Ako si vybrať mrazničku?
17.11.2022 | Redakcia

Ako si vybrať mrazničku?

Varíte pre viacčlennú domácnosti? Mrazíte pravidelne sezónne ovocie, zeleninu, ryby, či mäso? Vyberte si mrazničku na mieru vašim potrebám. Rozhodnite sa podľa priestorových možností. Je pre vás výhodnejšia skriňová, truhlicová, či vstavaná mraznička?

Každá zapnutá mraznička výrazne ovplyvní spotrebu elektrickej energie. Nový energetický štítok je zhodný so štítkom pre chladničky. V triede energetickej účinnosti A je najnižšia spotreba elektrickej energie v kWh/rok. Ak nemáte samostatnú komoru na potraviny, oceníte údaj o emisií hluku v dB. Na štítku nájdete aj údaj o objeme využiteľného mraziaceho priestoru v litroch. Pre bežnú potrebu počítajte približne 30 l objemu na jedného člena domácnosti.

Aj rozmery a váha mrazničiek môžu byť dôležitými parametrami vášho výberu. 

Mraziaci výkon udáva hmotnosť potravín v kilogramoch, ktoré je schopná mraznička zamraziť za 24 hodín. Trieda mrazenia je označovaná jednou hviezdičkou ( -6°C ), dvoma( -12°C ), troma( -18°C ), alebo štyrmi (- 24 °C ). Pre dlhodobé uchovanie sa doporučuje hlboké zmrazenie na -18°C.

Máte výpadky v dodávkach elektrického prúdu? Zaujímajte sa aj o akumulačnú dobu mrazničky. Čím lepšie sú izolačné vlastnosti, tým dlhšie zostanú potraviny zamrazené a ušetríte energiu. Predĺžte akumulačnú dobu a prázdny priestor mrazničky zaplňte gélovými chladiacimi náplňami.

Praktickou funkciou je zvuková signalizácia náhleho zvýšenia vnútornej teploty pri pootvorených dvierkach.

Vyberte si nadštandardnú mrazničku vybavenú výrobníkom ľadu. Vychutnávajte si celé leto perfektne schladené nápoje.

 



Mrazničky skriňové

Mrazničky skriňové

Voľne stojace skriňové mrazničky sa tiež označujú ako zásuvkové mrazničky. Sú typické výsuvnými zásuvkami. Majte perfektný prehľad o uložení zmrazených potravín.

Prémiový antibakteriálny povrch na báze striebra pomáha ochrániť vnútro mrazničky pred plesňami a baktériami.

V mrazničkách s funkciou NoFrost sa rosenie a námraza odstraňujú prúdením vzduchu okolo vnútorných stien. 

Funkciu SuperFrost, alebo tiež rýchlomrazenie aktivujte po vložení väčšieho objemu nezmrazených potravín. Po dosiahnutí nastavenej teploty sa táto funkcia automaticky vypne.

Sledujte displej pre zobrazovanie vnútornej teploty a ďalších funkcií vašej inteligentnej mrazničky. Prednastavte si teplotu mrazenia. Za ideálnu teplotu pre zachovanie čerstvosti sa považuje -18°C.

 

  • vhodné do menších domácností
  • zaberajú menšiu plochu
  • zásuvky pre prehľadné uloženie potravín
  • nevhodné pre mrazenie veľkých balení
  • nevhodné pre uloženie veľkých kusov mäsa

Ako si vybrať chladničku?


Chladiace vložkyFormy na ľadMrazničky skriňové

Mrazničky truhlicové

Mrazničky truhlicové

Mrazničky truhlicové, alebo tiež pultové mrazničky vyzerajú ako veľký box s horným otváraním.

Vyberiete si biely, či čierny box? Pripravujete sa na sviatky? Potrebujete uložiť celú hus, či veľkého moriaka? Robíte zabíjačky? Zaobstarajte si väčšiu truhlicovú mrazničku.

Okrem rôznej šírky a väčšieho objemu sú pultové mrazničky charakteristické výbornými izolačnými vlastnosťami s dlhou akumulačnou dobou. Po otvorení horného veka studený vzduch neuniká. Zostáva vo vnútri mrazničky. Získavate nižšiu spotrebu energie.

Nevýhodou je uloženie potravín na seba vo veľkých košoch. Po čase môžete stratiť prehľad, kde sú uložené.

  • vhodné do reštaurácií a väčších domácností
  • veľký úložný priestor pre veľké kusy potravín
  • rôzne šírky pre rôzny objem
  • nižšia spotreba energie
  • horší prehľad o uložení potravín
  • horšia manipulácia s obsahom
  • potreba väčšieho priestoru pre umiestnenie

Vákuovačky pre dlhšie uchovanie čerstvých potravín


Mrazničky truhlicové

Mrazničky vstavané

Mrazničky vstavané

Vstavané mrazničky sú určené na zabudovanie do skriniek v kuchynských linkách. Štandardne ide o zásuvkové mrazničky s rovnakými vlastnosťami a funkciami ako majú skriňové mrazničky. Skrinky pre vstavané mrazničky musia zabezpečovať dostatočné odvádzanie vznikajúceho tepla.

  • vhodné pre zachovanie dizajnu a čistého štýlu kuchyne
  • menší výber
  • vyššia cena

Mrazničky vstavané

Prečítajte si aj

Kuchyne na mieru: Ako navrhnúť ideálny priestor pre vašu rodinu

Pri plánovaní kuchyne na mieru je nevyhnutné skombinovať estetiku s funkčnosťou a prispôsobením osobným potrebám. Či už preferujete tradičné usporiadanie alebo moderný dizajn s ostrovčekom ako centrálnym prvkom, tu nájdete praktické rady, ako navrhnúť kuchyňu, ktorá bude nielen krásna, ale aj maximálne funkčná a účelová pre vašu rodinu.

Ako chodiť v topánkach na podpätku celý deň? Unikátny sprievodca

Nosiť topánky na podpätku celý deň môže byť výzvou, ale s týmito tipmi a trikmi to bude hračka! Či už ste na dôležitej schôdzke, na svadbe alebo len milujete eleganciu, ktorú podpätky prinášajú, tu je niekoľko rád, ako zvládnuť nosenie podpätkov s gráciou a bez bolesti.

Sprchové gély, ktoré sú na vašu hebkú pokožku

Každý deň si v sprche vytvárame krátku chvíľu len pre seba, kedy sa môžeme oddeliť od každodenného zhonu a starostí. Preto je dôležité, aby sme si túto chvíľu užili na maximum a starali sa o svoju pokožku správnym spôsobom.

Parfémy od známych celebrít: Ktoré si našli obľubu medzi ľuďmi?

O tom, že celebrity sú značkami samy o sebe, niet pochýb. Pod svojim menom často rozbiehajú biznis s oblečením, kozmetikou či parfémami. Jedným z prvých parfémov slávnych je vôňa White Diamonds od Elizabeth Taylor, ktorá bola uvedená na trh v roku 1991. Vône celebrít si získali svoju obľubu takmer okamžite a dodnes sa parfumérie plnia novinkami z dielní slávnych.

Druhy sedačiek

Sedačky sú neodmysliteľným prvkom každej obývacej izby, ktoré nám nielen poskytujú pohodlné miesto na sedenie, ale aj ovplyvňujú charakter a štýl našich domovov. V tomto článku sa zameriame na aktuálne trendy v sedačkách, ktoré vnášajú do vašich interiérov prvotriedny luxus a moderný vzhľad.

Pohodlné štylizácie na výlet k moru

Cesta k moru je skvelá príležitosť vychutnať si slnko, modrú vodu a slobodu vo výbere štylizácií. Správne oblečenie a obuv Vám umožnia cítiť sa pohodlne a módne na pláži, aj počas prechádzok po pobrežných mestách. Pripravili sme niekoľko overených tipov na pohodlné štylizácie pre cestu k moru.

Šperky na ples

Výber šperkov na oficiálnu spoločenskú udalosť, akou ples isto je, môže byť niekedy trocha zložitý najmä preto, že je v tomto smere k dispozícii veľké množstvo možností a kombinácií rôznych druhov šperkov. Ako teda dosiahnuť optimálneho výsledku?

Minimalistický prístup k šatníku – ako môžu sukne pomôcť pri vytváraní kapsľového šatníka?

Móda minimalistického prístupu k životu a obmedzovania spotreby na absolútne minimum platí pre rastúcu oblasť nášho života. Zero waste nie je len racionálne nakupovanie potravín a široko chápaná recyklácia, ale aj celý životný štýl – móda, elektronika a domáce spotrebiče, automobilový priemysel a dokonca aj finančné služby.

Aké nohavice budú vyzerať najlepšie s pánskymi poltopánkami?

Pánske poltopánky sú typom obuvi, ktorá je tou správnou voľbou prakticky v každej situácii. Nespornou výhodou týchto topánok je aj ich univerzálnosť: ťažko naznačiť módne obdobie, kedy by sa pánske poltopánky vôbec neobjavili na tých najlepších prehliadkových mólach.

Ako si vybrať prenosný reproduktor kamkoľvek - na domov i na cestu?

Hľadáte vhodný prenosný reproduktor kamkoľvek, ku vani, do prírody, na grilovačku, či na piesočnatú pláž pri mori?

Depilácia či epilácia – ako dosiahnuť jemnú, hebkú pokožku?

Jemná pokožka bez chĺpkov? To je sen každej ženy a mnohých mužov. Je to spoločenský trend posledných rokov.

Ako vybaviť auto proti nástrahám zimy?

Doplňte zimnú výbavu auta. Je lepšie byť na zimu pripravený, ako byť nepríjemne prekvapený.