Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.
Francisca a Oscar Chacón sú majiteľmi spracovateľskej stanice a okolitých kávovníkových fariem s menom Las Lajas. Sú už 3. generáciou farmárov z rodiny Chacón a pokračujú v práci svojich starých rodičov, od ktorých farmy zdedili. Ich víziou a cieľom je produkovať najkvalitnejšie kávy z Costa Ricy. Zaujímavosťou je, že kávovníkové čerešne spracúvajú len suchou a polo-mytou (honey) metódou. Od roku 2009 sa ich kávy pravideľne zúčastňujú v národenej súťaži Cup of Excellence. 100 % Arabika Speciality grade Odtieň praženia: City Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Francisca a Oscar Chacón sú majiteľmi spracovateľskej stanice a okolitých kávovníkových fariem s menom Las Lajas. Sú už 3. generáciou farmárov z rodiny Chacón a pokračujú v práci svojich starých rodičov, od ktorých farmy zdedili. Ich víziou a cieľom je produkovať
Kávy z Costa Ricy väčšinou pochádzajú od jedného farmára, ktorý má svoju farmu, spracovateľskú stanicu, sušenie aj distribúciu. Toto je prvýkrát, kedy nakupujeme kávu z CR od družstva. Naranjo Cooperative (niečo ako JRD) sa nachádza vo West Valley, čo je západná a veľmi
Dlhá naturalka je fakt bomba | | Manželia Fernando a Angie sú mladí farmári, ktorí pestujú kávu s prihliadnutím na najmodernejšie trendy. Fernando je agronóm – poľnohospodársky inžinier a jeho žena je Q graderka, profesionálna degustátorka kávy. Spojením ich skúseností dokážu
Proces výberu kávy do našej pražiarne niekedy zaberie celkom dlhý čas. Vzorky káv, kde bola aj táto Keňa, sme dostali 25. 6. od našej novej „green source“ spojky – Collaborative Coffee. Po cuppingu sme vybrali 2 kávy, ktoré nás naozaj očarili. Naturálnu Etiópiu a mokro
Spracovateľská stanica Biloya začala experimentovať s kontrolovanou fermentáciou čerešní od roku 2018. Chceli sa odlíšiť od ostatných staníc v okolí a hľadali spôsoby ako na to. Nakoniec vyvinuli svoju špeciálnu metódu postupu anaerobic natural, ktorá sedí káve z ich regiónu
Káva sladkej kvetinovej arómy nesie v chuti pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. | | Etiópia, konkrétne oblasť Yirgacheffe, je matkou kávy. Z divoko rastúcich kríkov v lese v regióne Kaffa sa rozšírila do celého sveta. Legenda hovorí, že pastier menom Khaldi uvidel
Spracovateľská stanica Nyakizu leží na juhu krajiny v regióne Nyaruguru blízko hraníc s Burundi. Tento región je známy svojim vysokým potenciálom na pestovanie kávovníkov. Vďaka vysokej nadmorskej výške, pôde bohatej na minerály, prívetivému podnebiu pre kávovníky a množstvu
Táto káva sa k nám dostala cez Maxa z Brazilian Coffee Company. Max je rodený Brazílčan a dováža kávu priamo z Brazílie od farmárov, s ktorými sa osobne pozná. Je to teda direct trade káva, ktorú nám Max odporučil ako najlepšiu na sladké espresso. Presne toto bolo mojim cieľom
Spracovateľská stanica Nemba bola založená v roku 1990 a leží v regióne Kayanza, ktorá je jedna z najznámejších pestovateľských oblastí v krajine. Stanica funguje na klasickom systéme, teda vykupuje od drobných farmárov z okolia ich úrodu. Následne kávu spracuje a predáva
Aj s malou farmou sa dá spraviť veľké divadlo. Jorge Giraldo Ortiz je toho príkladom, keďže sa jeho micro-lot rozkladá len na území 2,5 hektárov, no so svojou kávou je pravidelným finalistom národných súťaží. Jeho filozofia je jasná. Celý proces, teda starostlivosť o
Kávovníkovú farmu Aurora založila rodina Ferrufino v roku 1992. Enriqueho kávový osud začal už ale v roku 1956, keď sa narodil a zároveň aj vyrastal na kávovníkovej farme. Život ho ale zavial iným smerom a ku káve a farmárčeniu sa dostal až v roku 2004, keď zdelil farmu Aurora
Farma San Carlos vznikla v roku 1980, kedy v El Salvadore prebehla agrárna reforma, vďaka čomu sa národná pôda rozdala ľuďom, ktorí sa zaviazali, že na nej budú pestovať kávovníky. Na území veľkom 672 ha, ktoré sa tiahne na pohorí Cacahuatique, žije 126 farmárov aj s ich