Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.
Miso v preklade znamená ,,fermentovaná fazuľa“. Je to tradičná japonská, kvasená potravina, ktorá je populárna po celom svete. Ide o druh korenia, ktorého základom je sója. Kuchári a nadšenci kulinárskych špecialít ho obľubujú kvôli komplexnej, bohatej chuti a schopnosti pridať tzv. ,,piatu chuť“ akémukoľvek jedlu.
Táto sójová pasta má slanú chuť, textúru podobnú maslu a sfarbenie od bielej až po hnedú. No tieto vlastnosti sa menia v závislosti od dĺžky kvasenia a pridaných surovín. Napríklad hnedé Miso sa spája s dlhšou fermentáciou a výraznejšou chuťou. Tieto nepasterizované formy obsahujú dokonca živé laktobacily, ktoré pomáhajú extrahovať živiny z potravy a majú priaznivý vplyv na trávenie.
Miso Mugi patrí k najobľúbenejším druhom, ktorý sa vyrába zo sóji a jačmeňa. Proces fermentácie je o niečo dlhší, než je to u iných odrôd. Čo má za následok jeho sfarbenie, ktoré sa pohybuje od červenej až po tmavo hnedú. Má silnú arómu jačmeňa a výraznejšiu chuť. Je neobvykle bohatým zdrojom živín, vrátane vitamínu B2, K, E, vápnika, železa, draslíka, cholínu, lecitínu, sodíka, diétnej vlákniny a bielkovín.
Zloženie: Sójové bôby BIO, jačmeň BIO, voda, morská soľ, kvasnice KOJI (huba Aspergillus oryzae).
Výživové údaje:
Upozornenie: Keďže obsahuje množstvo prospešných mikroorganizmov, ktoré pri vysokej teplote uhynú, odporúča sa Miso pridávať až ku koncu varenia – tesne pred odstavením z tepla!
Návod na prípravu: Do omáčok, polievok, dipov, dusených pokrmov, na konzervovanie zeleniny a mäsa. Kombinácia s olivovým olejom, ľanovým olejom, zázvorom a cesnakom sa mimoriadne hodí na studené šaláty.
Skladovanie: Po otvorení skladujte v chladničke!
Obsah: 200 g
Krajina pôvodu: Japonsko
Produkt Jačmenné miso mugi Bio NATURAL JIHLAVA 200 g je označený EAN kódom 8595617900901.
Kategória | Potraviny, Fazule |
EAN | 8595617900901 |
Jačmenný slad je zdravou náhradou klasického bieleho cukru, ktorý nestimuluje pankreas, teda šetrí naše telo a je vhodný pre diabetikov. Jeho konzistencia je podobná medu. Možno ním sladiť obľúbené pokrmy a nápoje. | | Zloženie: Jačmenný slad, voda. | | Výživové
Exotická pochúťka na prípravu japonskej polievky Miso, či na dochutenie hotových pokrmov. Mugi Miso Muso (jačmenné miso) má jemnú chuť a arómu. Miso polievka patrí neodmysliteľne k japonskej kuchyni. Jej základ tvorí hustá koreniaca pasta zo sójových bôbov, soli a obvykle i
Máte chuť na voňavý kváskový chlieb vlastnej výroby? Pohánkový kvások od Natural Jihlava v BIO kvalite je bezlepkový a váš chlieb vďaka nemu bude mať výbornú chuť. Kvások môžete skladovať dlhšiu dobu , takže ho máte vždy po ruke. | | Zloženie: Pohánka,
Pšenová strúhanka bez lepku je zdravšou variantou klasickej strúhanky. | | Zloženie: Extrudovaná pšeničná krupica. | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota 1474 kJ / 348 kcal | Tuky 1,40 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,20 g | Sacharidy71 g z toho cukry 0,70
Spestrite si múčnik čírym tortovým želé, ktoré mu dodá lesk a navyše nebude ovocie z múčnika padať. Vytvorte vysokú a pevnú vrstvu želé na torty, zákusky a na poháre. Sami si môžete vytvoriť rovnako parádnu tortu, akú poznáte zo svojej obľúbenej cukrárne. | | Zloženie:
Prirodzene bezlepková zmes s čokoládou je vhodná na raňajky, je ideálna v kombinácii s jogurtom alebo mliekom. Zmes je vyvážená a dodá vám dostatok energie a živín na celé dopoludnie. | | Zloženie: Ovsené vločky bez lepku, pohánkové vločky, quinoa vločky, slnečnice, kokosový
Gaštanová múka je prirodzene bezlepková a je teda vhodná aj pre celiakov a osoby dodržiavajúce bezlepkovú diétu. Gaštanová múka má sladkastú chuť a príjemnú vôňu. | | Zloženie: 100% gaštany. | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota 1570 kJ / 372 kcal | Tuky 3,6 g z
Tapiokový alebo maniokový škrob (niekedy označovaný ako múka) je prirodzene bezlepkový a má neutrálnu chuť. Má vynikajúce pekárske vlastnosti. Tapioka má široké využitie, je možné ju pridať do bezlepkovej múky a zlepšiť konzistenciu hotových jedál. Je vhodný na
Ide o tradičnú prísadu ázijskej kuchyne nielen pri príprave sushi. Ak by sme porovnali ryžový ocot s klasickým fermentovaným octom, tak ryžový ocot je sladší, menej kyslý a veľmi jemný. Tento ryžový ocot je v BIO kvalite. | | Zloženie: Voda, nelúpaná ryža bio, ryžové otruby
Fazuľa zavarená v konzerve s trochou morskej soli a vody na rýchlu a jednoduchú prípravu rôznych pokrmov
Erytritol je stolové sladidlo s polyolom - alkoholovým cukrom. Polyol sa bežne vyskytuje v rôznych druhoch ovocia a fermentovaných potravinách. Erytritol má 60 - 70% sladivosť sacharózy, ale na rozdiel od nej v tele nemetabolizuje a má nízky obsah kalórií. Erytritol je zdravšia
Jačmenné krúpy (veľké) bio. Sú vhodné do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha. | | Zloženie: jačmenné krúpy z ekologického poľnohospodárstva. | | Výživové údaje: | | | Energia 1 348 kJ / 321 kcal | Tuky 1,20 g z toho nasýtené mastné
Zmes na prípravu vynikajúceho makovníka doladená v spolupráci s Radkou Vrzalovou, autorkou Radkiných kuchárok bez lepku. | | Zloženie: Mak mletý termostabilizovaný, pohánková múka, tapiokový škrob, kukuričný škrob, zemiakový škrob, ryžová múka, cícerová múka, kypriaci
Chrumkavá ryža s kakaom bez lepku, vajec a mlieka. Vhodné len tak na maškrtenie aj do jogurtu či tvarohu. | | Zloženie: Ryžová múka 80%, trstinový cukor, kakao 4,6%, soľ. | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota 1502kJ / 361 kcal | Tuky 0,90 g z toho nasýtené mastné kyseliny
Guarová guma sa získava zo semien rastliny Guar (Cyamopsis tetragonolobus), ktorá sa pestuje ekologicky – bez použitia pesticídov, herbicídov alebo GMO. Je to strukovina vzhľadovo podobná fazuli. Semená sa usušia a pomelú na takýto jemný, biely prášok, ktorý má pomerne široké
Kremžská horčica, s fruktózou a bez chemickej konzervácie. Vynikajúca chuť.Horčica je vhodná aj pre diabetikov a tiež pre všetkých priaznivcov zdravých potravín. | | Zloženie: Horčičné semienko, vinný ocot, voda, fruktóza, jedlá soľ 3,5%, zmes bylín a
Bezlepkové ovsené vločky sú najme vhodné pre celiatikov a alergikov. Ovsené vločky sú výborné a rýchle na raňajky! Chutné sú s mliekom, jogurtom,medom alebo ovocím. Výborne sa hodia aj do sladkostí, celozrnných chlebov a pod. | | Zloženie: Ovsené vločky bez lepku s
Skvelá ovocná pochúťka bez pridaného cukru a konzervantov. | | Zloženie: Jablčné pyré 70%, marhuľové pyré 30%, ryžový škrob. | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota 335 kJ / 80 kcal | Tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g | Sacharidy 21,10 g z toho cukry
Xylitol je sladidlo rastlinného pôvodu známeho tiež ako brezový cukor. Nachádza sa v ovocí a zelenine, je preto pre naše telo prirodzené. Má mnoho výhod, ktoré potvrdzujú klinické štúdie. Je rovnako sladký ako biely cukor, ale má ďaleko nižší glykemický index. Preto ho
Zmes korenia bez soli. Na dochutenie polievok, omáčok a nátierok. | | Zloženie: Sušená koreňová zelenina (mrkva 40%, paštrnák 40%, pór 10%, sušená zelerová vňať). | | Výživové údaje: | | | Energetická hodnota: 1015 kJ / 244 kcal | Tuky: 2,1 g, z toho nasýtené mastné
Zelená káva obsahuje vysoký podiel kyseliny chlorogénovej a polymerických fenolov. Tie patria medzi silné antioxidanty a prispievajú k detoxikácii organizmu. Pomáhajú urýchliť funkciu metabolizmu, podporujú spaľovanie tukov a priaznivo vplývajú na vysokú hladinu krvného tlaku
BIO Čierna fazuľa je príloha, ktorú si môžete hneď po rozbalení pridať k mäsu, do polievky, tortilly či wrapu. Je totiž predpripravená a vhodná na okamžitú konzumáciu, vďaka čomu nemusíte strácať čas jej varením. Patrí k obľúbeným zdrojom bielkovín či vlákniny a
Mungo je jednoročná teplomilná rastlina pestovaná pre klíčky a semená. Mungo fazuľa má olivovo zelenú farbu a predávajú sa lúpané, celé alebo polené. Rovnako ako u všetkých ostatných druhov strukovín sa obsah cenných látok vo fazuliach mungo naklíčovaním výrazne
Tieto celé ovsené vločky s klíčkami bez lepku sú vyrobené špeciálnym technologickým postupom z naklíčeného zrna ovsa nahého, s výnimočnou chuťou a s obsahom ľahko rozpustnej vlákniny. Sú jemné, štruktúra zrna je klíčením prirodzene narušená, preto je na ich prípravu