Jogurtovače - pomocníci pre podporu prirodzenej imunity
02.12.2022 | Redakcia

Jogurtovače - pomocníci pre podporu prirodzenej imunity

Najprirodzenejším spôsobom ochrany zdravia je konzumácia zdravých potravín. Najlepšie bez zbytočných umelých „éčkových“ prísad, bez pridaného cukru, či umelých sladidiel. Top produktami sú čerstvé potraviny. Pripravte si chutné probiotické jogurty v domácich podmienkach s kvalitným čerstvým, či sušeným ovocím.

Získajte dostatočnú imunitu vďaka dobrým baktériám, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie črevnej mikroflóry. Vytvorte si prirodzenú rovnováhu prospešných baktérii. Buďte opäť FIT po chorobe, po užívaní antibiotík, či počas dlhej zimy. 

Výroba domácich jogurtov je cenovo prijateľná. Stane sa zábavnou aj výchovnou súčasťou rodinných eko-bio aktivít.



Ako získavame prirodzenú imunitu

Ako získavame prirodzenú imunitu

Jogurt je produktom kvasenia baktérií typu Lactobacillus v mlieku. Podstatou zlepšenia imunity je zvýšený príjem živých baktérií konzumáciou domácich jogurtov. Telo pritom nie je zaťažované, pretože tieto baktérie sú prirodzenou súčasťou tráviaceho systému. Baktérie pritom premieňajú cukor v mlieku na kyselinu mliečnu a ďalšie prospešné látky.


Zdravá výživa

Ako to doma funguje

Ako to doma funguje

Princíp je jednoduchý. Pridajte trochu domáceho jogurtu do kvalitného mlieka a premiešajte. Tomu sa hovorí očkovanie.

Čerstvé mlieko zohrejte najprv na 80°C. Pozor, nesmie zovrieť. Po vychladení na približne 40°C primiešajte do mlieka jogurt. Použite buď predchádzajúci zvyšok domáceho jogurtu, alebo sušenú jogurtovú zmes. Čím väčšie množstvo pridáte, tým bude proces výroby kratší. Na jeden liter budete potrebovať cca 3 lyžice jogurtu. Premiešajte a zmes do jogurtovača je pripravená. Nalejte ju do čistých, vyvarených jogurtovacích pohárov.

Úlohou jogurtovača je vytvoriť vhodné prostredie pre tvorbu a množenie baktérií. Dobre si premyslite umiestnenie. Vyvarujte sa prievanu, zvýšenému teplu od radiátorov, či priamym slnenčným lúčom.Asi po ôsmich až štrnástich hodinách prípravy pri teplote 40°C až 45°C a pri izbovej teplote je jogurt hotový na konzumáciu.

Výsledkom vašej prípravy bude hustý biely jogurt kyslastej chuti. Je len na vás, akú príchuť dodáte. Ovocie, džem, oriešky, či niečo iné? Mixujte chute podľa vlastnej fantázie.

Sušičky potravín pre kvalitné spracovanie sezónneho ovocia


Kuchynské náradieSušené ovocieKuchynské pomôcky

Ako si vybrať jogurtovač

Ako si vybrať jogurtovač

Vyberte si kvalitný jogurtovač. Voľte sklenené jogurtovacie nádoby s dobre tesniacimi viečkami na predĺženie trvanlivosti jogurtu. Poháre navyše vám umožnia jogurt priebežne uchovávať a súčasne v jogurtovači pripravovať novú pochúťku. Rozhodujúce sú:

  • Objem nádoby – 1 liter až 2,5 litra
  • Počet jogurtovacích nádob – jedna nádoba, či sada až dvanástich 0,2l pohárov
  • Možnosť termostatu pre nastavenia a udržiavania teploty
  • Možnosť nastavenia časovača
  • Možnosť automatického vypnutia
  • Možnosť optickej signalizácie zapnutia aj vypnutia
  • Možnosť zvukovej signalizácie vypnutia
  • Možnosť podsvetleného LCD displeja, alebo LED displej pre dobrú čitateľnosť
  • Možnosť umývania v umývačke
  • Priehľadný kryt s možnosťou aretácie

Hľadáte ešte niečo navyše? Zvoľte si prístroj kombinovaný s možnosťou výroby syru, či zmrzliny.

  • zdraviu prospešná pochúťka pre celú rodinu
  • množstvo príchutí podľa fantázie
  • bez umelých konzervantov a farbív
  • cenovo prijateľné obstarávacie náklady
  • pomerne krátka trvanlivosť domáceho jogurtu 3 až 5 dní

Ako si vybrať umývačku riadu?


Jogurtovače

Prečítajte si aj

Kuchyne na mieru: Ako navrhnúť ideálny priestor pre vašu rodinu

Pri plánovaní kuchyne na mieru je nevyhnutné skombinovať estetiku s funkčnosťou a prispôsobením osobným potrebám. Či už preferujete tradičné usporiadanie alebo moderný dizajn s ostrovčekom ako centrálnym prvkom, tu nájdete praktické rady, ako navrhnúť kuchyňu, ktorá bude nielen krásna, ale aj maximálne funkčná a účelová pre vašu rodinu.

Ako chodiť v topánkach na podpätku celý deň? Unikátny sprievodca

Nosiť topánky na podpätku celý deň môže byť výzvou, ale s týmito tipmi a trikmi to bude hračka! Či už ste na dôležitej schôdzke, na svadbe alebo len milujete eleganciu, ktorú podpätky prinášajú, tu je niekoľko rád, ako zvládnuť nosenie podpätkov s gráciou a bez bolesti.

Sprchové gély, ktoré sú na vašu hebkú pokožku

Každý deň si v sprche vytvárame krátku chvíľu len pre seba, kedy sa môžeme oddeliť od každodenného zhonu a starostí. Preto je dôležité, aby sme si túto chvíľu užili na maximum a starali sa o svoju pokožku správnym spôsobom.

Parfémy od známych celebrít: Ktoré si našli obľubu medzi ľuďmi?

O tom, že celebrity sú značkami samy o sebe, niet pochýb. Pod svojim menom často rozbiehajú biznis s oblečením, kozmetikou či parfémami. Jedným z prvých parfémov slávnych je vôňa White Diamonds od Elizabeth Taylor, ktorá bola uvedená na trh v roku 1991. Vône celebrít si získali svoju obľubu takmer okamžite a dodnes sa parfumérie plnia novinkami z dielní slávnych.

Druhy sedačiek

Sedačky sú neodmysliteľným prvkom každej obývacej izby, ktoré nám nielen poskytujú pohodlné miesto na sedenie, ale aj ovplyvňujú charakter a štýl našich domovov. V tomto článku sa zameriame na aktuálne trendy v sedačkách, ktoré vnášajú do vašich interiérov prvotriedny luxus a moderný vzhľad.

Pohodlné štylizácie na výlet k moru

Cesta k moru je skvelá príležitosť vychutnať si slnko, modrú vodu a slobodu vo výbere štylizácií. Správne oblečenie a obuv Vám umožnia cítiť sa pohodlne a módne na pláži, aj počas prechádzok po pobrežných mestách. Pripravili sme niekoľko overených tipov na pohodlné štylizácie pre cestu k moru.

Šperky na ples

Výber šperkov na oficiálnu spoločenskú udalosť, akou ples isto je, môže byť niekedy trocha zložitý najmä preto, že je v tomto smere k dispozícii veľké množstvo možností a kombinácií rôznych druhov šperkov. Ako teda dosiahnuť optimálneho výsledku?

Minimalistický prístup k šatníku – ako môžu sukne pomôcť pri vytváraní kapsľového šatníka?

Móda minimalistického prístupu k životu a obmedzovania spotreby na absolútne minimum platí pre rastúcu oblasť nášho života. Zero waste nie je len racionálne nakupovanie potravín a široko chápaná recyklácia, ale aj celý životný štýl – móda, elektronika a domáce spotrebiče, automobilový priemysel a dokonca aj finančné služby.

Aké nohavice budú vyzerať najlepšie s pánskymi poltopánkami?

Pánske poltopánky sú typom obuvi, ktorá je tou správnou voľbou prakticky v každej situácii. Nespornou výhodou týchto topánok je aj ich univerzálnosť: ťažko naznačiť módne obdobie, kedy by sa pánske poltopánky vôbec neobjavili na tých najlepších prehliadkových mólach.

Ako si vybrať prenosný reproduktor kamkoľvek - na domov i na cestu?

Hľadáte vhodný prenosný reproduktor kamkoľvek, ku vani, do prírody, na grilovačku, či na piesočnatú pláž pri mori?

Depilácia či epilácia – ako dosiahnuť jemnú, hebkú pokožku?

Jemná pokožka bez chĺpkov? To je sen každej ženy a mnohých mužov. Je to spoločenský trend posledných rokov.

Ako vybaviť auto proti nástrahám zimy?

Doplňte zimnú výbavu auta. Je lepšie byť na zimu pripravený, ako byť nepríjemne prekvapený.