ACC LONG 600mg 20 šumivých tabliet

ACC LONG 600mg 20 šumivých tabliet

ACC LONG 600mg 20 šumivých tabliet

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

ACC LONG 600mg 20 šumivých tabliet - popis produktu

Šumivé tablety ACC LONG

Šumivé tablety ACC LONG 600mg obsahujú účinnú látku zvanú acetylcysteín a predávajú sa vo výhodnom veľkom i menšom balení po 10 tabliet. Liek je vhodný pre dospelých a pre dospievajúcich od 14 rokov. Užíva sa pri liečbe všetkých ochorení dýchacích ciest, pri ktorých intenzívna tvorba hustého hlienu sťažuje dýchanie a komplikuje alebo oddiaľuje úplné vyliečenie. 

Liečivo acetylcysteín pomáha predovšetkým skvapalniť hlien tým, že rozpúšťa jeho zložky. Tento jeho účinok vám pomôže vyčistiť dýchacie cesty, hlien vykašľať a opäť voľnejšie dýchať.

Indikáciou pre liek ACC LONG sú ochorenia ako:
  • chrípka,
  • zápal priedušnice,
  • akútna i chronická bronchitída (zápal priedušiek),
  • bronchiektázia (rozšírenie priedušiek),
  • priedušková astma,
  • bronchiolitída (zápal priedušničiek),
  • mukoviscidóza (cystická fibróza, vrodená porucha skvapalňovania hlienov).
Acetylcysteín sa tiež využíva na liečbu:
  • zápalu hrtana,
  • akútnej a chronickej sinusitídy (zápal prínosových dutín),
  • seróznej a exudatívnej otitídy (zápal stredného ucha) s výpotkom,
  • pri predoperačných a pooperačných stavoch spojených so zvýšenou tvorbou viskózneho hlienu v dýchacích cestách.
Čo je to hlien a prečo ho sliznica vytvára

Tvorba hlienu patrí medzi ochranné mechanizmy tela. Hlien bráni vysýchaniu tkaniva, ktoré lemuje dýchacie cesty. Zároveň obsahuje protilátky a enzýmy určené na likvidáciu patogénov vdychovaných zo vzduchu. Nebyť hlienu, v čakárni u lekára končíme oveľa častejšie.

Pokiaľ všetko vo vašom tele funguje správne, množstvo vyprodukovaného hlienu prakticky nezaregistrujete. Zvýšenú tvorbu môže zaznamenať skôr osoba, ktorá fajčí a/alebo dlhodobo vdychuje nadmerne suchý vzduch (z prekúrenej či klimatizovanej miestnosti). Aj v prípade niektorého z vyššie spomínaných ochorení sa produkcia hlienu obvykle zvýši. Hlien dokonca môže zmeniť svoju farbu. Pri prechladnutí, infekcii dutín alebo bronchitíde môže byť svetložltý, zelenkavý alebo béžový. 

Čo si tiež s veľkou pravdepodobnosťou pri niektorých zdravotných problémoch všimnete, je dráždenie na produktívny kašeľ sprevádzané zvýšenou hustotou hlienu. Zvyčajne ide o hlien, ktorý nastekal zo zadnej časti nosa do hrdla a tam sa neskôr nahromadil. A dostať ho z tela von vám pomôžu šumivé tablety ACC LONG 600mg.

Správne užívanie lieku ACC LONG 600mg

Pri zápaloch dýchacích ciest na zriedenie hlienu užívajú dospelí a mladiství nad 14 rokov v 1-2 jednotlivých dávkach 600 mg acetylcysteínu denne. To znamená, že si vezmete 1 šumivú tabletu 1x denne alebo si tabletku rozdelíte na dve časti a užijete ju 2x denne.

Liečba mukoviscidózy (cystickej fibrózy) určená lekárom sa má naopak začať nižšími dávkami a postupne ich zvyšovať. Celková denné množstvo prijatého liečiva býva rozdelené do 3 jednotlivých dávok. U pacientov s mukoviscidózou a telesnou hmotnosťou nad 30 kg možno primeranú dávku zvýšiť až na 800 mg denne.

V oboch prípadoch odporúčame rozpúšťať šumivé tablety ACC LONG 600mg v pohári a užívať nápoj po jedle. 

Upozornenie

O užívaní lieku počas tehotenstva a dojčenia by ste sa vždy mali poradiť s lekárom. 

Pre vysoký obsah liečiva acetylcysteínu nie sú šumivé tablety ACC LONG 600mg vhodné pre deti do 14 rokov. 

Deťom do 1. roku života sa účinná látka acetylcysteín smie podať iba pri vitálnej indikácii (v dávke 10 mg/kg telesnej hmotnosti) a pod prísnym nemocničným dohľadom. 

Liek nie je odporúčaný u pacientov s pečeňovým alebo obličkovým zlyhaním a je tiež kontraindikovaný u ľudí s aktívnym peptickým vredom.

V prípade, že beriete antibiotiká, podávajte ich oddelene s 2-hodinovým časovým odstupom. 

Aby sa mal hlien čím riediť, navrhujeme zaistiť si počas liečby dostatočný pitný režim podporujúci efekt acetylcysteínu. 

Šumivé tablety ACC LONG 600mg obsahujú laktózu a 6 mmol (alebo 139 mg) sodíka v jednej dávke. Tento fakt treba zohľadniť v prípade zníženej funkcie obličiek i diéty s kontrolovaným obsahom sodíka. 

Vždy si prečítajte celý príbalový leták lieku a riaďte sa odporúčaniami výrobcu alebo lekára.

Ďalšie populárne formy ACC LONG na pultoch

Preferujete teplejšie nápoje? Žiadny problém. Šumivé tablety ACC LONG 600mg možno rozpustiť ako v studenej tak i v teplej vode. Alebo vyskúšajte ďalšiu obľúbenú formu ACC LONG – liek vo forme teplého nápoja s citrónovo-medovou príchuťou ACC LONG HOTDRINK 600mg, Pokiaľ ste na cestách a nemáte možnosť čokoľvek rozpúšťať, alebo vám viac vyhovujú lieky, ktoré nie je nutné piť či zapíjať, je tu pre vás perorálny prášok ACC Long Instant 600mg.  Má černicovú príchuť a dá sa užívať bez vody. Len ho nasypete na jazyk a necháte rozpustiť. 

Svojho pomocníka ACC LONG pre ľahšie o

ACC LONG 600mg 20 šumivých tabliet - parametre produktu

KategóriaTablety

ACC LONG 600mg 20 šumivých tabliet - história ceny a dostupnosti

ACC LONG 600mg 20 šumivých tabliet - ďalšie zaujímavé produkty

ACC LONG 600mg 20 šumivých tabliet - ako nakúpiť najvýhodnejšie?