Depilácia či epilácia – ako dosiahnuť jemnú, hebkú pokožku?
10.12.2022 | Redakcia

Depilácia či epilácia – ako dosiahnuť jemnú, hebkú pokožku?

Pokožka bez chĺpkov, jemná, hladká, hebká? To nie je len sen každej ženy a mnohých mužov. Je to spoločenský trend posledných rokov. Mnohokrát aj zdravotný problém. Ako si s tým môžeme účinne poradiť v domácich podmienkach? Pomerne jednoducho - metódou depilácie a epilácie. V oboch prípadoch ide o odstránenie chĺpkov. Ktorá metóda je vhodná pre vašu pokožku?



Aký je základný rozdiel medzi depiláciou a epiláciou

Aký je základný rozdiel medzi depiláciou a epiláciou

Základným rozdielom medzi depiláciou a epiláciou je spôsob odstraňovania chĺpkov. Pomocou depilácie sa holením odstraňuje časť chĺpku, ktorá je nad povrchom pokožky. Metódou epilácie sa odstraňuje celý chĺpok aj s korienkom.

Depilácia

Depilácia

Depilácia je vhodnejšia pre ľudí citlivých na bolesť. Depilácia holením zaberá oproti epilácii menej času. Použitie holiaceho strojčeka však môže u senzitívnych ľudí vyvolať podráždenie, začervenanie pokožky, či vyrážky. Pri správnom postupe je depilácia takmer bezbolestná. Používajte gély na holenie vhodné pre vašu pokožku. Pre zachovanie dlhodobo hladkej pokožky je potrebné holenie pravidelne opakovať. Po každej depilácii naneste na pokožku upokojujúce kozmetické prípravky.


Depilátory

Dámske žiletkové holiace strojčeky

Dámske žiletkové holiace strojčeky

Kvalitné žiletkové holiace strojčeky sú vybavené výkyvnou hlavicou vo viacerých smeroch pre plynulé kopírovanie povrchu tela. Na dokonalé oholenie je ideálna viacradová žiletka na jednorázovej, alebo meniteľnej hlave dámskeho strojčeka. Gélový pásik na hlavici jemne zvlhčuje a zlepšuje kĺzanie po povrchu. Výsledok vás určite príjemne prekvapí.

  • najobľúbenejšia metóda úpravy
  • účinná na jeden, dva dní
  • možnosť poranenia
  • iba mokrá metóda úpravy

Kozmetika po holeníKozmetika na holenie

Dámske elektrické holiace strojčeky

Dámske elektrické holiace strojčeky

Modernou alternatívou je používanie dámskych elektrických holiacich strojčekov. Bývajú použiteľné nasucho aj s vodou. Rotačné, alebo vibračné planžety vo flexibilne výkyvnej hlavici strojčeka sa prispôsobujú jemným krivkám pokožky. Holenie je príjemné a bezpečné na každom mieste tela.

  • pomerne rýchla metóda odstránenia chĺpkov
  • menej bolestivá najmä v intímnych partiách a v podpazuší
  • použiteľné aj bez vody
  • účinná na pomerne krátku dobu jedného, dvoch dní
  • potreba častejšieho holenia
  • môže spôsobovať podráždenie citlivej pokožky
  • môžu zostať viditeľné neestetické zostatky tmavších korienkov
  • možnosť zarastania chĺpkov do pokožky

Dámska kozmetika

Epilácia

Epilácia

Epilácia, je úprava pokožky, pri ktorej sa odstraňuje chĺpok aj s korienkom. Je vhodná najmä pre dievčatá a ženy s tmavými chĺpkami.

Zbavte sa estetických nedostatkov na dlhšiu dobu aplikovaním epilačných voskov, pásikov, či krémov.

Používajte ľahko prenosné a menej bolestivé elektrické epilátory. Aj keď po určitom čase na zdravej pokožke chĺpky znova narastú, je epilácia viacnásobne účinnejšia. Je to málo?

IPL epilátory umožňujú takmer trvalé odstránenie chĺpkov aj v domácom prostredí. Vyberte si najvhodnejšiu metódu práve pre vás. Vytvorte v kúpeľni svoj kozmetický raj.


Klasické elektrické epilátory

Klasické elektrické epilátory

Klasické elektrické epilátory odstraňujú jemné chĺpky mechanicky. Rotačné pinzety v hlave epilátora chĺpky zachytávajú a vytrhávajú. Kvalitné epilátory majú viac ako 40 pinziet pre rýchlejšie odstránenie chĺpkov. Tento tradičný postup úpravy spôsobuje určitú bolesť. Používajte chladiace rukavice pre natiahnutie a ochladenie citlivej pokožky.

Alebo využívajte akumulátorové vodotesné Wet&Dry epilátory v sprche s využitím chladiaceho gélu, či pasty na holenie. Nemusíte sa prehnane obávať. Pravidelným používaním si pokožka na vytrhávanie nových jemných chĺpkov navykne a bolesť sa prijateľne zmenší. Nájdite svoj samočistiaci epilátor s integrovaným osvetlením a šikovnými funkciami pre zmiernenie bolesti pred a po epilácii.

  • umožňujú účinnú úpravu pre dlhodobo jemnú pokožku
  • sú vhodné pre odstránenie všetkých druhov chĺpkov aj na niekoľko týždňov
  • možnosť použitia nadstavcov s funkciou chladenia, peelingu, aj masáže
  • pri pravidelnom používaní klasických epilátorov sa bolesť postupne znižuje
  • nie sú vhodné na hrubšie chĺpky a veľmi citlivú pokožku
  • časová náročnosť úpravy
  • vyššia obstarávacia cena epilátorov

Epilátory

IPL, laserové epilátory

IPL, laserové epilátory

Nevyhovujú vám klasické metódy depilácie a epilácie? Hľadáte trvalé riešenie? Pre vás sú určené najmodernejšie domáce laserové epilátory. Laserové, alebo IPL epilátory odstraňujú chĺpky takmer na profesionálnej úrovni v domácich podmienkach. Pôsobením pulzného svetla a následným vytvorením tepla v oblasti vlasového korienku, chĺpok prestane rásť. Po čase celý bezbolestne vypadne. Pre trvalé odstránenie je ošetrenie potrebné niekoľkokrát opakovať. Pri doporučenom používaní sa dosahuje až 92% účinnosť redukcie chĺpkov. IPL metóda je najefektívnejšia pri väčšom kontraste svetlej pokožky a tmavých chĺpkov.

  • umožňujú účinnú úpravu pre dlhodobo hebkú pokožku
  • vhodné pre dlhodobé odstránenie chĺpkov až na niekoľko mesiacov
  • úplne bezpečné a bezbolestné používanie
  • pohodlná aplikácia vďaka tvarovaným nadstavcom pre každú časť pokožky tela
  • inteligentné senzory a filtre pre najvhodnejšie nastavenie intenzity svetla podľa odtieňu pokožky
  • ideálne pre ženy a dievčatá s väčším kontrastom svetlej pokožky a tmavých chĺpkov
  • nie sú vhodné pre ošetrenie svetlých blond, sivých, ani ryšavých chĺpkov
  • nie sú vhodné ani pre veľmi tmavú pokožku
  • nie sú vhodné v tehotenstve, pri ochoreniach srdca, epilepsii, ani onkologických ochoreniach
  • časová náročnosť pre dosiahnutie trvalého efektu
  • vyššia obstarávacia cena

Prečítajte si aj

Kuchyne na mieru: Ako navrhnúť ideálny priestor pre vašu rodinu

Pri plánovaní kuchyne na mieru je nevyhnutné skombinovať estetiku s funkčnosťou a prispôsobením osobným potrebám. Či už preferujete tradičné usporiadanie alebo moderný dizajn s ostrovčekom ako centrálnym prvkom, tu nájdete praktické rady, ako navrhnúť kuchyňu, ktorá bude nielen krásna, ale aj maximálne funkčná a účelová pre vašu rodinu.

Ako chodiť v topánkach na podpätku celý deň? Unikátny sprievodca

Nosiť topánky na podpätku celý deň môže byť výzvou, ale s týmito tipmi a trikmi to bude hračka! Či už ste na dôležitej schôdzke, na svadbe alebo len milujete eleganciu, ktorú podpätky prinášajú, tu je niekoľko rád, ako zvládnuť nosenie podpätkov s gráciou a bez bolesti.

Sprchové gély, ktoré sú na vašu hebkú pokožku

Každý deň si v sprche vytvárame krátku chvíľu len pre seba, kedy sa môžeme oddeliť od každodenného zhonu a starostí. Preto je dôležité, aby sme si túto chvíľu užili na maximum a starali sa o svoju pokožku správnym spôsobom.

Parfémy od známych celebrít: Ktoré si našli obľubu medzi ľuďmi?

O tom, že celebrity sú značkami samy o sebe, niet pochýb. Pod svojim menom často rozbiehajú biznis s oblečením, kozmetikou či parfémami. Jedným z prvých parfémov slávnych je vôňa White Diamonds od Elizabeth Taylor, ktorá bola uvedená na trh v roku 1991. Vône celebrít si získali svoju obľubu takmer okamžite a dodnes sa parfumérie plnia novinkami z dielní slávnych.

Druhy sedačiek

Sedačky sú neodmysliteľným prvkom každej obývacej izby, ktoré nám nielen poskytujú pohodlné miesto na sedenie, ale aj ovplyvňujú charakter a štýl našich domovov. V tomto článku sa zameriame na aktuálne trendy v sedačkách, ktoré vnášajú do vašich interiérov prvotriedny luxus a moderný vzhľad.

Pohodlné štylizácie na výlet k moru

Cesta k moru je skvelá príležitosť vychutnať si slnko, modrú vodu a slobodu vo výbere štylizácií. Správne oblečenie a obuv Vám umožnia cítiť sa pohodlne a módne na pláži, aj počas prechádzok po pobrežných mestách. Pripravili sme niekoľko overených tipov na pohodlné štylizácie pre cestu k moru.

Šperky na ples

Výber šperkov na oficiálnu spoločenskú udalosť, akou ples isto je, môže byť niekedy trocha zložitý najmä preto, že je v tomto smere k dispozícii veľké množstvo možností a kombinácií rôznych druhov šperkov. Ako teda dosiahnuť optimálneho výsledku?

Minimalistický prístup k šatníku – ako môžu sukne pomôcť pri vytváraní kapsľového šatníka?

Móda minimalistického prístupu k životu a obmedzovania spotreby na absolútne minimum platí pre rastúcu oblasť nášho života. Zero waste nie je len racionálne nakupovanie potravín a široko chápaná recyklácia, ale aj celý životný štýl – móda, elektronika a domáce spotrebiče, automobilový priemysel a dokonca aj finančné služby.

Aké nohavice budú vyzerať najlepšie s pánskymi poltopánkami?

Pánske poltopánky sú typom obuvi, ktorá je tou správnou voľbou prakticky v každej situácii. Nespornou výhodou týchto topánok je aj ich univerzálnosť: ťažko naznačiť módne obdobie, kedy by sa pánske poltopánky vôbec neobjavili na tých najlepších prehliadkových mólach.

Ako si vybrať prenosný reproduktor kamkoľvek - na domov i na cestu?

Hľadáte vhodný prenosný reproduktor kamkoľvek, ku vani, do prírody, na grilovačku, či na piesočnatú pláž pri mori?

Ako vybaviť auto proti nástrahám zimy?

Doplňte zimnú výbavu auta. Je lepšie byť na zimu pripravený, ako byť nepríjemne prekvapený.

Náramkové hodinky - symbol charakteru, vkusu a elegancie

Potrebujete hodinky do práce, pod vodu, na lietanie, šport a fitness, či inteligentné Smart hodinky? Výber štýlu, materiálu, funkcií a dizajnu je takmer neobmedzený.