HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g

HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g

HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - popis produktu

HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs

Odborná literatúra o Tradičnej čínskej medicíne uvádza:

Upravuje obeh čchi Qi a krvi XUERozpúšťa hlien TANVylučuje teplosť RERozptyľuje zdureniny

Odborná literatúra o Tradičnej čínskej medicíne uvádza:

kožné zápaly na krku

zväčšené lymfatické krčné uzlinyZväčšená štítna žlaza(struma)Zväčšené nosné mandle u detí

Odborná literatúra o TCM uvádza: Táto bylinná zmes zmenšuje opuchy lymfatických uzlín a abscesy v oblasti krku, rovnako ako zmenšuje zväčšenú štítnu žľazu a nosné mandle u detí. Podľa tradičnej čínskej medicíny je táto patológia spôsobená stagnáciou energie Qi a krvi v oblasti krku, ku ktorej sa ešte na viac pridáva stagnácia patologického hlienu. Tento hlien je najčastejšie spôsobený nadmernou konzumáciou mliečnych výrobkov a sladkostí, obzvlášť potom u malých detí, ktoré majú obzvlášť tendenciu k dlhodobo zväčšeným krčným uzlinám aj po bežných zápaloch. Každá takáto stagnácia sa skôr či neskôr premení na teplo, takže tendencia k opakovaným zápalom je potom viac než zrejmá a začarovaný kruh sa uzatvára. Preto aj účinok tejto bylinnej zmesi spočíva v ochladení tepla, rozprúdeniu stagnácie a odvedeniu nadbytočného hlienu z oblasti krku.

Rozbor bylín v zmesi: Hierarchia nebola v tejto zmesi určená. Xia ku cao prečisťuje teplosť, rozptyľuje zauzleniny a rozpúšťa TAN (viz Legendy písané bylinami). tým odstraňuje bolestivé zdureniny lymfatických žliaz, obzvlášť pokiaľ sú začervenalé. Xuan shen prečisťuje teplosť, odstraňuje jed, rozptyľuje zauzleniny a zmenšuje tvrdé (zdureniny). Dang gui doplňuje a oživuje krv. Mang xian, Da huang a Gan cao tvorí spolu zmes Tiao wei cheng qi tang, ktorá prečisťuje teplosť z čriev, spriechodňuje stolicu, ochladzuje krv, odstraňuje jed, oživuje krv a rozptyľuje zauzleniny. Zhi ke rozbíja stagnujúcu Qi, rozptyľuje zauzleniny a rozpúšťa TAN. Zhi bei mu a Tian hua fen premieňajú teplý TAN. Jie geng smeruje pôsobenie ostatných bylín do horných partií tela, premieňa TAN, vyťahuje hnis a zmenšuje opuchy.

Lian qiao prečisťuje teplosť, odstraňuje jed, vyťahuje hnis, zmenšuje opuchy a rozptyľuje zauzleniny. Sheng di huang prečisťuje teplosť, ochladzuje krv, rodí tekutiny a tým doplňuje Yin v organizme. Bo he napravuje bolesti v krku, prečisťuje hlavu a oči a odstraňuje teplý vietor. Hai zao pomáha normalizovať funkcie štítnej žlazy. Zmenšuje zväčšenú štítnu žlazu a lymfatické uzliny tým, že odstraňuje TAN a oživuje krv. Rong yan ochladzuje krv a hojí abscesy. Bai lian má protizápalový, analgetický a ochladzujúci účinok. Gan cao harmonizuje pôsobenie jednotlivých bylín v zmesi, upravuje trávenie.

Dávkovanie - 3x denne 4 tablety, deti od 3 let 3x denne 2 tablety. Obecne sa užívajú v Číne byliny tak, že deti do 4 rokov užívajú 1/4 dávky dospelého, tj. 3 x 1 – 2 tbl, deti od 5 do 12 rokov užívajú 1/2 dávky dospelého, tj. 3x2 – 4 tbl. a dospelí potom 3 x 4 – 8 tbl denne.

Inak v akútnom štádiu problémov a podľa intenzity problémov sa dávka v Číne zvyšuje na 2 – 3 x denní dávky, po zlepšení problémov sa zase znižuje – všetko je vždy individuálne!

V prípade vynechania či zabudnutia jednotlivej dávky je možné užiť nasledujúcu dávku v dvojnásobnom množstve (napr. pri zabudnutí rannej dávky 4 tabliet je možné na poludnie užiť 8 tabliet, rovnako aj miesto 3x denne 4 tablety je možné užiť ráno a večer 2x6 tabliet apod.).

Tablety by sa mali užívať najlepšie 15 minút pred jedlom alebo 30 minút po jedle (neznamená nutne byť najedený!) a to je potom možné niekoľkými spôsobmi:

Jednoducho zhltnutím celých tabliet a zapitím čistou vodou.

Tablety najprv rozdrvíme na prášok (napr. v hmoždiari), zalejeme v pohári 2 dcl horúcej vody, rozmiešame a teplé vypijeme (podobne ako horúcu kávu, ale v tomto prípade aj s „bylinným lógrom'). Tento spôsob je tiež najúčinnejší!

Pre niektoré deti sa osvedčil aj tento spôsob: rozdrvíme tablety na prášok a pridáme do čaju, ktorý osladíme napr. Sladenkou či Sladovitom (jačmenný slad z predajní zdravej výživy) alebo pridáme do polievky či iného jedla, aby tak boli väčšinou horké tablety pre ne príjemnejšie.

V prípade chronických problémov či dlhodobého užívania bylinných tabliet je možné použiť aj tento spôsob: všetky tablety, ktoré sa odporúčajú počas dňa užívať (napr. 3x2 tbl denne z 2 rôznych produktov = 12 tabliet celkom), rozpustíme všetky naraz a dokopy v rannom Nápoji čínských MUDRců - kód 900 a poctivo rozmiešame tak, aby sme vše vypili a dole neostal žiadny 'lógr'. Naviac tieto ranné raňajky sa stanú aj chutnejšie a lahodnejšie.

Ideálne je tiež všetky bylinné tablety v dennej dávke (obvykle 12 a viac tabliet) rozpustiť v cca 0,5 l horúcej vody a tento vlažný nápoj popíjať (najlepšie z termosky) počas celého dňa ako kávu, v tomto prípade nezávisle na jedle. Pred požitím nápoja je vždy nutné s termoskou zatrepať!

Upozornenie: Nepoužívať v prípade neprítomnosti  horka RE a hlienu TAN.  Nie je vhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy.

Obsah: 100 tabliet / 30 g (obsah bylín v tabletkách je v maximálnej možnej koncentrácii 1:5)  Pojivo je prírodná celulóza max. do 1%. Čínske bylinné zmesi od výrobcu Medichin:

sú 100% prírodné produktyneobsahujú žiadny lepokbyliny použité na výrobu sú dôsledne testované v akreditovaných laboratóriách Phytax vo Švajčiarskubyliny neobsahujú žiadne syntetické látky, antibiotiká, kortikoidy, kyselinu aristolochovúsú testované na prítomnosť ťažkých kovov (ortuť, kadmium, olovo, arzén, meď), baktérií (E. coli, salmonela, ostatné baktérie), plesní a kvasiniek (aflatoxíny B1, celkové aflatoxíny), pesticídovčínsky dodávateľ bylín je držiteľom certifikátu GMP (Good manufacture practice)produkty sú schválené UVZ SR

Produkt HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g patrí do skupiny produktov Doplnky stravy, patrí značke TCM Herbs, nájdete ho v e-shope Bioterra.sk.

HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - parametre produktu

Objem100 tabliet / 30 g
KategóriaDoplnky stravy
ZnačkaTCM Herbs
E-shopBioterra.sk

HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - história ceny a dostupnosti

HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - ďalšie zaujímavé produkty

HEBKOSŤ LABUTEJ ŠIJE - NEI XIAO LUO LI WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - ako nakúpiť najvýhodnejšie?