Alcon Opti-Free Replenish 120 ml

Alcon Opti-Free Replenish 120 ml

Alcon Opti-Free Replenish 120 ml

Ceny a dostupnosť sa môžu meniť aj niekoľko krát za deň. Skontrolujte si aktuálne údaje priamo v e-shopoch. Všetky dostupné farby a veľkosti nájdete priamo v e-shopoch.

Alcon Opti-Free Replenish 120 ml - popis produktu

Charakteristika: OPTI-FREE® RepleniSH® je sterilný, pufrovaný, izotonický roztok, ktorý obsahuje toto zloženie: POLYQUAD® je dezinfekčná látka, ktorá ničí škodlivé mikroorganizmy na povrchu šošovky. POLYQUAD® negatívne ovplyvňuje metabolizmus mikroorganizmu tým, že sa absorbuje na jeho bunkovú membránu. Dochádza tým k zmene jej priepustnosti, následne rozpadu bunkových organel a rýchlej smrti mikroorganizmov. POLYQUAD® je netoxický k očným tkanivám. Je dokázané, že nepreniká do očných tkanív, ani do rohovky. POLYQUAD® je dostatočne veľká molekula, ktorá nie je absorbovaná kontaktnými šošovkami. POLYQUAD® je účinný proti plesniam, kvasinkám a širokému spektru baktérií.

ALDOX® je malá organická dezinfekčná látka, ktorá je účinná proti plesniam, kvasinkám a akantamébovým cystám. Rovnako ako POLYQUAD preniká cez lipidovú vrstvu bunkovej steny škodlivých mikroorganizmov, a tým zapríčiňuje ich rýchle usmrtenie.

Čistiace látky

Citrát - odstraňuje bielkoviny a lipidy z povrchu šošoviek. Citrát odstraňuje tzv. 'Biologické' lepidlo, vďaka ktorému zostávajú rôzne usadeniny na povrchu šošoviek. Chlorid sodný - je látka, ktorá udržuje správnu izotonicitu roztoku. Propylénglykol je pufer, ktorý udržuje pH roztoku vo fyziologickom rozmedzí a tak predchádza pocitu diskomfortu pri používaní roztoku. Borat sodný je chelátotvorná látka. Má navyše pomocný baktericídny a bakteriostatický účinok. TearGlyde® je komplex s duálnym účinkom, ktorého schopnosťou je regenerovať povrch šošoviek a udržiavať dlhodobé zvlhčenie povrchu šošoviek počas dňa. Pracuje v synergii s ľudským slzným filmom, čo vedie k tvorbe lubrikačnej vrstvy na povrchu šošovky. Je zložený z dvoch látok: Tetronic® 1304 ** a C9-ED3A (kyselina nonanoyl etylendiaminotrioctová).

Nepoužívajte: Pri alergii na zložky produktu. V rozpore s návodom na použitie.

Tehotenstvo a dojčenie: Pred použitím je vhodné poradiť sa s lekárom alebo lekárnikom.

Spôsob použitia: Roztok  OPTI-FREE® RepleniSH  je vhodný pre všetky mäkké kontaktné šošovky, ale odporúčame ich používať predovšetkým k novým typom silikón-hydrogélových šošoviek. Šošovky nie je potrebné pri čistení mechanicky pretierať (nie je to však na škodu), ale stačí ich vložiť večer do púzdra s roztokom a ráno vyberiete čisté kontaktné šošovky.

Upozornenie: Uchovávajte na tmavom a suchom mieste pri teplote do 25°C, mimo dohľadu a dosahu detí! Nepoužívajte po dátume exspirácie!

Produkt Alcon Opti-Free Replenish 120 ml označuje EAN kód 300650356848.

Alcon Opti-Free Replenish 120 ml - parametre produktu

Koľko dní Vám vydrží balenie30
EAN300650356848

Alcon Opti-Free Replenish 120 ml - história ceny a dostupnosti

Alcon Opti-Free Replenish 120 ml - ďalšie zaujímavé produkty

Alcon Opti-Free Replenish 120 ml - ako nakúpiť najvýhodnejšie?