WALMARK Magnesium + B6 60 tbl

WALMARK Magnesium + B6 60 tbl

WALMARK Magnesium + B6 60 tbl

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

WALMARK Magnesium + B6 60 tbl - popis produktu

Výživový doplnok s obsahom horčíka a vitamínu B6.

Čo je Walmark Magnesium + B6?
  • Dobre vstrebateľné magnézium získané z organických zdrojov
  • Často užívaná kombinácia magnézia a doplnkového vitamínu B6
  • Užitočný doplnok pre osoby, ktoré sú vystavené zvýšenej duševnej a fyzickej záťaži alebo pre športovcov
  • Vhodné pro tehotné a dojčiace ženy
  • Vyrobené držiteľom certifikátu GMP
Aké su klinické príznaky dlhodobého nedostatku horčíka?

Dlhodobý nedostatok horčíka sa vždy prejaví klinickými príznakmi, najmä:

  • neuromuskulárnymi poruchami (zvýšená motorická a senzitívna dráždivosť, svalové zášklby, parestézia)
  • psychickými zmenami (depresia, zmätenosť, halucinácie)
  • kardiovaskulárnymi poruchami (ventrikulárne exrasystoly a tachykardia, ,
  • spazmy ciev)
Prečo je horčík dôležitý?

Horčík je často nazývaný „prvkom života”. Toto pomenovanie dostal preto, že je nevyhnutný pre život väčšiny tvorov na zemi. Horčík zodpovedá za svalové sťahy srdca, usmerňuje výmenu informácií medzi jednotlivými nervovými bunkami a podieľa sa na vyše 300 enzýmoch ľudského organizmu. Okrem zabezpečenia zdravého fungovania organizmu, magnézium pomáha pri stálej alebo zriedkavej nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Odporúčaná denná dávka horčíka je 375 mg na osobu na deň. Potreba magnézia sa s pribúdajúcim vekom postupne zvyšuje, vyššia potreba horčíka je aj v tehotenstve a dojčení, či ochorení srdca.

Ako zistíte, že máte málo magnézia?

Nedostatok magnézia spôsobuje mnohé problémy. Medzi ne patria svalové kŕče, ktoré sú najviditeľnejším príznakom nedostatku horčíka v organizme. Veľmi nepríjemným prejavom nedostatku horčíka môžu byť aj úzkosť a depresie. Posledné výskumy dokazujú, že nedostatok horčíka nevplýva len na fyzickú stránku zdravotného stavu. Jeho nedostatok totiž môže mať obrovský vplyv aj na duševné zdravie.

Horčík totiž reguluje hladinu vápnika a glutamátu v bunkách a ich prebytok v organizme je nežiaduci. Jeho nedostatok v dlhodobom horizonte teda spôsobuje vyššiu hladinu vápnika a glutamátu a tá poškodzuje neuróny. Mnohých ľudí, ktorí nemajú v tele dostatok magnézia trápi aj nespavosť, závrate, silné migrény, vysoký krvný tlak, problémy so srdcom, vyčerpanosť, únava, problémy s pamäťou a učením sa.

Stačí iba horčík v strave?

Dostatok horčíka by sme mali prijímať stravou a tekutinami. Nájdeme ho v zelenej zelenine, orechoch, semenách a celozrnných výrobkoch. Horčík obsahujú mnohé potraviny, nachádza sa v nich ale len v malých dávkach. Horčík sa nachádza aj vo vode. Tvrdá voda ho obsahuje viac než mäkká. a výborné zdroje horčíka sú považované ďatle, banány, ananás, mandle, kešu, strukoviny ako hrach, či varená šošovica, špenát, artičoky, varené kuracie mäso, sezamové semeno, droždie, pšeničné klíčky a tuniak. V súčasnosti je ale zložité získať dostatok magnézia z jedla. Riešením je preto užívanie výživových doplnkov.

Použitie Magnézium+B6:

Výživový doplnok sa užíva v množstve 1–2 tablety 3x denne, zapije sa tekutinou.

Upozornenie:

Nevhodné pre deti do 3 rokov. Nadmerné použitie môže mať laxatívne účinky. Ustanovená odporúčaná denná dávkau sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy. Skladujte mimo dosahu detí, v suchu a tme, pri teplote do 25 °C.

 

WALMARK Magnesium + B6 60 tbl - parametre produktu

KategóriaHorčica, Horčík

WALMARK Magnesium + B6 60 tbl - história ceny a dostupnosti

WALMARK Magnesium + B6 60 tbl - ďalšie zaujímavé produkty

WALMARK Magnesium + B6 60 tbl - ako nakúpiť najvýhodnejšie?