HemaCut SPRAY sprej na hojenie poranení kože 15ml

HemaCut SPRAY sprej na hojenie poranení kože 15ml

HemaCut SPRAY sprej na hojenie poranení kože 15ml

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

HemaCut SPRAY sprej na hojenie poranení kože 15ml - popis produktu

HemaCut® SPRAY je zdravotnícka pomôcka vyvinutá a patentovaná Ústavom makromolekulárnej chémie Českej akadémie vied. Obsahuje zosieťovaný polymér TRISS a vďaka svojim vlastnostiam:

  • Vytvára tenký, vodotesný a priehľadný film na pokožke
  • Chráni ranu pred infekciou zvonku
  • NEHORÍ po aplikácii
  • Urýchľuje hojenie vďaka princípu technológie RSA
  • Aplikácia iba raz denne
Akým spôsobom HemaCut SPRAY účinkuje?

Počas hojenia môžu byť reaktívne druhy kyslíka (ROS) v rane nadprodukované v dôsledku rôznych procesov.

Ak k tomu dôjde, táto skutočnosť často vedie k väčšiemu alebo menšiemu spomaleniu hojenia, jeho komplikáciám alebo dokonca k úplnému zastaveniu procesu hojenia akútnej rany. Z tohto dôvodu sa vedecký tím zameral na tieto ROS a ich možnú “deaktiváciu” pri vývoji zdravotníckej pomôcky HemaCut® SPRAY. Po nastriekaní na ranu polymér vytvára tenkú vrstvu, ktorá priľne k celému povrchu rany a okrem iného vytvára bariéru proti vstupu infekcie a iných nečistôt zvonku. Vďaka svojej štruktúre sa polymér začína viazať na seba už spomínaný ROS (RSA technológia) a tiež harmonizovať možnú bakteriálnu kolonizáciu v mieste poranenia. To optimalizuje prostredie na povrchu rany a podporuje hladký priebeh celého procesu hojenia akútnej rany.

Ako používať HemaCut SPRAY?

1. Umyte ranu pod tečúcou vodou a nechajte ju opatrne vyschnúť alebo osušiť. Pri čerstvých ranách najskôr zastavte krvácanie.

2. Na MALÉ RANY naneste sprej zo vzdialenosti 1-2 cm tak, aby disperzia spreja bola čo najmenšia.

3. Na VEĽKÉ RANY nastriekajte zo vzdialenosti 4-8 cm v závislosti od rozsahu rany tak, aby sa polymér nanášal na čo najväčšiu oblasť poranenia.

4. Naneste sprej v jednej alebo dvoch vrstvách. Medzi každým postrekom počkajte 10 sekúnd, kým prvá polymérna vrstva nezaschne.

5. Aplikácia 1x za 24 hodín alebo 1x za 12 hodín, ak si to vyžaduje stav rany alebo je rana na mechanicky veľmi namáhanom mieste (napr. dlaň ruky, chodidlo chodidla a pod.). Polymér vytvára tenkú, vodotesnú vrstvu, ktorá sa neodiera a nezmýva z pokožky a rany.

6. Pred ďalšou aplikáciou stačí ranu znova opláchnuť pod tečúcou vodou a vysušiť.

7. Pred použitím spreja mechanicky odstráňte všetky vysušené polymérne častice z rozprašovacej trysky nechtom alebo prstom. Aby sa zabránilo disperzii spreja.

 

 

HemaCut SPRAY sprej na hojenie poranení kože 15ml - parametre produktu

KategóriaSpreje

HemaCut SPRAY sprej na hojenie poranení kože 15ml - história ceny a dostupnosti

HemaCut SPRAY sprej na hojenie poranení kože 15ml - ďalšie zaujímavé produkty

HemaCut SPRAY sprej na hojenie poranení kože 15ml - ako nakúpiť najvýhodnejšie?