Káva Zlaté Zrnko - Etiópia -

Káva Zlaté Zrnko - Etiópia - "Speciality" 200g MLETÁ - Mletie na moku - koťogo, filter, aeropress, frenchpress (hrubšie)

Káva Zlaté Zrnko - Etiópia -

Najnižšia cena za posledných 60 dní: 10,90 €

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

Káva Zlaté Zrnko - Etiópia - "Speciality" 200g MLETÁ - Mletie na moku - koťogo, filter, aeropress, frenchpress (hrubšie) - popis produktu

Káva Zlaté Zrnko - Etiópia Speciality je svetlo pražená zrnková káva 100% arabika bohatej komplexnej kvetinovej a ovocnej chuti s tónmi pomaranča a náznakom malín a čerešňového likéru. Pôvod: Etiópia Speciality je káva s pôvodom 100% arabika, Mundayo Natural Gr. 1, Organic, Nensebo z oblasti West Arsi v regióne Oromia v Etiópii. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade. Bodové hodnotenie: 87,25 bodov SCA Spracovanie:   suchou metódou Praženie: stupeň 1 (1 - veľmi svetlé, 2 - svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 - stredné, 5 - stredné, 6 - stredné/tmavé, 7 - tmavé, 8 - veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení Použitie: espresso, moka, filter Mletie:  stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko - Etiópia Speciality je jedna z najkvalitnejších ovocných káv na svete, s bohatou a veľmi príjemnou ovocnosťou. Vhodná aj na alternatívne prípravy. Recept na filtrovanú kávu : Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30 Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Etiópia Speciality si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené - najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve . Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy . Chuťový profil: Ovocnosť: ●●● Sladkosť: ●●○ Horkosť: ○○○   Aróma: ●●● Intenzita: ●○○ Dochuť: ●●○   Kofeín: ●○○

Káva Zlaté Zrnko - Etiópia - "Speciality" 200g MLETÁ - Mletie na moku - koťogo, filter, aeropress, frenchpress (hrubšie) - história ceny a dostupnosti

Káva Zlaté Zrnko - Etiópia - "Speciality" 200g MLETÁ - Mletie na moku - koťogo, filter, aeropress, frenchpress (hrubšie) - súvisiace články v blogu

Ako si vybrať najlepšiu kávu?

Káva patrí k najstarším a najobľúbenejším povzbudzujúcim nápojom. Je lahodným dôvodom na stretnutia s priateľmi, na príjemný relax, aj odpočinok.

Káva Zlaté Zrnko - Etiópia - "Speciality" 200g MLETÁ - Mletie na moku - koťogo, filter, aeropress, frenchpress (hrubšie) - ďalšie zaujímavé produkty

Káva Zlaté Zrnko - Etiópia - "Speciality" 200g MLETÁ - Mletie na moku - koťogo, filter, aeropress, frenchpress (hrubšie) - ako nakúpiť najvýhodnejšie?