú sa čistou, jemnou a elegantnou chuťou s podmanivo ovocnou stopou. Ostatne, juhozápadná časť Hondurasu sa pestovaniu kávovníkov venuje dlhé desaťročia. A vďaka
Plantážna robusta v BIO kvalite sa hodí pre chvíle, kedy potrebujete poriadnu dávku povzbudenia, alebo vtedy, keď hodláte trochu experimentovať. V prvom prípade ju pripravte samostatne, v druhom primiešajte k niektorej z arabík. V šálke na vás vždy bude čakať nápoj sladko
Pre milovníkov vysokohorskej kávy, pre priaznivcov organicky pestovaných plodín, pre vyznávačov nápojov atraktívnych chutí a nezvyčajnej arómy – pre vás aj vašich priateľov pražíme špičkové zrno z kongského regiónu Kivu. Prinesie vám zážitok ako med sladký, ako grapefruit
Symbolom vytrvalosti, odhodlania a tiež starostlivosť by mohla byť táto Nikaragujská lahôdka. Vypestovali ju ženy z družstva Las Diosas obhospodarujúceho plantáže na severe krajiny. Ich vysokohorská arabika oplýva tónmi mliečnej čokolády a ovocia, ktoré dopĺňa ľahučká stopa
Indonézia je tretím najväčším producentom kávy na svete. Na nekonečné plantáže kávovníkov narazíte pri túlaní sa po ostrovoch Jáva, Sumatra a Sulawesi. Práve na jeho kopcovitom juhu sa rozkladá región Toraja. Vysádzanie kávovníkov, starostlivosť o ne a zber vyžadujú od
Na Papuu Novú Guineu sa cestuje za nádhernou prírodou, atraktívnou kuchýňou aj tradičnými obyvateľmi. A tiež za kávou, ktorá vyniká chuťou tropického ovocia, čokolády a orechov. Nie inak je tomu v prípade tejto sorty v BIO kvalite. Stopercentná arabika vás poteší intenzívnou
Káva z Yirgacheffe máva citrusový chuťový profil a okrúhle telo. Zrno jedného z najprestížnejších kávových regiónov milujú znalci na celom svete. Etiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nesklame hľadačov dokonalosti ani priaznivcov stabilnej kvality. Okrem ľahkých citrusových tónov
Káva z mexického Chiapas sa pestuje v tieni. Najčastejšie pod banánovníkmi alebo korunami vysokých borovíc. Môže tak nielen dlhšie a pomalšie dozrievať. Kávovníky lepšie odolávajú škodcom a krajina si udržiava potrebnú vodu. Organické pestovanie vzhľadom na okolitú prírodu
Až vezmete do ruky šálku s voňajúcou kávou, spomeňte si na všetkých, ktorých zásluhou ju môžete ochutnať. Farmárov a ich rodiny, česačov, robotníkov, vodičov, obchodníkov, pražiarov... Z ďalekej Južnej Ameriky putovali kávové zrnká niekoľko týždňov. Vyrástli na
Provinciu preslávenú produkciou citrusov a kávy nájdete v centrálnej oblasti Peru. Prvý Európania zavítali do Chanchamayo v polovici 17. storočia a rovno v nej založili osadu. Dnes sa káva z vysokých Ánd do Európy dováža vo veľkom. Popularitu si získava najmä vďaka čokoládovej
Plantážna káva bez kofeínu uspokojí nároky každého, kto na nejakú tú šálku nehľadí. Bez populárneho stimulantu si ich môžete dopriať, koľko chcete. BIO kvalita zaručená, skvelá, hlboká chuť tiež. V prípade Honduras SHG vás čakajú tóny sladkej čokolády a karamelu
Čo by ste mali vedieť o Guatemale? Že v nej nájdete jazerá, sopky, džungľu, mayské chrámy aj pláže. A že jej farmári pestujú jednu zo skvelých stredoamerických káv. Odborníci o nej hovoria ako o gurmánskej a rozplývajú sa nad jej vyváženou chuťou a jemnou kyslosťou
O robuste sa hovorí, že je drsnejšia a menej vrstevnatá. Až ochutnáte tú z Tanzánie regiónu Kagera, zmeníte názor. Je pravdou, že obsahuje viac kofeínu ako arabika, však v lahodnosti a jemnosti si s ňou nijako nezadá. Ekologicky certifikovaná Robusta Tanzania Bukoba BIO vyniká
Indické kávy sú vyhľadávané pre svoju zaujímavú chuť, ktorú získavajú vplyvom vynikajúcej klímy a umiestnenia plantáží. Je to vďaka pôsobeniu teplého a vlhkého vzduchu, ku ktorému dochádza v Indii počas monzúnovej sezóny. Toto obdobie trvá niekoľko týždňov a v tomto
Snáď neexistuje krajina, v ktorej by mala káva tak výsadné postavenie. Brazília ju považuje za nápoj tradičný; kávu vám naservírujú na pracovnej schôdzke, v reštaurácii aj na pláži. Silnú, horúcu a sladkú. Ak ju však budete pripravovať zo zrniek regiónu Minas Gerais,
Zo samotného domova kávy, hornatej krajiny okolia Veľkých jazier, privážame vznešenú kráľovnú. Etiópska káva má na trhu nezastupiteľné miesto. Ako presne chutila kozám pastierika menom Kaldi, ktoré ju údajne ako prvé schrumkali, sa asi nedozvieme. Naša skúsenosť je ale
Vedeli ste, že aj pod Everestom rastie káva? A že chutí skvelo a vonia báječne? Býva popisovaná ako rustikálna, s miernou až strednou kyslosťou. Tá najkvalitnejšia, z regiónu Nuwakot, je pestovaná v tieni. Bobule preto dozrievajú dlhšiu dobu a káva získava plnú, silnú chuť