Solmucol 200mg granulát 20 vreciek

Solmucol 200mg granulát 20 vreciek

Solmucol 200mg granulát 20 vreciek

Najnižšia cena za posledných 60 dní: 4,56 €

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

Solmucol 200mg granulát 20 vreciek - popis produktu

Solmucol 200 mg granulát na prípravu nápoja

Keď produktívny (vlhký) kašeľ ničí vašu koncentráciu, spánok a ruší i ľudí okolo vás, nastal čas namiešať si nápoj z granulátu Solmucol 200 mg

Účinná zložka prípravku Solmucol 200 mg, N-acetylcysteín, bola predstavená v 60. rokoch minulého storočia ako mukolytický a expektoračný liek na ochorenia dýchacích ciest:

  • akútna a chronická bronchitída (zápal priedušiek),
  • sinusitída (zápal prínosových dutín),
  • laryngitída (zápal hrtana),
  • bronchiálna astma (priedušková astma)
  • tracheitída (zápal priedušnice),
  • chrípkové stavy,
  • mukoviscidóza (cystická fibróza) – doplnková liečba.
Má sa kašeľ potlačiť alebo radšej podporiť?

Optimálne (pomerne malé) množstvo hlienu v dýchacích cestách telu prospieva a slúži na zachytenie patogénov a vdýchnutých častíc. Bakteriálne alebo vírusové infekcie dýchacích ciest, cystická fibróza alebo chronická bronchitída však môžu spôsobiť nadmernú tvorbu hlienu, teda vlhký produktívny kašeľ a nepohodlie. 

Suchý kašeľ je len reflexom, odpoveďou na dráždenie (bez prítomnosti hlienu) a možno ho úspešne potlačiť. Slúžia nám na to lieky zvané antitusiká. Vlhký kašeľ však vyžaduje pozornosť a hlien musí ísť v prvom rade von. Čím účinnejšie podporíme jeho vykašliavanie, tým skôr sa nám uľaví. 

Prečo práve Solmucol?
  • Liek je vhodný na liečbu všetkých druhov ochorení dýchacích ciest s nadprodukciou hustého a súdržného hlienu, ktorý sa komplikovane vykašliava.
  • Užíva sa jednoducho – obsah vrecúška sa jednoducho vysype do pohára, zaleje vodou a vypije. 
  • Granulát na prípravu nápoja Solmucol 200 mg sa ľahko a rýchlo rozpúšťa.
  • Nápoj s pomarančovou príchuťou neobsahuje cukor. Teda nepredstavuje obmedzenie ani pre diabetikov.
  • Vo vode rozpustná forma je obzvlášť prospešná na doplnenie tekutín pri chorobe, kedy človek spravidla nepije toľko, koľko by mal.
  • Liek Solmucol s dávkou N-acetylcysteínu 200 mg je vhodný pre dospelých a deti od 2 rokov.
Správne dávkovanie lieku Solmucol 200 mg

Dospelí a deti nad 12 rokov užívajú pri liečbe kašľa 600 mg N-acetylcysteínu denne. Denne podávame liek v troch dávkach, teda 1 vrecko granulátu 200 mg 3x denne. Alebo volíme liečivo v silnejšej koncentrácii prípravku Solmucol 600 mg a podávame iba 1 dávku (ideálne večer).

Pre deti od 2 do 12 rokov je potrebných 100 mg N-acetylcysteínu 3x denne, teda 1/2 vrecúška granulátu Solmucol 200 mg 3x denne. Prípadne si dávkovanie zjednodušíme granulátom Solmucol 100 mg a dávame celé 3 vrecúška denne.

Celková denná dávka N-acetylcysteínu pre deti od 1 do 2 rokov je 150 mg a rovnako ju rozdeľujeme do 3 častí. V tomto prípade už ale pre väčšiu presnosť odporúčame Solmucol s najnižšou koncentráciou – Solmucol sirup (3x denne 2,5 ml sirupu) alebo Solmucol 100mg granulát (½ vrecúška 3x denne). 

Správne liečený produktívny kašeľ s dostatočným prísunom tekutín ustúpi do 5 dní (u detí do 3 dní). Ak do tej doby nenastane zlepšenie, alebo sa stav zhorší, bude potrebná konzultácia s lekárom, ktorý vylúči iné príčiny kašľa.

Dlhodobá liečba chronickej bronchitídy:

400 mg N-acetylcysteínu denne, teda 1 vrecko granulátu 200 mg 2x denne.

Liečba trvá maximálne 3-6 mesiacov.

Mukoviscidóza (cystická fibróza):

Deti od 2 do 6 rokov užívajú 100 mg N-acetylcysteínu 3x denne – 1 vrecko granulátu Solmucol 100 mg 3x denne.

Dávka dospelých a detí nad 6 rokov je 600 mg N-acetylcysteínu denne. 

Upozornenia

Užívanie počas tehotenstva ani dojčenia sa neodporúča. V závažných prípadoch môžu tehotné ženy liečbu prípravkom Solmucol 200 mg konzultovať s lekárom.

Liek je kontraindikovaný u ľudí s aktívnym peptickým vredom a vzhľadom na riziko bronchospazmu je opatrnosť potrebná aj u pacientov s prieduškovou astmou. 

Perorálne antibiotiká sa odporúča podávať samostatne, s odstupom minimálne 2 hodiny.

Pred použitím lieku si vždy prečítajte celý príbalový leták.

Liečba kašľa na cestách

Ak nemáte po ruke pohár s vodou na prípravu nápoja, nechajte vo svojich ústach rozpúšťať pomarančové Solmucol pastilky 100 mg. Môžete ich nosiť vo vrecku a cmúľať vždy, keď potrebujete užiť svoj liek.

Solmucol 200mg granulát 20 vreciek - história ceny a dostupnosti

Solmucol 200mg granulát 20 vreciek - ďalšie zaujímavé produkty

Solmucol 200mg granulát 20 vreciek - ako nakúpiť najvýhodnejšie?