HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g

HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g

HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - popis produktu

HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs

Odborná literatúra o Tradičnej čínskej medicíne uvádza:

Vyživuje YINZvlhčuje pľucaZastavuje kaseľRozpúšťa hlien TAN

Odborná literatúra o Tradičnej čínskej medicíne uvádza:

Suchý kašeľ, pretrvávajúci po chorobeDlhotrvajúci chrapot, strata hlasu, zápal priedušiek, zápal hrtanu, tuberkulóza, rozšírenie priedušiekSucho v ústach, suché nosné sliznice a koža

Odborná literatúra o TCM uvádza: Zmes je zameraná na chronické pľúcne ťažkosti, u ktorých dominuje suchý dráždivý kašeľ s pocitom bolesti a sucha v krku. Aby človek mohol bezproblémovo dýchať, musí byť zaistené akési premazávanie pľúc tekutinami. Pľúca sú podľa čínskej medicíny krehkým orgánom, ktorý neznáša sucho. A novodobý človek je ďaleko viac náchylnejší k vysušeniu pľúcnych tekutín, než tomu bolo predtým, čo je spôsobené dlhodobým pobytom v klimatizovaných miestnostiach, panelových bytoch a automobiloch či následkom horúčkových chorôb vedúcich k spáleniu tohto „oleja“.

Rozbor bylín v zmesi: Táto zmes má tri Cisárske byliny. Prvá Bai he zvlhčuje pľúca, zastavuje kašeľ a prečisťuje teplosť. Druhý cisár Sheng di huang silno vyživuje YIN a doplňuje ľadviny, prečisťuje teplosť, ochladzuje krv a zastavuje krvácanie. Tretí cisár Shu di huang veľmi silno doplňuje YIN ľadvín a pečene. Spoločne s Sheng di huang tvorí silnú kombináciu bylín, ktorá liečí prejavy ohňa z nedostatočnosti YIN. Minister Mai men dong je veľmi důležitá bylina, ktorá doplňuje YIN, a to predovšetkým v hornom ohnisku. Posilňuje pôsobenie Bai he na úrovni pľúc a súčasne zosilňuje pôsobenie cisárských bylín pri ich doplnení YIN. Asistent Chuan bei mu zvlhčuje pľúca, rozpúšťa TAN a zastavuje kašeľ. Ďalší asistent Jie geng podporuje fyziologické funkcie pľúc a zastavuje kašeľ, obzvlášť potom v kombinácii s Chuan bei mu. Zvyšní asistenti Dang gui a Bai shao vyživujú krv a rozhojňujú YIN. V starovekých materii medici sa u Dang gui brala do úvahy aj jej schopnosť zastavovať kašeľ. Iný pohled na pôsobenie Dang gui a Bai shao je v tom, že ochraňujú pľúca pred napadnutím pečennou Qi tým, že ukľudňujú pečen. Poslíček Gan cao harmonizuje pôsobenie jednotlivých bylín v zmesi a spoločne s Jie geng napravujú suchosť a bolesti v krku.

Dávkovanie - 3x denne 4 tablety, deti od 3 let 3x denne 2 tablety. Obecne sa užívajú v Číne byliny tak, že deti do 4 rokov užívajú 1/4 dávky dospelého, tj. 3 x 1 – 2 tbl, deti od 5 do 12 rokov užívajú 1/2 dávky dospelého, tj. 3x2 – 4 tbl. a dospelí potom 3 x 4 – 8 tbl denne.

Inak v akútnom štádiu problémov a podľa intenzity problémov sa dávka v Číne zvyšuje na 2 – 3 x denní dávky, po zlepšení problémov sa zase znižuje – všetko je vždy individuálne!

V prípade vynechania či zabudnutia jednotlivej dávky je možné užiť nasledujúcu dávku v dvojnásobnom množstve (napr. pri zabudnutí rannej dávky 4 tabliet je možné na poludnie užiť 8 tabliet, rovnako aj miesto 3x denne 4 tablety je možné užiť ráno a večer 2x6 tabliet apod.).

Tablety by sa mali užívať najlepšie 15 minút pred jedlom alebo 30 minút po jedle (neznamená nutne byť najedený!) a to je potom možné niekoľkými spôsobmi:

Jednoducho zhltnutím celých tabliet a zapitím čistou vodou.

Tablety najprv rozdrvíme na prášok (napr. v hmoždiari), zalejeme v pohári 2 dcl horúcej vody, rozmiešame a teplé vypijeme (podobne ako horúcu kávu, ale v tomto prípade aj s „bylinným lógrom'). Tento spôsob je tiež najúčinnejší!

Pre niektoré deti sa osvedčil aj tento spôsob: rozdrvíme tablety na prášok a pridáme do čaju, ktorý osladíme napr. Sladenkou či Sladovitom (jačmenný slad z predajní zdravej výživy) alebo pridáme do polievky či iného jedla, aby tak boli väčšinou horké tablety pre ne príjemnejšie.

V prípade chronických problémov či dlhodobého užívania bylinných tabliet je možné použiť aj tento spôsob: všetky tablety, ktoré sa odporúčajú počas dňa užívať (napr. 3x2 tbl denne z 2 rôznych produktov = 12 tabliet celkom), rozpustíme všetky naraz a dokopy v rannom Nápoji čínských MUDRců - kód 900 a poctivo rozmiešame tak, aby sme vše vypili a dole neostal žiadny 'lógr'. Naviac tieto ranné raňajky sa stanú aj chutnejšie a lahodnejšie.

Ideálne je tiež všetky bylinné tablety v dennej dávke (obvykle 12 a viac tabliet) rozpustiť v cca 0,5 l horúcej vody a tento vlažný nápoj popíjať (najlepšie z termosky) počas celého dňa ako kávu, v tomto prípade nezávisle na jedle. Pred požitím nápoja je vždy nutné s termoskou zatrepať!

Upozornenie: Neužívať v prípade napadnutia vonkajšou škodlivinou XIE QI, pri nedostatočnosti sleziny PI QI XU, pri stagnáci potravy JI SHI, hnačkách. Neužívať súčasne s liekmi na riedenie krvi. (Warfarin, Anopirin)

Nie je vhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy.

Obsah: 100 tabliet / 30 g (obsah bylín v tabletkách je v maximálnej možnej koncentrácii 1:5) Pojivo je prírodná celulóza max. do 1%.

Čínske bylinné zmesi TCM Herbs od výrobcu Medichin:

sú 100% prírodné produkty neobsahujú žiadny lepokbyliny použité na výrobu sú dôsledne testované v akreditovaných laboratóriách Phytax vo Švajčiarskubyliny neobsahujú žiadne syntetické látky, antibiotiká, kortikoidy, kyselinu aristolochovúsú testované na prítomnosť ťažkých kovov (ortuť, kadmium, olovo, arzén, meď), baktérií (E. coli, salmonela, ostatné baktérie), plesní a kvasiniek (aflatoxíny B1, celkové aflatoxíny), pesticídovčínsky dodávateľ bylín je držiteľom certifikátu GMP (Good manufacture practice)produkty sú schválené UVZ SR

Tento produkt sa nachádza v kategórii Doplnky stravy, patrí značke TCM Herbs, nájdete ho v e-shope Bioterra.sk.

HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - parametre produktu

Objem100 tabliet / 30 g
KategóriaDoplnky stravy
ZnačkaTCM Herbs
E-shopBioterra.sk

HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - história ceny a dostupnosti

HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - ďalšie zaujímavé produkty

HVIZD STRIEBORNEJ PÍŠŤAĽKY - BAI HE GU JIN WAN - TCM Herbs Objem: 100 tabliet / 30 g - ako nakúpiť najvýhodnejšie?