Škola volá!
06.09.2022 | Redakcia

Škola volá!

Letné prázdniny sa už skončili. Je čas pripraviť sa na plnenie školských povinností. Každá škola vám doporučí školské vybavenie podľa vlastného zamerania a špecializácie. Podrobný zoznam má určite vaša triedna učiteľka.

Vytvorte doma svojim školákom príjemné štúdijné prostredie. Základom pokojnej prípravy žiaka je písací stôl, stolička a dobré osvetlenie. Rastúca stolička s podnožkou a rastúci stôl vytvoria pracovnú oázu pre vášho školáka. Skompletizujte si školskú výbavu. Ukážte jedinečnosť, individualitu a štýl vašich detí. Pomôžte im vybrať vlastnú farebnú kombináciu a motív. A určite budete potrebovať aj základné školské potreby a pomôcky.

 



Školské tašky a školské batohy

Školské tašky a školské batohy

Školské tašky a školské batohy sprevádzajú vášho školáka počas celého obdobia vzdelávania. Sú nevyhnutnou pomôckou pri plnení študijných povinností. Musia sa do nich zmestiť všetky školské potreby. Školský batoh je vhodnejší pre žiakov II.stupňa ZŠ a študentov.

Kvalitný batoh vyrobený z nepremokavého materiálu určite spĺňa všetky anatomické a ergonomické požiadavky ako pri školskej taške, ale naviac býva doplnený oddeleným priečinkom pre notebook, tablet, či mobil. Nechýba rukoväť, vývody na slúchadlá a bočné vrecká na fľašu a desiatu.

Farebné stvárnenie a štýl školských batohov je odrazom aktuálnych trendov. Ich predlohovou sú najmä kreslené rozprávky, filmový hrdinovia, či prírodné scény. Aké nároky majú splniť kvalitné školské tašky a batohy pre prvé kroky za vzdelaním?

  • vyrobené z kvalitných ekologických materiálov odolných voči oteru
  • zabezpečené rovnomerné rozloženie váhy vnútornou organizáciou priečinkov
  • anatomické tvarovanie a odvetranie chrbtovej opory pre každodenné nosenie
  • ergonomický tvar a možnosť nastavenia ramenných popruhov
  • mäkčené polstrovanie proti zarezávaniu do ramena
  • dostatok reflexných prvkov
  • kvalitné pevné zapínanie
  • bočné vrecká pre fľašu s pitím a desiatu
  • pršiplášť na ochranu pred dažďom a znečistením
  • veľká farebná škála a výber motívov pre zvýraznenie individuality dieťaťa
  • kolieska a vyťahovacia rúčka pre ľahšie ťahanie po ceste do školy

Školské taškyŠkolské batohy

Školské sety

Školské sety

Štýlové školské sety zvýraznia individualitu a jedinečnosť každého školáka. Bude to exkluzívny kamarát, ktorý uľahčí organizáciu práce vášho dieťaťa v škole.

Základom je trojdielny set. Zvyčajne obsahuje školskú tašku, vrecko na prezuvky a peračník.

Päť dielny set obsahuje naviac školský kufrík a dosky na zošity A4. Osem dielny set dopĺňajú dosky na zošity A5, box na desiatu, školská zástera a fľaša na pitie.

Prirodzene máte k dispozícii aj ďalšie kombinácie doplnené o tašku na notebook, obaly na tablety, mobily, rôzne púzdra, kľúčenky, či peňaženky.


Školské setyŠkolské kufríky

Písacie stoly

Písacie stoly

Nájdite písací stôl vyhovujúci potrebám vášho školáka. Podstatou funkčného prostredia na učenie je veľká pracovná plocha pre uloženie kníh, zošitov a pomôcok.

Umiestnite stôl tak, aby dopadajúce slnečné lúče nevytvárali tieň pri písaní.

Jedinečný rastúci písací stôl umožní nastaviť pracovnú plochu do požadovanej výšky podľa veku školáka.

Taktiež môžete zmeniť sklon pracovnej plochy pri písaní, kreslení, maľovaní, či čítaní. Iba správne držanie tela pri sedení zaručí zdravý rast dieťaťa.

Vhodným doplnkom rastúceho stola je aj rastúca stolička s podnožkou.


RegályHerné stolyPC stolyPísacie stolíkyRastúce stolyKontajnery na kolieskach

Stoličky

Stoličky

Vyberajte vhodné stoličky pre usilovné štúdium, na relax či ku počítačovým hrám. Zabezpečte deťom dokonalý komfort.

Konštrukcia s kolieskami uľahčuje jej posúvanie. Anatomické tvarovanie stoličky, nastaviteľná opora hlavy, chrbtice a lakťov sú nevyhnutné pri dlhšom sedení. 

Nadčasový dizajn a odolné materiály sú praktickou voľbou na celé obdobie štúdia.


Detské stoličkyPracovné stoličkyRastúce stoličky

Osvetlenie a lampy

Osvetlenie a lampy

Základom štúdia bez rýchlej únavy  je veľká a dobre osvetlená pracovná plocha. Pre svetelnú pohodu doplňte izbu študenta viacerými svetlami.

Chráňte dlhodobo namáhaný zrak vašich detí. Okrem centrálneho osvetlenia aj úspornými LED lampami na stôl, či stenu. Znížte námahu očí dostatočným osvetlením plochy na písanie, čítanie, či pri relaxačných hrách na PC, alebo hracích konzolách.

Nezabudnite na osvetlenie pri pozeraní filmov a pri počúvaní obľúbenej hudby. Kvalitné lampy sa vyznačujú dotykovým spínaním, plynulou reguláciou jasu, otočnou a výklopnou hlavou, či zdierkou pre nabíjanie mobilných telefónov. 

Pozrite a vyberte si pre vaše osvetlenie najvhodnejšie svietidlá a lampy.

Ako ušetriť elektrickú energiu?


Malé lampyStojace lampyStolové lampy

Školské potreby a pomôcky

Školské potreby a pomôcky

Určite budete potrebovať tiež školské potreby a ďalšie pomôcky, bez ktorých sa nezaobíde žiaden školák, či študent. Pri výbere zohľadnite ergonómiu pre praváka, alebo ľaváka. Mali by dokonale sadnúť do ruky pre pohodlný úchop a nemali by sa pri držaní kĺzať.  

Perá a písacie potreby

Perá a písacie potreby

Preverte si aký typ pera a písacích potrieb bude potrebovať váš školák. Vyberajte aj podľa preferencie ľavej alebo pravej ruky pri písaní a pri manipulovaní.


Písacie potrebyAtramentové peráGuličkové perá

Peračníky

Peračníky

Školské peračníky sú vždy pripravené prijať všetko, čo žiak potrebuje. Sú vybavené množstvom gumičiek pre upevnenie písacích potrieb a pomôcok.

Bývajú jedno aj viacpodlažné. Farebné vyhotovenia a motívy sú takmer bez obmedzení a bývajú ladené do zostavy so školskou taškou.

Potešte školáka peračníkom s veľkým úložným priestorom a štýlovým vzhľadom vzhľadom.

 


Peračníky

Strúhadlá na ceruzky

Strúhadlá na ceruzky

Strúhadlo na ceruzky je nevyhnutnou pomôckou pri písaní, či kreslení ceruzkami a pastelkami. Kvalitné strúhadlá sú vybavené bezpečnostným systémom proti oddeleniu čepele.

Súčasťou strúhadiel je aj box na zachytávanie odpadu zo strúhania. Vyberte si strúhadlo do ruky, s uchytením na stôl, či elektrické orezávatko pre ľahké a rýchle ostrúhanie ceruziek.


Strúhadlá na ceruzky

Nožnice

Nožnice

Nebojte sa dať do rúk vášho dieťaťa kvalitné školské nožnice. Sú vhodné na bežné strihanie, aj pre rôzne výtvarné techniky.

Majú ergonomické tvarovanie rukoväte, zaoblenú špičku a ochranný kryt proti poraneniu. Vyberajte nožnice určené pre praváka, alebo pre ľaváka.

Môžu strihať rovno, ale aj ozdobne v tvare vlnoviek, či trojuholníkov. Základom nožníc je kvalitná nerezová oceľ pre ostrý strih. 


Nožnice

Pomôcky na maľovanie a kreslenie

Pomôcky na maľovanie a kreslenie

Kvalitné farebné ceruzky a pastelky majú intenzívne farby, sú ergonomicky tvarované, s povrchom proti kĺzaniu prstov pri uchopení. Už v útlom veku napomáhajú ku správnemu držaniu.

Vo výtvarnej výchove na školách sa štandardne používajú

  • školské temperové farby
  • školské vodové farby
  • olejové farby
  • akrylové farby
  • kriedy

Kreatívne výtvarné sady sú plné rôznych pomôcok na maľovanie a kreslenie. Zvyčajne obsahujú farebné fixy, voskovky, vodové farby, zápisník, omaľovánky, šablóny, nálepky. Všetko je šikovne uložené. Udržanie poriadku na pracovnom stole bude jednoduché.


FixkyTemperové farbyVodové farbyOlejové farbyAkrylové farbyŠkolské štetceŠkolské lepidlá

Pomôcky na rysovanie a geometriu

Pomôcky na rysovanie a geometriu

Bez pravítka sa nezaobíde žiaden študent. Šablóny, uhlomery a pravítka sú základným pomôckami pri rysovaní  a v geometrii. Využite hotové sady pravítok a šablón.

Zaobstarajte kvalitné kružidlá pre vašeho budúceho inžiniera. Rysujte, merajte vzdialenosť, kreslite obrázky.


Praktické pomôcky a doplnky

Praktické pomôcky a doplnky

Školské diáre a kalendáre sú klasickou pomôckou a sú určené najmä pre starších žiakov. Mávajú okrem prehľadného kalendára aj miesto pre školský rozvrh, na poznámky, obsahujú rôzne užitočné poznatky z prírodných vied, či viacjazyčné preklady slov. Moderné digitálne kalendáre zobrazujú nielen dátum a čas s funkciou budíka, ale majú  integrovanú domácu meteostanicu.  

Užitočnou a praktickou pomôckou sú nástenky a magnetické tabule. Uložte rýchlo a prehľadne poznámky, kresby, zoznamy, skice, ši fotky. 

Usporiadajte si rýchlo a prehľadne miesto na svojom stole. Stolové organizéry na drobnosti a rôzne poriadače na papiere vám nezaberú veľa miesta.  Ukladajte, trieďte, organizujte si povinnosti.

Lupy a mikroskopy

Lupy a mikroskopy

Lupy sú určené na čítanie miniatúrnych textov, či na skúmanie malých objektov. Majú rôzne zväčšenia, vyberte si tú najvhodnejšiu pre vaše potreby. Veľmi praktické sú lupy, pri ktorých máte voľné ruky pri dlhodobej práci. Využite stolnú lupu aj ako štandardné LED svietidlo.

Bežné mikroskopy mávajú 20 aj 30 násobne väčšie zväčšenie oproti lupám. Sú určené pre mladých prieskumníkov na skúmanie tajomného mikrosveta. Moderné digitálne mikroskopy je možné pripojiť k PC. Zhotovte si obrázky vzoriek, či detailov vašich miniatúr, zmerajte ich rozmery. Umožňujú aj 300 až 900 násobné zväčšenie.


Mikroskopy

Kalkulačky

Kalkulačky

Počítajú vaši školáci množstvo matematických príkladov? Dajte im kalkulačky zo základnými, či so zložitými výpočtovými funkciami. Dohliadnite na ekológiu a vyberte kalkulačku so solárnym nabíjaním. Veľký grafický, či dotykový displej a dobrá čitateľnosť v horších svetelných podmienkach je zárukou kvality. Kovové púzdro predĺži životnosť vašej kalkulačky v náročných podmienkach školského batohu.

Čítačky kníh, tablety, notebooky

Čítačky kníh, tablety, notebooky

Potrebujú vaše deti k štúdiu veľa kníh? Dajte im kvallitnú e-čítačku kníh. Dajte ím školskú knižnicu so sebou, aj obľúbené knihy. Zväčšovanie detailov a dotykový displej na listovanie už nie je žiaden problém. Stiahnite si stovky kníh cez  WI-FI. Kvalitné vodeodolné čítačky nemajú problém ani vonku. Text je ostrý a prirodzený aj na priamom slnku.
Starší žiaci sa určite nezaobídu bez tabletu, či notebooku. Buďte pripravení na online štúdium. Zabezpečte sa včas a vyberte si vhodné zariadenie pre vás a vaše dieťa s dostatočným výkonom a veľkosťou. 

Prečítajte si aj

Kuchyne na mieru: Ako navrhnúť ideálny priestor pre vašu rodinu

Pri plánovaní kuchyne na mieru je nevyhnutné skombinovať estetiku s funkčnosťou a prispôsobením osobným potrebám. Či už preferujete tradičné usporiadanie alebo moderný dizajn s ostrovčekom ako centrálnym prvkom, tu nájdete praktické rady, ako navrhnúť kuchyňu, ktorá bude nielen krásna, ale aj maximálne funkčná a účelová pre vašu rodinu.

Ako chodiť v topánkach na podpätku celý deň? Unikátny sprievodca

Nosiť topánky na podpätku celý deň môže byť výzvou, ale s týmito tipmi a trikmi to bude hračka! Či už ste na dôležitej schôdzke, na svadbe alebo len milujete eleganciu, ktorú podpätky prinášajú, tu je niekoľko rád, ako zvládnuť nosenie podpätkov s gráciou a bez bolesti.

Sprchové gély, ktoré sú na vašu hebkú pokožku

Každý deň si v sprche vytvárame krátku chvíľu len pre seba, kedy sa môžeme oddeliť od každodenného zhonu a starostí. Preto je dôležité, aby sme si túto chvíľu užili na maximum a starali sa o svoju pokožku správnym spôsobom.

Parfémy od známych celebrít: Ktoré si našli obľubu medzi ľuďmi?

O tom, že celebrity sú značkami samy o sebe, niet pochýb. Pod svojim menom často rozbiehajú biznis s oblečením, kozmetikou či parfémami. Jedným z prvých parfémov slávnych je vôňa White Diamonds od Elizabeth Taylor, ktorá bola uvedená na trh v roku 1991. Vône celebrít si získali svoju obľubu takmer okamžite a dodnes sa parfumérie plnia novinkami z dielní slávnych.

Druhy sedačiek

Sedačky sú neodmysliteľným prvkom každej obývacej izby, ktoré nám nielen poskytujú pohodlné miesto na sedenie, ale aj ovplyvňujú charakter a štýl našich domovov. V tomto článku sa zameriame na aktuálne trendy v sedačkách, ktoré vnášajú do vašich interiérov prvotriedny luxus a moderný vzhľad.

Pohodlné štylizácie na výlet k moru

Cesta k moru je skvelá príležitosť vychutnať si slnko, modrú vodu a slobodu vo výbere štylizácií. Správne oblečenie a obuv Vám umožnia cítiť sa pohodlne a módne na pláži, aj počas prechádzok po pobrežných mestách. Pripravili sme niekoľko overených tipov na pohodlné štylizácie pre cestu k moru.

Šperky na ples

Výber šperkov na oficiálnu spoločenskú udalosť, akou ples isto je, môže byť niekedy trocha zložitý najmä preto, že je v tomto smere k dispozícii veľké množstvo možností a kombinácií rôznych druhov šperkov. Ako teda dosiahnuť optimálneho výsledku?

Minimalistický prístup k šatníku – ako môžu sukne pomôcť pri vytváraní kapsľového šatníka?

Móda minimalistického prístupu k životu a obmedzovania spotreby na absolútne minimum platí pre rastúcu oblasť nášho života. Zero waste nie je len racionálne nakupovanie potravín a široko chápaná recyklácia, ale aj celý životný štýl – móda, elektronika a domáce spotrebiče, automobilový priemysel a dokonca aj finančné služby.

Aké nohavice budú vyzerať najlepšie s pánskymi poltopánkami?

Pánske poltopánky sú typom obuvi, ktorá je tou správnou voľbou prakticky v každej situácii. Nespornou výhodou týchto topánok je aj ich univerzálnosť: ťažko naznačiť módne obdobie, kedy by sa pánske poltopánky vôbec neobjavili na tých najlepších prehliadkových mólach.

Ako si vybrať prenosný reproduktor kamkoľvek - na domov i na cestu?

Hľadáte vhodný prenosný reproduktor kamkoľvek, ku vani, do prírody, na grilovačku, či na piesočnatú pláž pri mori?

Depilácia či epilácia – ako dosiahnuť jemnú, hebkú pokožku?

Jemná pokožka bez chĺpkov? To je sen každej ženy a mnohých mužov. Je to spoločenský trend posledných rokov.

Ako vybaviť auto proti nástrahám zimy?

Doplňte zimnú výbavu auta. Je lepšie byť na zimu pripravený, ako byť nepríjemne prekvapený.