VARIDOL fumigačné pásiky 50 kusov

VARIDOL fumigačné pásiky 50 kusov

VARIDOL fumigačné pásiky 50 kusov

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

VARIDOL fumigačné pásiky 50 kusov - popis produktu

Fumigačné pásky veterinárny technický prostriedok

Účel použitia: Ošetrenie včelstiev prípravkami „Varidol 125 mg/ml roztok na liečebné ošetrenie včiel” alebo MP 10 FUM 24 mg/ml roztok na ošetrenie včelstva fumigáciu”.

Zloženie: Prúžok z krátkovláknitej buničiny, impregnovaný zmesou dusičnanov.

Návod na použitie

Fumigácia sa vykonáva pri vonkajšej teplote nad + 10 ° C v čase, keď včely nelietajú. Pred aplikáciou prípravku sa plásty v úli upravia tak, aby medzi krycím plástom a stenou úľa vznikla asi 4 cm medzera. Pri nadstavkových úľoch sa prúžok vkladá do horného nadstavku. V dodanom prúžku papiera prederavíme otvor asi 1 cm pod vrchného okraja.

Na fumigáciu sa použije „Varidol 125 mg/ml roztok na liečebné ošetrenie včiel” alebo MP 10 FUM 24 mg/ml roztok na ošetrenie včelstva fumigáciu”. Dávkovanie lieku sa vykonáva podľa uvedených informácií v písomnej informácii pre používateľa daného lieku.

Tesne pred ošetrením sa nakvapká z výšky 3 cm na hornú polovicu prúžku (bližšie k otvoru) požadované množstvo liečivá. Po vsiaknutí liečivá sa prúžok na celej spodnej strane zapáli. Prúžok musí len tleť, nesmie horieť. V prípade vzplanutia okamžite plameň sfúkneme.

Cigarový prúžok pripevníme vo zvislej polohe klincom do polovice krycieho plástu (do vosku) tak, aby bol prúžok vzdialený 2 cm od plástu a 2 cm od steny úľa. Úľ a cesno okamžite uzavrieme na 30 min. Počas uzávery cesna včelstva kontrolujeme. Za hodinu po aplikácii odstránime z krycieho plástu klinec a prekontrolujeme, či prúžok zhorel. V prípade jeho zhasnutia opakujeme ošetrenie včelstva.

Bezpečnostné opatrenia:

Pred zapálením papierového prúžku vložte pod neho na dno úľa plech alebo hliníkovú fóliu o rozmere 15 x 15 cm. Za 1 hodinu po aplikácii prekontrolujte úľ, či nevznikol požiar.

Tento produkt nájdete v skupine Veterinárne prípravky, vyrába ho značka eTabletka, nájdete ho u predajcu eTabletka.sk.

VARIDOL fumigačné pásiky 50 kusov - parametre produktu

VARIDOL fumigačné pásiky 50 kusov - história ceny a dostupnosti

VARIDOL fumigačné pásiky 50 kusov - ďalšie zaujímavé produkty

VARIDOL fumigačné pásiky 50 kusov - ako nakúpiť najvýhodnejšie?