Túžite po čokoláde ráno, na obed aj večer? Vymeňte ju občas za karob. Na vlákninu, minerály, vitamíny a antioxidanty bohatý prášok zo strukov svätojánskeho chleba vám zaručí rovnako slastný pocit a o niečo menšie výčitky svedomia. Je totiž bez pridaného cukru alebo iných
Silná, harmonická a horko čokoládová kamerunská robusta si cestu na svetové trhy hľadá ľahko. Niekto hovorí, že si v ničom nezadá so skvelými kávami Južnej Ameriky, iní ju považujú za príkladom osobitosti. Vyskúšajte sami, kam kamerunskú krásavicu zaradíte. Pokiaľ sú
Ak chcete ochutnať dobré kakao, siahnite po tom ghanskom. A ak si túžite dopriať skvelú horúcu čokoládu, dajte si túto. Horúca čokoláda – Arašidové maslo je úplne famózna. Tóny stredne horkej čokolády dokresľuje linka sladko-slanej arašidovej dobroty. Stačí zaliať
Kto by nemiloval plnené kakaové sušienky! Teraz si ich môžete dopriať plný hrnček. Horúca čokoláda s príchuťou sušienok sa zapáči ako školákom, tak ich rodičom aj starým rodičom. Rozmiešajte ju v horúcom mlieku, a výborné zdravé raňajky alebo rýchla desiata sú na stole
Horúca čokoláda z Dominikánskej Republiky vám dodá tú správnu náladu a energiu. Tento nápoj je obohatený o prírodný trstinový cukor, ktorý pridá na lahodnosti nápoja. Čokoládový nápoj je špeciálne pripravený z BIO ingrediencií
Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou
Zázvor prehrieva, ako je známe. Zázvor tiež povzbudzuje a osviežuje myseľ. Pridali sme pár kvapiek prírodnej zázvorovej arómy ku kakau z Dominikánskej republiky a trstinovému cukru z Paraguaja. Výsledok? Horúca čokoláda skvostnej chuti a lákavej vône. Hodí sa k dopoludňajšej
Ak máte hrnček, mlieko a lyžičku, chýba vám ku šťastiu už len horúca čokoláda. Zmes špičkového kakaa a kvalitného trstinového cukru dokáže privolať dobrú náladu a povzbudiť chuť do práce alebo športovania. Nie nadarmo si kakao doprajú zamilovaní ľudia, malé deti a
Čokoládové cukríky s mentolovou príchuťou buď milujete, alebo obchádzate oblúkom. Pokiaľ patríte do prvej skupiny, určite budete nadšení. Táto horúca čokoláda so sviežim mätovým podfarbením chutí delikatesne. Pokiaľ vám tandem čokoláda-mäta zatiaľ nič nehovorí, máte
Ten, kto holduje chilli, je veselej mysle a pevného zdravia. Papričky pálivej chuti sú tak populárne, že sa nimi korení nielen mäso a omáčky, ale taktiež najrôznejšie sladké dobroty. Horúca čokoláda je jednou z nich. Kombinácia chutí akostného kakaa a štipľavého chilli
Dominikánske BIO kakao s kokosovým cukrom? Prečo nie! Pripravte si rýchly, dobrý a antioxidantmi našliapaný nápoj. Môžete k nemu pridať šľahačku, škoricu, marshmallow alebo karamelový sirup, môžete ho popíjať na desiatu aj len tak pre radosť. Horúca čokoláda v prášku sa
Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne
Škorica má tisíc spôsobov využitia. Tým najobľúbenejším je ochucovanie nápojov. V kombinácii s čokoládou vytvorí neodolateľné duo – hladký, sladkastý, kakaový prášok skvele dopĺňa hrejivá, ľahko pieporná a mimoriadne voňavá škoricová aróma. Všetko v BIO kvalite!
Túžite po čokoláde ráno, na obed aj večer? Vymeňte ju občas za karob. Na vlákninu, minerály, vitamíny a antioxidanty bohatý prášok zo strukov svätojánskeho chleba vám zaručí rovnako slastný pocit a o niečo menšie výčitky svedomia. Je totiž bez pridaného cukru alebo iných
Po bielej čokoláde sa vždy len zapráši. Zvlášť, keď obsahuje prírodnú vanilku s plnotučným mliekom a špeciálne, pokiaľ je vyrobená z kvalitného ghanského kakaa. Presne také sú tieto čokoládové šošovky. Niekto ich maškrtí na prechádzke, iný prihodí do kaše, ďalší z
Keď budete chcieť zachovať štýl, pripravte si túto čokoládovo-orechovú arabiku na filtri a s trochou kondenzovaného mlieka. Takto by si ju totiž dopriali v jej domovine, vo Vietname. Úroda z regiónu Lam Dong ležiaceho na juhu krajiny vyniká dobre vyváženou, jemnou kyselinkou a
Čokoládu nemožno nemilovať. Alebo snáď poznáte niekoho, kto si aspoň občas nedopraje čokoládovú tortu, čokoládovú figúrku alebo čokoládovú zmrzlinu? My teda nie. Rozpustná dobrota s príchuťou pokladu starých Aztékov teda nemôže chýbať ani v našej kolekcii vynikajúcich
Názov tejto kávy si dobre zapamätajte. Budete ho totiž často používať: Už si mal čokomandle? Kde je moja čokomandlička? Môžem vám ponúknuť najlepšiu čokoládovo-mandľovú kávu v kraji?
Vypravte sa s nami do horúceho Karibiku. Ostrova vodopádov, jaskýň a zelených kopcov, ostrova plného divokej zveri a usmievavých obyvateľov. Karibské kakao preslávilo svojou jemnosťou, je teda isté, že čokoládové šošovky z Trinidadu budú vynikať práve mimoriadne hebkou a
Čokoláááda... Ako ju máte najradšej? My v káve. Za otestovanie rozhodne stojí rozpustná, lyofilizáciou vyrobená Frappé Čokoláda. Nájdete v nej chuť poctivej mexickej kávy korunovanú delikátnou čokoládou. Pripravte si mlieko, kocky ľadu a šejker. Lepšie letné osvieženie
Čokoládové kôstky s báječne vyváženou chuťou čistých kakaových bôbov môžete rozpustiť v horúcom mlieku, môžete ich pridať do raňajkovej kaše alebo si ich ako zdravú desiatu nasypať na ovocný šalát. Každému pokrmu aj nápoju pridajú atraktívnu čokoládovú horkosť,
V Taliansku posýpajú kávu škoricou, v Grécku do nej lejú ouzo. Ale už ste skúsili kávu s príchuťou čokolády a mäty? Je najvyšší čas objaviť vynikajúcu kombináciu sladkého a jemne mentolového, hutného a osviežujúceho. Pre aromatizovanú stopercentnú arabiku rozhodne
Stopercentná Arabica poskytuje v tejto káve plné telo a lahodne jemnú čokoládovú chuť. Pár kvapiek prírodnej arómy dodá sviežosť sladkých šťavnatých pomarančov. Kombinácia, ktorá sa nikdy neokuká, by nemala chýbať ani z vašej kávotéky. Bude sa hodiť pre milé návštevy
Višne v čokoláde sú skvelým darčekom pre všetky slečny, panie, babičky aj svokry. Prečo si tak trochu nešplhnúť a nepotešiť milovníčky exotického nápoja? A že chutí aj chlapom?! O to väčší dôvod kúpiť aromatizovanú stopercentnú arabiku rovno v kilovom balení
Dve chute sa k sebe hodia úplne dokonale - mandle a čokoláda. Dajte si ich v kombinácii s luxusnou plantážovou kávou. Vychutnáte si tak nielen jej oblú a vyváženú lahodnosť, ale tiež atraktívnu horkosladkú tóninu. Urobte si deň ešte krajší. Zrnková káva s láskou pestovaná a
Čokoládová príchuť patrí k prvým, ktoré naši zákazníci nakupujú. A robia dobre. Vynikajúca arabika z Peru pobozkaná sladko sladkou čokoládou osloví mužov aj ženy, mladých aj mladších, pri práci aj na dovolenke. Odporúčame pripraviť si ju ako cappuccino alebo latté
Ste konzervatívny, ale čas od času vás premôže zvedavosť? Ako chutí napríklad káva obohatená o tóny orieškov a čokolády? Akú asi robí cremu? A môže vôbec dosahovať kvalít neochutených arabík? Radi vás presvedčíme, že je vynikajúca, poteší penou jemnou a kompaktnou,
Čokoláda a mlieko, čierna a biela. Najlepšia chuťová aj farebná kombinácia pre tých, ktorí milujú guľaté plnené sušienky. Akonáhle chrupne, hneď oblaží zmysly sladkými tónmi jemného mlieka a nezameniteľne aromatického kakaa. Nie je ťažké sa zamilovať. Aby ste si mohli
Indonézsky ostrov Sumatra posiela do sveta nielen skvelú kávu, ale taktiež báječné kakao. Práve z neho sú vyrobené čokoládové šošovky so 72 percentami kakaovej hmoty. Kto si potrpí na skutočne plnú, čokoládovú, príjemne horkú chuť, ten by mal sumatranský poklad pridať na
Podľa štatistík pripadá na každú osobu planéty viac ako pol kila čokolády ročne. Najviac maškrtia Švajčiari a Belgičania, ako inak. Ich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízanky alebo plnené cukríky majú meno na celom svete. Koľkí z čokoholikov si doprajú nevšedné
Peruánske kakao má skvelú povesť. Rovnako ako čokoládové šošovky z neho vyrobené. Charakterizuje ich autentická, jemná a čistá chuť tradične spracovaných kakaových bôbov. Šošovky BIO Peru origin mliečna 41% vznikli spojením výrazného kakaa odrody Trinitario s kakaom
Žiadny recept na poctivý nugát sa nezaobíde bez čokolády, orechov a masla. Presne tieto ingrediencie obsahujú čokoládové šošovky Nugát vyrobené podľa tradičnej talianskej receptúry, ktorá zvlášť orieškami nešetrí. Luxusný variant čokolády vhodný na prípravu nápojov,
Ghana sa bez kakaa nezaobíde. Rovnako, ako sa bez ghanského kakaa nezaobídeme my. Čokoláda z neho vyrobená býva krémová, s tónmi ovocia a smotany. Keď budete pozorne ochutnávať, možno ich nájdete aj v týchto 70-percentných čokoládových šošovkách. Pretože obsahujú skutočne
Čokoládové šošovky z bielej čokolády s kúskami vanilky z Madagaskaru sú ozajstnou lahôdkou. Sú vyrobené z organického kakaového masla, trstinového cukru, sušeného mlieka a vanilky. Mňam! Rozpustite ich v mlieku alebo pridajte do dezertov, ich jemnosť vás uchváti
Veľmi lahodná je kombinácia jemnej bielej čokolády a poriadnej porcie jogurtu. Sladkú chuť totiž dopĺňa ľahká kyselkavosť a výsledok pôsobí atraktívne aj nevšedne. Biele čokoládové šošovky s jogurtom môžete prihodiť do raňajkovej kaše alebo rozpustiť v horúcom mlieku
Čokoláda z Ekvádoru získala povesť z najlepších na svete. Táto horká čokoláda s obsahom 64% kakaa má veľmi intenzívnu arómu s nádychom ovocia a korenia
Kto by nechcel nektarinku, čokoládu a mandle v jednej malej šálke? Zvlášť, keď oblaží zmysly nadmieru jemne a na dlhú dobu. Delikátny tandem sme pripravili z výberovej brazílskej a guatemalskej arabiky, ktorú krásne dopĺňa premývaná indická robusta. Za skvostnou chuťou
Mocha označuje čokoládovú farbu, jemnú rukavičku alebo kávu pestovanú v Arábii. Sme presvedčení, že Ethiopie Sidamo Mocha v sebe spája všetky tri významy. Ide totiž o jednu z najčokoládovejších káv na svete, delikátne jemnú a do Jemenu kedysi exportovanú lahôdku. Stredne
Silná, harmonická a horko čokoládová kamerunská robusta si cestu na svetové trhy hľadá ľahko. Niekto hovorí, že si v ničom nezadá so skvelými kávami Južnej Ameriky, iní ju považujú za príkladom osobitosti. Vyskúšajte sami, kam kamerunskú krásavicu zaradíte. Pokiaľ sú
Spestrite si každodenný kávový rituál neodolateľným sirupom s chuťou čokolády. Espresso sirup Čokoláda sa ľahko rozpúšťa, je príjemne sladký a zamatový. Pridajte ho do espressa, cappuccina alebo latte, ozdobte ním palacinky, vafle, zmrzliny, torty. Autentická chuť čokolády
Super jemná, mimoriadne voňavá a sladko čokoládová. Káva z populárnej brazílskej plantáže Fazenda da Lagoa (Farma pri jazere) patrí k najvyhľadávanejším na svete. Dozrieva v náruči dažďového pralesa, obklopená horami a krištáľovými jazerami. Pražíme ju stredne
Čokoláda bola donedávna pre obyvateľov Ugandy malým zjavením. Nieto ešte čokoláda vlastní proveniencie. Už pár rokov je ale všetko inak - miestni pestovatelia kakaa a spracovatelia kakaovej hmoty sa postarali o uvedení pravej ugandskej čokolády na trh. Je výraznej chuti s ľahkým
O ostrove Svätý Tomáš renomovaní bedekri skromne mlčia. Možno je to aj dobré. Turisti by prekrásne pláže, hlbokú džungľu a nádherné koralové útesy určite spustili. Nechajme si malé tajomstvo o panenskej prírode pre seba. Kedykoľvek rozpustíme miestnu čokoládu v horúcom
Objavil ju Kolumbus, hovorí sa tam po španielsky a okrem rumu a zázvoru vyváža do sveta famóznu kávu, kakao a čokoládu. Áno, Dominikánska republika je právom považovaná za perlu Karibiku. Pokiaľ ide o spomínané kakao, potom je dôležité spomenúť, že na jeho jedinečnej chuti
Chcete si spraviť krásne ráno? Voňavé, kľudné, sladké? Nie je nič ľahšieho. Zohrejte hrnček mlieka, kľudne sójového, makového alebo mandľového, a vhoďte do nej pár čokoládových šošoviek. Pokiaľ si vyberiete z jávskeho kakaa, dočkáte sa nápoja oblažujúceho telo aj
Existujú dva druhy konzumentov čokolády. Jedni si užívajú akýkoľvek druh v akomkoľvek množstve a druhí pátrajú po lahôdkach, špecialitkách a vymazlenostiach. Nech patríte do tej či onej skupiny, nenechajte si ujsť peruánsku, 81 percentnú čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V
Ak chcete ochutnať dobré kakao, siahnite po tom ghanskom. A ak si túžite dopriať skvelú horúcu čokoládu, dajte si túto. Horúca čokoláda – Arašidové maslo je úplne famózna. Tóny stredne horkej čokolády dokresľuje linka sladko-slanej arašidovej dobroty. Stačí zaliať
Kto by nemiloval plnené kakaové sušienky! Teraz si ich môžete dopriať plný hrnček. Horúca čokoláda s príchuťou sušienok sa zapáči ako školákom, tak ich rodičom aj starým rodičom. Rozmiešajte ju v horúcom mlieku, a výborné zdravé raňajky alebo rýchla desiata sú na stole
Čo je na tejto káve špeciálne? Podľa nás hladkosť a vyváženosť kombinovaná s chuťou horkej čokolády a ľahučkým citrónovým ovanutím. Zrno z fariem rodiny Gallardovcov v sebe panamský pôvod nezaprie. Vybrali pre vás to najlepšie z danej úrody a nie je divu, že sú úspešní
Horúca čokoláda z Dominikánskej Republiky vám dodá tú správnu náladu a energiu. Tento nápoj je obohatený o prírodný trstinový cukor, ktorý pridá na lahodnosti nápoja. Čokoládový nápoj je špeciálne pripravený z BIO ingrediencií
Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou
Zázvor prehrieva, ako je známe. Zázvor tiež povzbudzuje a osviežuje myseľ. Pridali sme pár kvapiek prírodnej zázvorovej arómy ku kakau z Dominikánskej republiky a trstinovému cukru z Paraguaja. Výsledok? Horúca čokoláda skvostnej chuti a lákavej vône. Hodí sa k dopoludňajšej
Ak máte hrnček, mlieko a lyžičku, chýba vám ku šťastiu už len horúca čokoláda. Zmes špičkového kakaa a kvalitného trstinového cukru dokáže privolať dobrú náladu a povzbudiť chuť do práce alebo športovania. Nie nadarmo si kakao doprajú zamilovaní ľudia, malé deti a
Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne
Čokoládové cukríky s mentolovou príchuťou buď milujete, alebo obchádzate oblúkom. Pokiaľ patríte do prvej skupiny, určite budete nadšení. Táto horúca čokoláda so sviežim mätovým podfarbením chutí delikatesne. Pokiaľ vám tandem čokoláda-mäta zatiaľ nič nehovorí, máte
Ten, kto holduje chilli, je veselej mysle a pevného zdravia. Papričky pálivej chuti sú tak populárne, že sa nimi korení nielen mäso a omáčky, ale taktiež najrôznejšie sladké dobroty. Horúca čokoláda je jednou z nich. Kombinácia chutí akostného kakaa a štipľavého chilli
Dominikánske BIO kakao s kokosovým cukrom? Prečo nie! Pripravte si rýchly, dobrý a antioxidantmi našliapaný nápoj. Môžete k nemu pridať šľahačku, škoricu, marshmallow alebo karamelový sirup, môžete ho popíjať na desiatu aj len tak pre radosť. Horúca čokoláda v prášku sa
Pripravte nápoj, vyrobte pralinky, vymiešajte krém. Vo všetkých prípadoch, a mnohých ďalších, túto maškrtu skvele uplatníte. Biela čokoláda s kúskami lyofilizovaných čučoriedok sa samozrejme hodí aj ako rýchla desiata. Chutí totiž úplne fantasticky
Maracuja je skvelá vo všetkých formách a kombináciách. Takže sa vôbec nečudujeme, že s bielou čokoládou vytvára dokonale harmonickú a veľmi atraktívnu chuť. Vďaka lyofilizácii nestratilo exotické ovocie nič zo svojich báječných vlastností. Pripravte si lahodný nápoj,
Maliny sú skvelé vo všetkých formách a kombináciách. Takže sa vôbec nečudujeme, že s bielou čokoládou vytvárajú dokonale harmonickú a veľmi atraktívnu chuť. Pripravte si nápoj s malinovou bielou čokoládou, upečte muffiny plné malinovo-čokoládových kúskov alebo si
Milovníci kávy a čokolády, všetci sem! Máme pre vás kocky mliečnej čokolády s kávovou príchuťou, ktoré môžete využiť na prípravu dokonalých nápojov. Najrýchlejšie bude, keď ich rozpustíte v horúcom mlieku. Získate výborné raňajky, po ktorých sa len zapráši. Ak radi
Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou
Škorica má tisíc spôsobov využitia. Tým najobľúbenejším je ochucovanie nápojov. V kombinácii s čokoládou vytvorí neodolateľné duo – hladký, sladkastý, kakaový prášok skvele dopĺňa hrejivá, ľahko pieporná a mimoriadne voňavá škoricová aróma. Všetko v BIO kvalite!
Odkiaľ nesiete tie bôby? De rio arriba! - Rozhovor medzi švajčiarskym výrobcom čokolády prechádzajúcim sa na hornom toku rieky Guayas a ekvádorským pestovateľmi kakaovníkov celkom iste prebehol. Aspoň podľa legendy. Miestne stromy plodiace semená mimoriadnych vlastností potom
Doprajte si kávu s rodokmeňom. Prečo? Pretože ochutnáte jedinečnú kombináciu sladkej čokolády, červených ríbezlí a šťavnatých černíc. Pretože rovnaká káva sa nikde inde na svete neurodí. A pretože mikroloty sú nielen vzácne, ale tiež veľmi starostlivo vypestované,
Určite vás prekvapia. Čokoládové šošovky zo stredoamerického Salvadoru totiž vôbec nie sú horké. Hoci obsahujú najmenej 65 percent kakaovej sušiny a radia sa tak k exkluzívnym produktom svojho druhu, ich chuť je jemná, harmonická a ovocno-kvetinová. Stačí ich rozpustiť v
Prvú pevnú čokoládovú tyčinku vyrobila v roku 1847 spoločnosť JS Fry & Sons. A sláva tej tmavej sladkej radosti sa začala hviezd dotýkať. Pridajte k nej korenie, oriešky alebo ovocie, pochutnávajte si ráno, na obed alebo večer ... Čokoláda vás nikdy nesklame. O tej z Ekvádoru to
Peru a kakao to je ako Francúzsko a víno alebo Austrália a klokany. V peruánskych Andách rastú kakaovníky tisíce rokov. Odkedy presne patrili kakaové bôby, prípadne kakao do jedálnička dávnych Aztékov a Inkov môžeme sa len dohadovať. Isté je, že čokoláda z Peru patrí k
Po bielej čokoláde sa vždy len zapráši. Zvlášť, keď obsahuje prírodnú vanilku s plnotučným mliekom a špeciálne, pokiaľ je vyrobená z kvalitného ghanského kakaa. Presne také sú tieto čokoládové šošovky. Niekto ich maškrtí na prechádzke, iný prihodí do kaše, ďalší z
Pestujú tam kakaovníky odrody Criollo, vyvážajú kakao do najprestížnejších čokoládovní a značný dôraz kladú na organický spôsob poľnohospodárstva. Áno, juhoamerická Venezuela má na mape horkosladkých vôni a chutí svoje pevné miesto. Hádajte, čomu tam hovoria 'peniaze,
Toto je panečku maškrtenie, ako sa patrí! Originálna mliečna čokoláda so 42 percentami kakaa rozveselí aj nejzamračenější deň. Okrem toho, že chutí priamo famózne, obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré dvíhajú náladu a dodávajú energiu. Užite si čokoládu zo
Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníkov. Tie rastú na mnohých miestach, avšak špeciálne Madagaskar veľmi radi podporíme. Najsladšia úroda na svete totiž môže krajine pomôcť v boji s chudobou. Pre drobných roľníkov sú kakaové bôby jednou z mála možností obživy. A pre
Čokoládová pena? Čokoládové brownies? Čokoládové hľuzovky? Všetko môže byť! Akonáhle vyrobíte dezert zo 72 % čokolády, len sa po ňom zapráši. Šošovky z Haiti, čo sa predtým volalo Santo Domingo, vynesú vaše kulinárske schopnosti o tri poschodia vyššie. Až si budete
Keď budete chcieť zachovať štýl, pripravte si túto čokoládovo-orechovú arabiku na filtri a s trochou kondenzovaného mlieka. Takto by si ju totiž dopriali v jej domovine, vo Vietname. Úroda z regiónu Lam Dong ležiaceho na juhu krajiny vyniká dobre vyváženou, jemnou kyselinkou a
Túžite po čokoláde ráno, na obed aj večer? Vymeňte ju občas za karob. Na vlákninu, minerály, vitamíny a antioxidanty bohatý prášok zo strukov svätojánskeho chleba vám zaručí rovnako slastný pocit a o niečo menšie výčitky svedomia. Je totiž bez pridaného cukru alebo iných
Čokoládu nemožno nemilovať. Alebo snáď poznáte niekoho, kto si aspoň občas nedopraje čokoládovú tortu, čokoládovú figúrku alebo čokoládovú zmrzlinu? My teda nie. Rozpustná dobrota s príchuťou pokladu starých Aztékov teda nemôže chýbať ani v našej kolekcii vynikajúcich
Názov tejto kávy si dobre zapamätajte. Budete ho totiž často používať: Už si mal čokomandle? Kde je moja čokomandlička? Môžem vám ponúknuť najlepšiu čokoládovo-mandľovú kávu v kraji?
Podľahol jej Casanova aj madam du Barry. Milovali ju Aztékovia. My sme obdiv k čokoláde dotiahli k dokonalosti. Objavuje sa nielen v nápojoch, ale aj potravinách, krémoch, parfumoch a ktovie kde ešte. Ponorte nosy do fascinujúcej vône, zlíznite z pier horkú lahodnosť. Z čokoládových
Miest tam veľa nenájdete. Za to prírodných divov a krás na Papui Novej Guineji nedá sa nabažiť. Časť ostrova ležiaceho na severozápade Tichého oceánu pokrývajú dažďové pralesy. Napriek tomu viac ako tri štvrtiny obyvateľov sa živí s poľnohospodárstvom. Pestovanie
Vypravte sa s nami do horúceho Karibiku. Ostrova vodopádov, jaskýň a zelených kopcov, ostrova plného divokej zveri a usmievavých obyvateľov. Karibské kakao preslávilo svojou jemnosťou, je teda isté, že čokoládové šošovky z Trinidadu budú vynikať práve mimoriadne hebkou a
Čokoláááda... Ako ju máte najradšej? My v káve. Za otestovanie rozhodne stojí rozpustná, lyofilizáciou vyrobená Frappé Čokoláda. Nájdete v nej chuť poctivej mexickej kávy korunovanú delikátnou čokoládou. Pripravte si mlieko, kocky ľadu a šejker. Lepšie letné osvieženie
Čokoládové kôstky s báječne vyváženou chuťou čistých kakaových bôbov môžete rozpustiť v horúcom mlieku, môžete ich pridať do raňajkovej kaše alebo si ich ako zdravú desiatu nasypať na ovocný šalát. Každému pokrmu aj nápoju pridajú atraktívnu čokoládovú horkosť,
V Taliansku posýpajú kávu škoricou, v Grécku do nej lejú ouzo. Ale už ste skúsili kávu s príchuťou čokolády a mäty? Je najvyšší čas objaviť vynikajúcu kombináciu sladkého a jemne mentolového, hutného a osviežujúceho. Pre aromatizovanú stopercentnú arabiku rozhodne
Stopercentná Arabica poskytuje v tejto káve plné telo a lahodne jemnú čokoládovú chuť. Pár kvapiek prírodnej arómy dodá sviežosť sladkých šťavnatých pomarančov. Kombinácia, ktorá sa nikdy neokuká, by nemala chýbať ani z vašej kávotéky. Bude sa hodiť pre milé návštevy
Višne v čokoláde sú skvelým darčekom pre všetky slečny, panie, babičky aj svokry. Prečo si tak trochu nešplhnúť a nepotešiť milovníčky exotického nápoja? A že chutí aj chlapom?! O to väčší dôvod kúpiť aromatizovanú stopercentnú arabiku rovno v kilovom balení
Dve chute sa k sebe hodia úplne dokonale - mandle a čokoláda. Dajte si ich v kombinácii s luxusnou plantážovou kávou. Vychutnáte si tak nielen jej oblú a vyváženú lahodnosť, ale tiež atraktívnu horkosladkú tóninu. Urobte si deň ešte krajší. Zrnková káva s láskou pestovaná a
Čokoládová príchuť patrí k prvým, ktoré naši zákazníci nakupujú. A robia dobre. Vynikajúca arabika z Peru pobozkaná sladko sladkou čokoládou osloví mužov aj ženy, mladých aj mladších, pri práci aj na dovolenke. Odporúčame pripraviť si ju ako cappuccino alebo latté
Ste konzervatívny, ale čas od času vás premôže zvedavosť? Ako chutí napríklad káva obohatená o tóny orieškov a čokolády? Akú asi robí cremu? A môže vôbec dosahovať kvalít neochutených arabík? Radi vás presvedčíme, že je vynikajúca, poteší penou jemnou a kompaktnou,
Čokoláda a mlieko, čierna a biela. Najlepšia chuťová aj farebná kombinácia pre tých, ktorí milujú guľaté plnené sušienky. Akonáhle chrupne, hneď oblaží zmysly sladkými tónmi jemného mlieka a nezameniteľne aromatického kakaa. Nie je ťažké sa zamilovať. Aby ste si mohli
Mexiko - to sú biele pláže, divoké šelmy, skvelá kuchyňa, kultové miesta a ... famózny kakaové bôby. Práve z nich je vyrobená táto horká čokoláda. Rozpustite ju v mlieku, pripravte z nej polevu na tortu, odlejte si figúrku. Ak môžeme radiť, urobte to hneď po otvorení vrecka
Podľa štatistík pripadá na každú osobu planéty viac ako pol kila čokolády ročne. Najviac maškrtia Švajčiari a Belgičania, ako inak. Ich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízanky alebo plnené cukríky majú meno na celom svete. Koľkí z čokoholikov si doprajú nevšedné
Indonézsky ostrov Sumatra posiela do sveta nielen skvelú kávu, ale taktiež báječné kakao. Práve z neho sú vyrobené čokoládové šošovky so 72 percentami kakaovej hmoty. Kto si potrpí na skutočne plnú, čokoládovú, príjemne horkú chuť, ten by mal sumatranský poklad pridať na
Žiadny recept na poctivý nugát sa nezaobíde bez čokolády, orechov a masla. Presne tieto ingrediencie obsahujú čokoládové šošovky Nugát vyrobené podľa tradičnej talianskej receptúry, ktorá zvlášť orieškami nešetrí. Luxusný variant čokolády vhodný na prípravu nápojov,
Peruánske kakao má skvelú povesť. Rovnako ako čokoládové šošovky z neho vyrobené. Charakterizuje ich autentická, jemná a čistá chuť tradične spracovaných kakaových bôbov. Šošovky BIO Peru origin mliečna 41% vznikli spojením výrazného kakaa odrody Trinitario s kakaom
Čokoládové šošovky z bielej čokolády s kúskami vanilky z Madagaskaru sú ozajstnou lahôdkou. Sú vyrobené z organického kakaového masla, trstinového cukru, sušeného mlieka a vanilky. Mňam! Rozpustite ich v mlieku alebo pridajte do dezertov, ich jemnosť vás uchváti
Ghana sa bez kakaa nezaobíde. Rovnako, ako sa bez ghanského kakaa nezaobídeme my. Čokoláda z neho vyrobená býva krémová, s tónmi ovocia a smotany. Keď budete pozorne ochutnávať, možno ich nájdete aj v týchto 70-percentných čokoládových šošovkách. Pretože obsahujú skutočne
Veľmi lahodná je kombinácia jemnej bielej čokolády a poriadnej porcie jogurtu. Sladkú chuť totiž dopĺňa ľahká kyselkavosť a výsledok pôsobí atraktívne aj nevšedne. Biele čokoládové šošovky s jogurtom môžete prihodiť do raňajkovej kaše alebo rozpustiť v horúcom mlieku
Čokoláda z Ekvádoru získala povesť z najlepších na svete. Táto horká čokoláda s obsahom 64% kakaa má veľmi intenzívnu arómu s nádychom ovocia a korenia
Mocha označuje čokoládovú farbu, jemnú rukavičku alebo kávu pestovanú v Arábii. Sme presvedčení, že Ethiopie Sidamo Mocha v sebe spája všetky tri významy. Ide totiž o jednu z najčokoládovejších káv na svete, delikátne jemnú a do Jemenu kedysi exportovanú lahôdku. Stredne
Kto by nechcel nektarinku, čokoládu a mandle v jednej malej šálke? Zvlášť, keď oblaží zmysly nadmieru jemne a na dlhú dobu. Delikátny tandem sme pripravili z výberovej brazílskej a guatemalskej arabiky, ktorú krásne dopĺňa premývaná indická robusta. Za skvostnou chuťou
Super jemná, mimoriadne voňavá a sladko čokoládová. Káva z populárnej brazílskej plantáže Fazenda da Lagoa (Farma pri jazere) patrí k najvyhľadávanejším na svete. Dozrieva v náruči dažďového pralesa, obklopená horami a krištáľovými jazerami. Pražíme ju stredne
Čokoláda bola donedávna pre obyvateľov Ugandy malým zjavením. Nieto ešte čokoláda vlastní proveniencie. Už pár rokov je ale všetko inak - miestni pestovatelia kakaa a spracovatelia kakaovej hmoty sa postarali o uvedení pravej ugandskej čokolády na trh. Je výraznej chuti s ľahkým
O ostrove Svätý Tomáš renomovaní bedekri skromne mlčia. Možno je to aj dobré. Turisti by prekrásne pláže, hlbokú džungľu a nádherné koralové útesy určite spustili. Nechajme si malé tajomstvo o panenskej prírode pre seba. Kedykoľvek rozpustíme miestnu čokoládu v horúcom
Objavil ju Kolumbus, hovorí sa tam po španielsky a okrem rumu a zázvoru vyváža do sveta famóznu kávu, kakao a čokoládu. Áno, Dominikánska republika je právom považovaná za perlu Karibiku. Pokiaľ ide o spomínané kakao, potom je dôležité spomenúť, že na jeho jedinečnej chuti
Chcete si spraviť krásne ráno? Voňavé, kľudné, sladké? Nie je nič ľahšieho. Zohrejte hrnček mlieka, kľudne sójového, makového alebo mandľového, a vhoďte do nej pár čokoládových šošoviek. Pokiaľ si vyberiete z jávskeho kakaa, dočkáte sa nápoja oblažujúceho telo aj
O kolumbijskej arabike sa vie, že má jemnú, čokoládovo-orieškovú chuť. Presne taká je aj táto rozpustná verzia. Obľúbi si ju každý, kto túži po skvelej a zároveň veľmi rýchlo pripravenej šálke. Instantná káva je navyše perfektná na prípravu populárneho dalgona coffee
Silná, harmonická a horko čokoládová kamerunská robusta si cestu na svetové trhy hľadá ľahko. Niekto hovorí, že si v ničom nezadá so skvelými kávami Južnej Ameriky, iní ju považujú za príkladom osobitosti. Vyskúšajte sami, kam kamerunskú krásavicu zaradíte. Pokiaľ sú
Existujú dva druhy konzumentov čokolády. Jedni si užívajú akýkoľvek druh v akomkoľvek množstve a druhí pátrajú po lahôdkach, špecialitkách a vymazlenostiach. Nech patríte do tej či onej skupiny, nenechajte si ujsť peruánsku, 81 percentnú čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V
Čo je na tejto káve špeciálne? Podľa nás hladkosť a vyváženosť kombinovaná s chuťou horkej čokolády a ľahučkým citrónovým ovanutím. Zrno z fariem rodiny Gallardovcov v sebe panamský pôvod nezaprie. Vybrali pre vás to najlepšie z danej úrody a nie je divu, že sú úspešní
Pripravte nápoj, vyrobte pralinky, vymiešajte krém. Vo všetkých prípadoch, a mnohých ďalších, túto maškrtu skvele uplatníte. Biela čokoláda s kúskami lyofilizovaných čučoriedok sa samozrejme hodí aj ako rýchla desiata. Chutí totiž úplne fantasticky
Maracuja je skvelá vo všetkých formách a kombináciách. Takže sa vôbec nečudujeme, že s bielou čokoládou vytvára dokonale harmonickú a veľmi atraktívnu chuť. Vďaka lyofilizácii nestratilo exotické ovocie nič zo svojich báječných vlastností. Pripravte si lahodný nápoj,
Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou
Maliny sú skvelé vo všetkých formách a kombináciách. Takže sa vôbec nečudujeme, že s bielou čokoládou vytvárajú dokonale harmonickú a veľmi atraktívnu chuť. Pripravte si nápoj s malinovou bielou čokoládou, upečte muffiny plné malinovo-čokoládových kúskov alebo si
Milovníci kávy a čokolády, všetci sem! Máme pre vás kocky mliečnej čokolády s kávovou príchuťou, ktoré môžete využiť na prípravu dokonalých nápojov. Najrýchlejšie bude, keď ich rozpustíte v horúcom mlieku. Získate výborné raňajky, po ktorých sa len zapráši. Ak radi
Doprajte si kávu s rodokmeňom. Prečo? Pretože ochutnáte jedinečnú kombináciu sladkej čokolády, červených ríbezlí a šťavnatých černíc. Pretože rovnaká káva sa nikde inde na svete neurodí. A pretože mikroloty sú nielen vzácne, ale tiež veľmi starostlivo vypestované,
Odkiaľ nesiete tie bôby? De rio arriba! - Rozhovor medzi švajčiarskym výrobcom čokolády prechádzajúcim sa na hornom toku rieky Guayas a ekvádorským pestovateľmi kakaovníkov celkom iste prebehol. Aspoň podľa legendy. Miestne stromy plodiace semená mimoriadnych vlastností potom
Určite vás prekvapia. Čokoládové šošovky zo stredoamerického Salvadoru totiž vôbec nie sú horké. Hoci obsahujú najmenej 65 percent kakaovej sušiny a radia sa tak k exkluzívnym produktom svojho druhu, ich chuť je jemná, harmonická a ovocno-kvetinová. Stačí ich rozpustiť v
Káva plnej chuti s dotykom čokolády a ovocia, taká je rozpustná káva Peru v BIO kvalite a bez kofeínu. Stačí iba zaliať, zamiešať a môžete si vychutnávať svoj obľúbený nápoj
Prvú pevnú čokoládovú tyčinku vyrobila v roku 1847 spoločnosť JS Fry & Sons. A sláva tej tmavej sladkej radosti sa začala hviezd dotýkať. Pridajte k nej korenie, oriešky alebo ovocie, pochutnávajte si ráno, na obed alebo večer ... Čokoláda vás nikdy nesklame. O tej z Ekvádoru to
Peru a kakao to je ako Francúzsko a víno alebo Austrália a klokany. V peruánskych Andách rastú kakaovníky tisíce rokov. Odkedy presne patrili kakaové bôby, prípadne kakao do jedálnička dávnych Aztékov a Inkov môžeme sa len dohadovať. Isté je, že čokoláda z Peru patrí k