MUCONASAL PLUS sprej do nosa 10ml

MUCONASAL PLUS sprej do nosa 10ml

MUCONASAL PLUS sprej do nosa 10ml

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

MUCONASAL PLUS sprej do nosa 10ml - popis produktu

MUCONASAL PLUS sprej do nosa

Akútna rinitída (kýchanie a zápal nosovej sliznice, ktorý vedie k upchatiu či vytekaniu sekrétu z nosa) je dôverne známym a nepríjemným znakom bežného prechladnutia. Keď vám upchatý nos bráni v noci spať a cez deň pracovať, študovať či viesť spoločenský život, je tu Muconasal. Sprej do nosa MUCONASAL PLUS.

MUCONASAL PLUS je aerodisperzia, lokálny nosový sprej obsahujúci dekongestant tramazolíniumchlorid (1,18 mg/ml) a zložky esenciálnych olejov (eukalyptol, levomentol a gáfor). Ide o účinné a dobre tolerované riešenie na spriechodnenie upchatého nosa. 

Výhody spreja MUCONASAL:
  • vonné zložky pre čistý, chladivý pocit a podporu voľného dýchania,
  • rýchly nástup účinku (obvykle do 5 minút),
  • trvácny efekt, ktorý pretrváva 8-10 hodín,
  • zmenšenie opuchu nosovej sliznice spojeného s bežnou nádchou i sennou nádchou,
  • riešenie vhodné pre dospelých a deti od 6 rokov
Čo sú to dekongestanty a ako MUCONASAL PLUS používať?

Nosové dekongestanty napodobňujú účinok noradrenalínu v tele. Mechanizmus, ktorým dekongestanty pôsobia, je aktivácia α‐adrenergných receptorov, ktoré sa nachádzajú na cievach sliznice nosa*. Tie dostávajú informáciu, že sa majú stiahnuť a znížiť prietok krvi cez nosnú sliznicu. To vedie k zmenšeniu opuchu, zastaveniu výtoku z nosa a zlepšeniu kvality života bez ovplyvnenia ďalších príznakov nádchy.

Muconasal plus sa odporúča používať iba u dospelých a detí od 6 rokov. Pred prvým použitím stláčajte rozprašovač mimo nosa až dovtedy, kým sa neuvoľní prvá dávka liečiva vo forme jemnej spŕšky. Následne si vysmrkajte nos a aplikujte 1 vstrek do každej nosovej dierky podľa potreby, najviac však 4-krát denne. Pocit úľavy sa dostaví rýchlo a pretrváva obvykle až po dobu 8-10 hodín.

Upozornenia

Pred použitím si prečítajte celý príbalový leták lieku MUCONASAL PLUS.

Bez lekárskeho odporúčania nepoužívajte sprej dlhšie než 5 – 7 dní

Liek sa nemá používať počas 1. trimestra tehotenstva a o použití v 2. a 3. trimestri alebo počas dojčenia sa poraďte so svojim lekárom.

Liek nesmú používať deti mladšie ako 6 rokov.

Liek sa nemá používať počas 1. trimestra tehotenstva a o použití v 2. a 3. trimestri alebo počas dojčenia sa poraďte so svojim lekárom.

Liek MUCONASAL PLUS nesmú používať deti mladšie ako 6 rokov.

Sprej nie je vhodné kombinovať s inými perorálne užívanými liečivami, ktoré majú vazokonstrikčný účinok. Tiež sa nesmie používať dlhodobo a nesprávnym spôsobom (napríklad zvyšovaním frekvencie používania či aplikovaného množstva). Dlhodobé prípravkov z tejto kategórie môže viesť k chronickej rinitíde a poškodeniam sliznice nosa.

Liek Muconasal plus obsahuje benzalkóniumchlorid.

Nepodceňujte liečbu nádchy

Najbežnejším a častým pôvodcom chorôb z prechladnutia sú rinovírusy. Práve patogény spôsobujú, že sa sliznica podráždi a nos upchá. Podporte telo v ozdravovacom procese viacerými spôsobmi. Doprajte si odpočinok, dodržiavajte pitný režim, zvýšte príjem vitamínu C a na uľahčenie vykašliavania hlienu nastekaného v hrdle nasaďte trebárs niektorý z produktov Mucosolvan.

*JOHNSON, David A.; HRICIK, Joseph G. – The Pharmacology of α‐Adrenergic Decongestants. Pharmacotherapy: The Journal of Human Pharmacology and Drug Therapy, 1993, 13.6P2: 110S-115S.

Tento produkt sa nachádza v kategórii Sprej do nosa, vyrába ho značka eTabletka, v ponuke predajcu eTabletka.sk.

MUCONASAL PLUS sprej do nosa 10ml - parametre produktu

MUCONASAL PLUS sprej do nosa 10ml - história ceny a dostupnosti

MUCONASAL PLUS sprej do nosa 10ml - ďalšie zaujímavé produkty

MUCONASAL PLUS sprej do nosa 10ml - ako nakúpiť najvýhodnejšie?