Vákuovačky pre dlhšie uchovanie čerstvých potravín
18.11.2022 | Redakcia

Vákuovačky pre dlhšie uchovanie čerstvých potravín

Varíte pre viacčlennú domácnosť? Potrebujete zamraziť , či uložiť varené jedlo, čerstvé ovocie, zeleninu, či mäso? Správajte sa v kuchyni ako profesionáli. Zachovajte ich prirodzenú farbu, vôňu aj chuť! Vákuujte! Potraviny vydržia dlhšie čerstvé. Aj päť krát dlhšie! Do zavákuovaných obalov sa zvonku nedostanú cudzie pachy ani baktérie. A pritom ušetríte aj množstvo úložného priestoru v chladničke, či mrazničke.

Ako na to? Uložte potraviny do vákuovacej nádoby, alebo zmršťovacieho obalu. Vákuovačkou odsajte všetok prebytočný vzduch. Zmršťovací obal pritom skopíruje obrysy potravín a tesne ich obalí. Sledujte signalizáciu ukončenia odsávania. Uzavrite vákuovací ventil. V prípade vákuovačky so zváraním fóliu zvarte manuálne, alebo sa proces ukončí automaticky. Otvor bude hermeticky uzatvorený. A je hotovo. Výhodou potravín vákuovaných vo vreckách je ich menší objem a úspornejšie uloženie. 

Vyskúšajte sami, ktoré potraviny je vhodnejšie vákuovať v pevných nádobách a dózach a ktoré v zmršťovacích obaloch. Veľmi krehké potraviny, či bobuľové ovocie je vhodné najprv zmraziť až potom vákuovať. Predídete ich pomliaždeniu vo vreckách.  

 



Vákuovačky pre domácnosť

Vákuovačky pre domácnosť

Vákuovačky pre domácnosť sú vhodné pre príležitostné použitie.

Skúste vákuovacie pumpy. Sú najlacnejšou alternatívou. Používajú sa so špeciálnymi dózami, alebo vreckami. Vyžadujú trochu cviku. Vytvorené spoje nie sú najpevnejšie. Sú vhodné na krátkodobé uloženie čerstvých jedál.

Praktickejšími sú automatické vákuovačky. Vložte koniec vrecka s potravinami do zariadenia podľa návodu. Prístroj automaticky odsaje vzduch a vrecko zavarí. V prípade integrovanej rezačky odstrihnite prebytočnú časť vrecka a uložte.

Vyberajte si prístroje v štandardnej šírke od 30 do 40cm podľa šírky vrecúška, či fólie.

Dôležitým parametrom pre váš výber je výkon. Pozrite si zariadenia s dostatočným podtlakom pre odsatie vzduchu. V domácich podmienkach v rozmedzí 0,7 až 0,9 baru. Sledujte aj parameter rýchlosti odsávania vzduchu. Dostačujúca je rýchlosť od 12l/minútu. 

  • cenovo prístupné
  • menšie kompaktné rozmery
  • manuálna - pulzná regulácia výkonu odsávania a podtlaku
  • bohaté vákuovacie príslušenstvo
  • hadičky pre vákuovacie dózy
  • vákuovacie zátky na víno
  • vákuové nádoby pre marinovanie podtlakom
  • dobrý pomer cena/výkon
  • klasický zvar
  • nižší výkon
  • menší počet funkcií
  • vyhotovené z lacnejších materiálov
  • nižšia kvalita spracovania
  • vyššia cena originálneho príslušenstva

Ako si vybrať chladničku?


VakuovačkyVákuovacie sadyVákuovacie sáčkyVákuovacie dózy

Profesionálne vákuovačky

Profesionálne vákuovačky

Nestačí vám výkon domácej vákuovačky? Potrebujete pevnejšie, výkonnejšie zariadenie? Zabezpečte si profesionálnu vákuovačku so špičkovým výkonom. Sú vhodné pre časté používanie a pre balenie väčšieho množstva potravín. Majte pod kontrolou tlak v režime pre šetrné odsávanie vzduchu na vákuovanie krehkých, či tekutých potravín.

Pracujte nepretržite s integrovaným zásobníkom na vákuovaciu fóliu.

Odrežte pohodlne zavákuovanú fóliu kvalitnou integrovanou rezačkou. Protišmyková úprava vám uľahčí manipuláciu.

S funkciou marinate bude vaše mäso podtlakovo namarínované extra rýchlo. 

  • dvojitý zvar
  • extra silný zvar pre tekuté potraviny
  • vysoký výkon
  • vhodné pre komerčné použitie
  • vhodné na vákuovanie tekutých pokrmov
  • miska pre prebytočnú vlhkosť
  • nižšia hlučnosť
  • sledovanie teploty vo vnútri vákuovaného vrecka či dózy
  • displej pre nastavenie parametrov a sledovanie teploty
  • dotykové ovládanie
  • nerezové vyhotovenie
  • vyššia obstarávacia cena

Ako si vybrať mrazničku?


VakuovačkyVákuovacie rolky

Vákuovačky pre metódu sous-vide

Vákuovačky pre metódu sous-vide

Obľubujete moderné spôsoby varenia?

V prípade gurmánskej metódy sous-vide pripravíte jedlo vo vákuu a vodnom kúpeli s nízkou teplotou počas dlhšieho času.

Pripravte si ľahko zdravé a chutné jedlá pomocou vákuovačky a Sous-vide variča, či hrnca. Uvarte potraviny rovnomerne a šetrne. Vychutnajte si skutočnú chuť jedla vo vlastnej kuchyni.

Vákuové fólie pre sous-vide sú špeciálne určené na varenie, odolávajú vysokým teplotám až do 120°C.

  • nízkoteplotné gurmánske varenie
  • automatické rovnomerné udržiavanie teploty
  • moderný dizajn
  • dlhší čas sous-vide varenia

VakuovačkyVákuovacie rolky

Prečítajte si aj

Ako chodiť v topánkach na podpätku celý deň? Unikátny sprievodca

Nosiť topánky na podpätku celý deň môže byť výzvou, ale s týmito tipmi a trikmi to bude hračka! Či už ste na dôležitej schôdzke, na svadbe alebo len milujete eleganciu, ktorú podpätky prinášajú, tu je niekoľko rád, ako zvládnuť nosenie podpätkov s gráciou a bez bolesti.

Sprchové gély, ktoré sú na vašu hebkú pokožku

Každý deň si v sprche vytvárame krátku chvíľu len pre seba, kedy sa môžeme oddeliť od každodenného zhonu a starostí. Preto je dôležité, aby sme si túto chvíľu užili na maximum a starali sa o svoju pokožku správnym spôsobom.

Parfémy od známych celebrít: Ktoré si našli obľubu medzi ľuďmi?

O tom, že celebrity sú značkami samy o sebe, niet pochýb. Pod svojim menom často rozbiehajú biznis s oblečením, kozmetikou či parfémami. Jedným z prvých parfémov slávnych je vôňa White Diamonds od Elizabeth Taylor, ktorá bola uvedená na trh v roku 1991. Vône celebrít si získali svoju obľubu takmer okamžite a dodnes sa parfumérie plnia novinkami z dielní slávnych.

Druhy sedačiek

Sedačky sú neodmysliteľným prvkom každej obývacej izby, ktoré nám nielen poskytujú pohodlné miesto na sedenie, ale aj ovplyvňujú charakter a štýl našich domovov. V tomto článku sa zameriame na aktuálne trendy v sedačkách, ktoré vnášajú do vašich interiérov prvotriedny luxus a moderný vzhľad.

Pohodlné štylizácie na výlet k moru

Cesta k moru je skvelá príležitosť vychutnať si slnko, modrú vodu a slobodu vo výbere štylizácií. Správne oblečenie a obuv Vám umožnia cítiť sa pohodlne a módne na pláži, aj počas prechádzok po pobrežných mestách. Pripravili sme niekoľko overených tipov na pohodlné štylizácie pre cestu k moru.

Šperky na ples

Výber šperkov na oficiálnu spoločenskú udalosť, akou ples isto je, môže byť niekedy trocha zložitý najmä preto, že je v tomto smere k dispozícii veľké množstvo možností a kombinácií rôznych druhov šperkov. Ako teda dosiahnuť optimálneho výsledku?

Minimalistický prístup k šatníku – ako môžu sukne pomôcť pri vytváraní kapsľového šatníka?

Móda minimalistického prístupu k životu a obmedzovania spotreby na absolútne minimum platí pre rastúcu oblasť nášho života. Zero waste nie je len racionálne nakupovanie potravín a široko chápaná recyklácia, ale aj celý životný štýl – móda, elektronika a domáce spotrebiče, automobilový priemysel a dokonca aj finančné služby.

Aké nohavice budú vyzerať najlepšie s pánskymi poltopánkami?

Pánske poltopánky sú typom obuvi, ktorá je tou správnou voľbou prakticky v každej situácii. Nespornou výhodou týchto topánok je aj ich univerzálnosť: ťažko naznačiť módne obdobie, kedy by sa pánske poltopánky vôbec neobjavili na tých najlepších prehliadkových mólach.

Ako si vybrať prenosný reproduktor kamkoľvek - na domov i na cestu?

Hľadáte vhodný prenosný reproduktor kamkoľvek, ku vani, do prírody, na grilovačku, či na piesočnatú pláž pri mori?

Depilácia či epilácia – ako dosiahnuť jemnú, hebkú pokožku?

Jemná pokožka bez chĺpkov? To je sen každej ženy a mnohých mužov. Je to spoločenský trend posledných rokov.

Ako vybaviť auto proti nástrahám zimy?

Doplňte zimnú výbavu auta. Je lepšie byť na zimu pripravený, ako byť nepríjemne prekvapený.

Náramkové hodinky - symbol charakteru, vkusu a elegancie

Potrebujete hodinky do práce, pod vodu, na lietanie, šport a fitness, či inteligentné Smart hodinky? Výber štýlu, materiálu, funkcií a dizajnu je takmer neobmedzený.