Celý bobkový list - vavrín pravý (Laurus nobilis) sa používa ako korenina. Bobkový list je prospešný diabetikom, pomáha pri trávení a má aj antiseptické (protizápalové) účinky. | | Návod na prípravu: Používa sa ako prísada do polievok a omáčok, hlavne smotanových a
Celý bobkový list - vavrín pravý (Laurus nobilis) sa používa ako korenina. Bobkový list je prospešný diabetikom, pomáha pri trávení a má aj antiseptické (protizápalové) účinky. | | Návod na prípravu: Používa sa ako prísada do polievok a omáčok, hlavne smotanových a
Celý bobkový list - vavrín pravý (Laurus nobilis) sa používa ako korenina. Bobkový list je prospešný diabetikom, pomáha pri trávení a má aj antiseptické (protizápalové) účinky. | | Návod na prípravu: Používa sa ako prísada do polievok a omáčok, hlavne smotanových a
Celý bobkový list - vavrín pravý (Laurus nobilis) sa používa ako korenina. Bobkový list je prospešný diabetikom, pomáha pri trávení a má aj antiseptické (protizápalové) účinky. | | Návod na prípravu: Používa sa ako prísada do polievok a omáčok, hlavne smotanových a
Celý bobkový list - vavrín pravý (Laurus nobilis) sa používa ako korenina. Bobkový list je prospešný diabetikom, pomáha pri trávení a má aj antiseptické (protizápalové) účinky. | | Návod na prípravu: Používa sa ako prísada do polievok a omáčok, hlavne smotanových a
Aromatické listy mäty kučeravej, inak známej ako marocká mäta, majú neobyčajne chladivý účinok na náš organizmus a pomáhajú odvádzať z neho teplo. Je úplne jedno, či si dáte šálku horúceho či studeného mätového čaju, limonádu, alebo nanesiete rastlinný olej resp
Aromatické listy mäty kučeravej, inak známej ako marocká mäta, majú neobyčajne chladivý účinok na náš organizmus a pomáhajú odvádzať z neho teplo. Je úplne jedno, či si dáte šálku horúceho či studeného mätového čaju, limonádu, alebo nanesiete rastlinný olej resp
Aromatické listy mäty kučeravej, inak známej ako marocká mäta, majú neobyčajne chladivý účinok na náš organizmus a pomáhajú odvádzať z neho teplo. Je úplne jedno, či si dáte šálku horúceho či studeného mätového čaju, limonádu, alebo nanesiete rastlinný olej resp
Aromatické listy mäty kučeravej, inak známej ako marocká mäta, majú neobyčajne chladivý účinok na náš organizmus a pomáhajú odvádzať z neho teplo. Je úplne jedno, či si dáte šálku horúceho či studeného mätového čaju, limonádu, alebo nanesiete rastlinný olej resp
Aromatické listy mäty kučeravej, inak známej ako marocká mäta, majú neobyčajne chladivý účinok na náš organizmus a pomáhajú odvádzať z neho teplo. Je úplne jedno, či si dáte šálku horúceho či studeného mätového čaju, limonádu, alebo nanesiete rastlinný olej resp
Aromatické listy mäty kučeravej, inak známej ako marocká mäta, majú neobyčajne chladivý účinok na náš organizmus a pomáhajú odvádzať z neho teplo. Je úplne jedno, či si dáte šálku horúceho či studeného mätového čaju, limonádu, alebo nanesiete rastlinný olej resp
Mäta prieporná je známa svojou nezameniteľnou arómou. Je nápomocná pri nadúvaní a žaludočných ťažkostiach, pomáhla ochladiť organizmus. Je vhodná aj do šalátov, kde prekvapí svojou sviežou chuťou. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml, vodou
Mäta prieporná je známa svojou nezameniteľnou arómou. Je nápomocná pri nadúvaní a žaludočných ťažkostiach, pomáhla ochladiť organizmus. Je vhodná aj do šalátov, kde prekvapí svojou sviežou chuťou. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml, vodou
Mäta prieporná je známa svojou nezameniteľnou arómou. Je nápomocná pri nadúvaní a žaludočných ťažkostiach, pomáhla ochladiť organizmus. Je vhodná aj do šalátov, kde prekvapí svojou sviežou chuťou. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml, vodou
Mäta prieporná je známa svojou nezameniteľnou arómou. Je nápomocná pri nadúvaní a žaludočných ťažkostiach, pomáhla ochladiť organizmus. Je vhodná aj do šalátov, kde prekvapí svojou sviežou chuťou. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml, vodou
Mäta prieporná je známa svojou nezameniteľnou arómou. Je nápomocná pri nadúvaní a žaludočných ťažkostiach, pomáhla ochladiť organizmus. Je vhodná aj do šalátov, kde prekvapí svojou sviežou chuťou. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml, vodou
Mäta prieporná je známa svojou nezameniteľnou arómou. Je nápomocná pri nadúvaní a žaludočných ťažkostiach, pomáhla ochladiť organizmus. Je vhodná aj do šalátov, kde prekvapí svojou sviežou chuťou. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml, vodou
Je výrazne aromatický, podobne ako zeler, ale je štipľavejší a má výraznejšiu chuť. Varením sa štipľavosť zmierňuje. Hodí sa do polievok, prívarkov a dusených jedál. Výhodou ligurčeka je, že sa môže používať ako náhrada soli pri niektorých diétach. | | Návod na
Je výrazne aromatický, podobne ako zeler, ale je štipľavejší a má výraznejšiu chuť. Varením sa štipľavosť zmierňuje. Hodí sa do polievok, prívarkov a dusených jedál. Výhodou ligurčeka je, že sa môže používať ako náhrada soli pri niektorých diétach. | | Návod na
Je výrazne aromatický, podobne ako zeler, ale je štipľavejší a má výraznejšiu chuť. Varením sa štipľavosť zmierňuje. Hodí sa do polievok, prívarkov a dusených jedál. Výhodou ligurčeka je, že sa môže používať ako náhrada soli pri niektorých diétach. | | Návod na
Je výrazne aromatický, podobne ako zeler, ale je štipľavejší a má výraznejšiu chuť. Varením sa štipľavosť zmierňuje. Hodí sa do polievok, prívarkov a dusených jedál. Výhodou ligurčeka je, že sa môže používať ako náhrada soli pri niektorých diétach. | | Návod na
Je výrazne aromatický, podobne ako zeler, ale je štipľavejší a má výraznejšiu chuť. Varením sa štipľavosť zmierňuje. Hodí sa do polievok, prívarkov a dusených jedál. Výhodou ligurčeka je, že sa môže používať ako náhrada soli pri niektorých diétach. | | Návod na
Šalvia lekárska sa používa proti zápalom hrdla, bolesti žalúdka, črevným ťažkostiam, chorobám dýchacích ciest, nespavoti, stresu a nadmernému poteniu. Šalvia je známa pre svoje antiseptické účinky. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml,
Šalvia lekárska sa používa proti zápalom hrdla, bolesti žalúdka, črevným ťažkostiam, chorobám dýchacích ciest, nespavoti, stresu a nadmernému poteniu. Šalvia je známa pre svoje antiseptické účinky. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml,
Šalvia lekárska sa používa proti zápalom hrdla, bolesti žalúdka, črevným ťažkostiam, chorobám dýchacích ciest, nespavoti, stresu a nadmernému poteniu. Šalvia je známa pre svoje antiseptické účinky. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml,
Šalvia lekárska sa používa proti zápalom hrdla, bolesti žalúdka, črevným ťažkostiam, chorobám dýchacích ciest, nespavoti, stresu a nadmernému poteniu. Šalvia je známa pre svoje antiseptické účinky. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml,
Šalvia lekárska sa používa proti zápalom hrdla, bolesti žalúdka, črevným ťažkostiam, chorobám dýchacích ciest, nespavoti, stresu a nadmernému poteniu. Šalvia je známa pre svoje antiseptické účinky. | | Návod na prípravu: Jedna až dve čajové lyžičky zalejeme 250 ml,
Majoránka je zelená rastlinka, ktorej listy sa zbierajú tesne pred rozkvetom, kedy majú v sebe najviac nahromadených aromatických látok. Pri varení je najvhodnejšie majoránku pridať tesne pred dokončením pokrmu, aby si zachovala svoju chuť a arómu. Hodí sa do šalátov, s
Majoránka je zelená rastlinka, ktorej listy sa zbierajú tesne pred rozkvetom, kedy majú v sebe najviac nahromadených aromatických látok. Pri varení je najvhodnejšie majoránku pridať tesne pred dokončením pokrmu, aby si zachovala svoju chuť a arómu. Hodí sa do šalátov, s
Majoránka je zelená rastlinka, ktorej listy sa zbierajú tesne pred rozkvetom, kedy majú v sebe najviac nahromadených aromatických látok. Pri varení je najvhodnejšie majoránku pridať tesne pred dokončením pokrmu, aby si zachovala svoju chuť a arómu. Hodí sa do šalátov, s
Majoránka je zelená rastlinka, ktorej listy sa zbierajú tesne pred rozkvetom, kedy majú v sebe najviac nahromadených aromatických látok. Pri varení je najvhodnejšie majoránku pridať tesne pred dokončením pokrmu, aby si zachovala svoju chuť a arómu. Hodí sa do šalátov, s
Majoránka je zelená rastlinka, ktorej listy sa zbierajú tesne pred rozkvetom, kedy majú v sebe najviac nahromadených aromatických látok. Pri varení je najvhodnejšie majoránku pridať tesne pred dokončením pokrmu, aby si zachovala svoju chuť a arómu. Hodí sa do šalátov, s
Majoránka je zelená rastlinka, ktorej listy sa zbierajú tesne pred rozkvetom, kedy majú v sebe najviac nahromadených aromatických látok. Pri varení je najvhodnejšie majoránku pridať tesne pred dokončením pokrmu, aby si zachovala svoju chuť a arómu. Hodí sa do šalátov, s
Kôpor je bylina, ktorá sa všeobecne pestuje najmä pre jeho čiarkovité listy, ktoré majú čistú anízovú a citrónovú arómu. Jeho chuť pripomína petržlen. Výborne sa dopĺňa s rybami a morskými živočíchmi, ale používame ho aj pri príprave polievok, nakladanej zeleniny,
Kôpor je bylina, ktorá sa všeobecne pestuje najmä pre jeho čiarkovité listy, ktoré majú čistú anízovú a citrónovú arómu. Jeho chuť pripomína petržlen. Výborne sa dopĺňa s rybami a morskými živočíchmi, ale používame ho aj pri príprave polievok, nakladanej zeleniny,
Kôpor je bylina, ktorá sa všeobecne pestuje najmä pre jeho čiarkovité listy, ktoré majú čistú anízovú a citrónovú arómu. Jeho chuť pripomína petržlen. Výborne sa dopĺňa s rybami a morskými živočíchmi, ale používame ho aj pri príprave polievok, nakladanej zeleniny,
Kôpor je bylina, ktorá sa všeobecne pestuje najmä pre jeho čiarkovité listy, ktoré majú čistú anízovú a citrónovú arómu. Jeho chuť pripomína petržlen. Výborne sa dopĺňa s rybami a morskými živočíchmi, ale používame ho aj pri príprave polievok, nakladanej zeleniny,
Kôpor je bylina, ktorá sa všeobecne pestuje najmä pre jeho čiarkovité listy, ktoré majú čistú anízovú a citrónovú arómu. Jeho chuť pripomína petržlen. Výborne sa dopĺňa s rybami a morskými živočíchmi, ale používame ho aj pri príprave polievok, nakladanej zeleniny,
Kôpor je bylina, ktorá sa všeobecne pestuje najmä pre jeho čiarkovité listy, ktoré majú čistú anízovú a citrónovú arómu. Jeho chuť pripomína petržlen. Výborne sa dopĺňa s rybami a morskými živočíchmi, ale používame ho aj pri príprave polievok, nakladanej zeleniny,
Asi každý niekedy počul o skorocelovom sirupe. Zo sušených listov byliny sa však dá ľahko pripraviť aj chutný nálev. Ten môžu piť v rozumných dávkach aj malé deti. Jedná sa o veľmi bezpečnú rastlinu bez známych vedľajších účinkov. | | Návod na prípravu: Čajovú
Asi každý niekedy počul o skorocelovom sirupe. Zo sušených listov byliny sa však dá ľahko pripraviť aj chutný nálev. Ten môžu piť v rozumných dávkach aj malé deti. Jedná sa o veľmi bezpečnú rastlinu bez známych vedľajších účinkov. | | Návod na prípravu: Čajovú
Asi každý niekedy počul o skorocelovom sirupe. Zo sušených listov byliny sa však dá ľahko pripraviť aj chutný nálev. Ten môžu piť v rozumných dávkach aj malé deti. Jedná sa o veľmi bezpečnú rastlinu bez známych vedľajších účinkov. | | Návod na prípravu: Čajovú
Asi každý niekedy počul o skorocelovom sirupe. Zo sušených listov byliny sa však dá ľahko pripraviť aj chutný nálev. Ten môžu piť v rozumných dávkach aj malé deti. Jedná sa o veľmi bezpečnú rastlinu bez známych vedľajších účinkov. | | Návod na prípravu: Čajovú
Asi každý niekedy počul o skorocelovom sirupe. Zo sušených listov byliny sa však dá ľahko pripraviť aj chutný nálev. Ten môžu piť v rozumných dávkach aj malé deti. Jedná sa o veľmi bezpečnú rastlinu bez známych vedľajších účinkov. | | Návod na prípravu: Čajovú
Asi každý niekedy počul o skorocelovom sirupe. Zo sušených listov byliny sa však dá ľahko pripraviť aj chutný nálev. Ten môžu piť v rozumných dávkach aj malé deti. Jedná sa o veľmi bezpečnú rastlinu bez známych vedľajších účinkov. | | Návod na prípravu: Čajovú