Smecta 30 vreciek

Smecta 30 vreciek

Smecta 30 vreciek

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

Smecta 30 vreciek - popis produktu

Liek obsahuje diosmektit.

Používa sa na liečbu:

  • príznakov náhlej hnačky u detí vo veku od 2 rokov a u dospelých v spojení s podávaním rehydratačného roztoku,
  • príznakov dlhodobej hnačky u dospelých,
  • bolesti spojenej s funkčnými ochoreniami čreva u dospelých.

Použitie: Dávkovanie a dávkovacie schémy Liečba akútnej hnačky: Deti od 2 rokov: 2 vrecúška denne. Dospelí: 3 vrecúška denne. ​Dávkovanie môže byť zdvojnásobené na začiatku akútnej hnačky. Liečba iných indikácií Dospelí: obvykle 3 vrecúška denne. V prípade, že príznaky neustúpia v priebehu 7 dní liečby (u detí do 3 dní), dôjde k zhoršeniu stavu pacienta, alebo sa objaví krv v stolici, je nevyhnutné vyhľadať lekára.

Spôsob použitia Na perorálne podávanie. Obsah vrecka sa musí rozpustiť tesne pred použitím. Dospelí Obsah vrecúška sa musí rozpustiť tesne pred použitím v pohári s vodou (pol pohára). Liek sa má podávať medzi jedlami. Deti a dojčatá Obsah vrecúška sa rozpustí v pohári alebo dojčenskej fľaši s 50 ml vody (tento obsah dieťa vypije počas dňa) alebo sa dôkladne zamieša do detskej polotekutej stravy (ako je vývar, pyré, kompót alebo detská výživa).

Upozornenie Liek sa neodporúča užívať počas tehotenstva a dojčenia. U detí a dojčiat mladších ako 2 roky je potrebné vyhnúť sa používaniu lieku. Liečba akútnej hnačky u detí vo veku od 2 rokov má byť spojená so skorým podaním orálneho rehydratačného roztoku k zabráneniu dehydratácie. Je potrebné vyhnúť sa chronickému používaniu lieku. Môže dôjsť k ovplyvneniu vstrebávania iných liečiv. Z tohto dôvodu nie je vhodné iné lieky podávať v rovnakej dobe. Liek obsahuje 0,007 % etanolu. Liek obsahuje sacharózu a glukózu. Ďalšie osobitné upozornenia sú uvedené v SPC (časť 4.4).

Smecta 30 vreciek - parametre produktu

Smecta 30 vreciek - história ceny a dostupnosti

Smecta 30 vreciek - ďalšie zaujímavé produkty

Smecta 30 vreciek - ako nakúpiť najvýhodnejšie?