Ako si vybrať chladničku?
15.11.2022 | Redakcia

Ako si vybrať chladničku?

Predĺžte čerstvú chuť potravín, nápojov a varených jedál. Uložte prehľadne svoje zásoby a ušetrite osobný čas na ďalšie rodinné aktivity.

Vyberajte podľa počtu členov rodiny. Veľká rodina potrebuje veľký chladiaci objem. Žijete vo dvojici? Preferujete stravovanie mimo domácnosti? Pre vás je ideálna menšia kombinovaná chladnička s mrazničkou.

Podstatné pre výber veľkosti a umiestnenia sú aj priestorové možnosti a dizajn domácnosti. Vyberte si štýlovú americkú chladničku, či modernú vstavanú chladničku.

Odborné informácie majú vplyv aj na váš výber podľa spotreby elektrickej energie. Hľadajte nový energetický štítok. Chladnička v triede A bude mať najnižšiu spotrebu energie v kWh za rok. Neprehliadnite ani údaj o emisií hluku v dB. Tichú prevádzku oceníte najmä v menších domácnostiach. Štítok uvádza aj údaje o objeme chladiaceho priestoru a mraziaceho priestoru. Dlhodobé skúsenosti doporučujú objem okolo 80l v chladničke a približne 30 l v mrazničke na jedného člena domácnosti.

Nadštandardná antibakteriálna povrchová úprava vnútra chladničky zabráni množeniu baktérií a plesn

Zvukový signál otvorených dverí sa ozve, keď dvere nie sú úplne zatvorené.Nastavenú teplotu vo vnútri chladničky vám ukáže displej

Bývate na vyššom poschodí bez výťahu? Rozmer a váha chladničky vás môžu obmedziť pri výbere. Nedajte sa prekvapiť váhou 100kg a viac.



Chladničky bez mrazničky

Chladničky bez mrazničky

Chladničky bez mrazničky, alebo tiež monoklimatické chladničky sú vhodné pre väčšie domácnosti. Využijete ich na uloženie veľkého objemu potravín a nápojov. A nemusíte odmrazovať.

Nezabudnite na hlavné zásady. Chladnička patrí na studené miesto, čím ďalej od radiátora a slnečných lúčov. Dvere otvárajte na minimálnu dobu. Potraviny ukladajte podľa zásady dole je chladnejšie. Na prehľadné uloženie využívajte uzavreté boxy. Vákuové balenie je ideálne pre dlhšie uchovanie čerstvej chute a vône.

Špeciálne zásuvky pre čerstvé potravimy sa nachádzajú v nulovej zóne, kde sa udržuje teplota okolo 0°C. Funkcia pre nastavenie vlhkosti optimalizuje vlhkosť ovocia a zeleniny podľa zvoleného režimu.

Inteligentné chladničky s množstvom šikovných funkcií vám napríklad pripomenú, ktoré potraviny dochádzajú. Doplnia váš nákupný zoznam.

 

  • majú veľký priestor pre chladenie potravín a nápojov
  • nemusia sa odmrazovať
  • sú vhodné ako druhá chladnička
  • sú vhodné pre podnikateľské účely
  • menší výber modelov

Ako si vybrať mrazničku?


Chladničky kombinované s mrazničkou

Chladničky kombinované s mrazničkou

Najobľúbenejšie chladničky s mrazničkou. Všetky šikovné vlastnosti chladničky sú doplnené mrazničkou.   

Zvoľte si správny objem pre chladenie a mrazenie potravín. Optimálne je využitie na 80 % objemu. 

Oddelené dvierka pri otváraní chladničky a mrazničky bránia zbytočnému úniku chladného vzduchu z druhej časti spotrebiča.  

Záleží len na vás, či si vyberiete kombináciu s mrazničkou nad, alebo pod chladničkou. Dvojkompresorové chladničky s mrazničkou odmrazíte a vyčistíte aj samostatne.

V chladničkách s funkciou No Frost a ventilátrom vzduch cirkuluje. Eliminuje sa námraza na stenách a potravinách. 

Inteligentné kombinované chladničky majú oddelenú reguláciu teploty pre chladiacu a mraziacu časť.

Plánujete v budúcnosti sťahovanie? Vyberte si variantu so zameniteľným otváraním dvierok. Ľahko otočíte ich otváranie podľa potreby vľavo, či vpravo. 

  • kompaktné rozmery do menších domácnosti
  • nižšia spotreba energie
  • možnosť výberu umiestnenia aj mimo kuchyne
  • menší objem

Vákuovačky pre dlhšie uchovanie čerstvých potravín


ChladničkyChladničky voľne stojace

Chladničky americké

Chladničky americké

Americké chladničky svojimi parametrami, obrovským objemom, nadštandardnými rozmermi a váhou sú predurčené pre rodinné domy a pre viacčlenné rodiny.

Kombinácia mrazničky s oddelenými zásuvkami zlepšuje prehľad o ich obsahu. Oddeleným otváraním sa znižuje únik tepla zo zásuviek.

Integrovaný výrobník a drvič ľadu je praktický a štýlový.

Farebný displej v spojení s umelou inteligenciou vám ponúka množstvo funkcíí. Chladnička sa stáva súčasťou inteligentnej domácnosti. Funkcia TV je určená pre zábavu. Niekto zvoní? Prepojte wi-fi kamery na monitor a majte prehľad o každom kúte domácnosti.

Monitor vo funkcii rodinnej plochy je určený  aj pre vaše plánovanie, na zobrazovanie fotografií, poznámok, nákupných zoznamov.

Integrovaný hudobný prehrávač vám spríjemní varenie hudobným koncertom.

Vyberte svoj obľúbený recept a pošlite ho cez wi-fi z mobilu priamo do inteligentnej kuchynskej rúry. 

Pri ukladaní a vyberaní potravín sa aktualizuje obsah chladničky aj dátum spotreby. Majte online dostupný nákupný zoznam na mobile. Hlasový asistent a ovládanie hlasom , či dotykom je štandard.

Ste zaneprázdnení varením? Nevadí! Bluetooth prepojenie s mobilom využijete pri handsfree volaniach.

  • moderný dizajn
  • umelá inteligencia
  • veľký prehľadný vnútorný objem
  • vyššia spotreba
  • vyššia váha
  • väčšie rozmery
  • potreba odbornej montáže
  • potreba prívodu a odvodu vody

Americké chladničky

Chladničky voľne stojace

Chladničky voľne stojace

Univerzálnym riešením pre vašu domácnosť sú chladničky voľne stojace. Monoklimatické,  alebo kombinované s mrazničkou.  Hľadáte výrazný funkčný a dizajnový prvok do kuchyne?  Biele, čierne, farebné či nerezové? Snívate o ultra modernom, či zaoblenom retro štýle? Dbajte na povrchovú úpravu. Pri nereze vás môžu nepríjemne prekvapiť  odtlačky prstov.

Máte kuchyňu prepojenú s obývacou časťou? Potom upriamte pozornosť aj na hlučnosť chladničky. Užívajte si pokojný relax pri hudbe a odpočinku.

  • možnosť umiestnenia aj mimo kuchyne
  • možnosť výberu farebnej úpravy
  • dizajn a retro štýl
  • veľký výber rozmerov

Chladničky voľne stojace

Chladničky vstavané

Chladničky vstavané

Vstavané chladničky sú určené na vstavanie do moderných  a štýlových kuchynských liniek. Zvýraznite čistý a nerušený dizajn vašej kuchyne zabudovaním všetkých spotrebičov. Pre chladničku je potrebné zaistiť dostatočnú cirkuláciu vzduchu pre odvod tepla. To vyžaduje skúsenosti a odbornú montáž.

  • zachovanie nerušeného dizajnu kuchynskej linky
  • nižšia hlučnosť
  • nutná odborná montáž

Chladničky vstavané

Chladničky stolné, mini, retro chladničky

Chladničky stolné, mini, retro chladničky

Stolné chladničky sú malé a nenáročné chladničky. Kompaktné rozmery sú vhodné do hotelových apartmánov, do študentských bytov, do kancelárie, či na chatu.

Konštrukčne ide o spojenie chladničky s mini mrazničkou. Dokážu primerane udržať jedlo a pitie v chlade.

Zariaďte svoju modernú domácnosť, či kanceláriu farebnou retro chladničkou vo vintage dizajne. Získate  jedinečný štýlový doplnok .

  • nižšia obstarávacia cena
  • nižšia spotreba energie
  • malý chladiaci objem
  • vyššia hlučnosť
  • absencia moderných funkcií

Auto chladničky

Auto chladničky

Chladené potraviny a nápoje oceníte aj na cestách, počas kempovania, či na lodi.

Napájajte prenosné auto chladničky z auto zásuviek 12V/24V, alebo 230V. Kompresorová technológia a kvalitná izolácia udrží nápoje v chlade aj niekoľko hodín po odpojení napájania. Do chladničky vkladajte pokrmy vychladené na izbovú teplotu.

Vybavené kolieskami a pogumovanými rúčkami vám uľahčia manipuláciu v teréne.

Cestujete s malými deťmi? Vyberte si prenosnú chladničku s funkciou ohrievania. Bez problémov im ohrejete obľúbenú pochúľku na potrebnú teplotu.

Využite kdekoľvek a kedykoľvek možnosť USB napájania z power banky.

  • možnosť prenášania
  • možnosť ohrievania
  • možnosť USB napájania
  • menší chladiaci objem

Prečítajte si aj

Ako chodiť v topánkach na podpätku celý deň? Unikátny sprievodca

Nosiť topánky na podpätku celý deň môže byť výzvou, ale s týmito tipmi a trikmi to bude hračka! Či už ste na dôležitej schôdzke, na svadbe alebo len milujete eleganciu, ktorú podpätky prinášajú, tu je niekoľko rád, ako zvládnuť nosenie podpätkov s gráciou a bez bolesti.

Sprchové gély, ktoré sú na vašu hebkú pokožku

Každý deň si v sprche vytvárame krátku chvíľu len pre seba, kedy sa môžeme oddeliť od každodenného zhonu a starostí. Preto je dôležité, aby sme si túto chvíľu užili na maximum a starali sa o svoju pokožku správnym spôsobom.

Parfémy od známych celebrít: Ktoré si našli obľubu medzi ľuďmi?

O tom, že celebrity sú značkami samy o sebe, niet pochýb. Pod svojim menom často rozbiehajú biznis s oblečením, kozmetikou či parfémami. Jedným z prvých parfémov slávnych je vôňa White Diamonds od Elizabeth Taylor, ktorá bola uvedená na trh v roku 1991. Vône celebrít si získali svoju obľubu takmer okamžite a dodnes sa parfumérie plnia novinkami z dielní slávnych.

Druhy sedačiek

Sedačky sú neodmysliteľným prvkom každej obývacej izby, ktoré nám nielen poskytujú pohodlné miesto na sedenie, ale aj ovplyvňujú charakter a štýl našich domovov. V tomto článku sa zameriame na aktuálne trendy v sedačkách, ktoré vnášajú do vašich interiérov prvotriedny luxus a moderný vzhľad.

Pohodlné štylizácie na výlet k moru

Cesta k moru je skvelá príležitosť vychutnať si slnko, modrú vodu a slobodu vo výbere štylizácií. Správne oblečenie a obuv Vám umožnia cítiť sa pohodlne a módne na pláži, aj počas prechádzok po pobrežných mestách. Pripravili sme niekoľko overených tipov na pohodlné štylizácie pre cestu k moru.

Šperky na ples

Výber šperkov na oficiálnu spoločenskú udalosť, akou ples isto je, môže byť niekedy trocha zložitý najmä preto, že je v tomto smere k dispozícii veľké množstvo možností a kombinácií rôznych druhov šperkov. Ako teda dosiahnuť optimálneho výsledku?

Minimalistický prístup k šatníku – ako môžu sukne pomôcť pri vytváraní kapsľového šatníka?

Móda minimalistického prístupu k životu a obmedzovania spotreby na absolútne minimum platí pre rastúcu oblasť nášho života. Zero waste nie je len racionálne nakupovanie potravín a široko chápaná recyklácia, ale aj celý životný štýl – móda, elektronika a domáce spotrebiče, automobilový priemysel a dokonca aj finančné služby.

Aké nohavice budú vyzerať najlepšie s pánskymi poltopánkami?

Pánske poltopánky sú typom obuvi, ktorá je tou správnou voľbou prakticky v každej situácii. Nespornou výhodou týchto topánok je aj ich univerzálnosť: ťažko naznačiť módne obdobie, kedy by sa pánske poltopánky vôbec neobjavili na tých najlepších prehliadkových mólach.

Ako si vybrať prenosný reproduktor kamkoľvek - na domov i na cestu?

Hľadáte vhodný prenosný reproduktor kamkoľvek, ku vani, do prírody, na grilovačku, či na piesočnatú pláž pri mori?

Depilácia či epilácia – ako dosiahnuť jemnú, hebkú pokožku?

Jemná pokožka bez chĺpkov? To je sen každej ženy a mnohých mužov. Je to spoločenský trend posledných rokov.

Ako vybaviť auto proti nástrahám zimy?

Doplňte zimnú výbavu auta. Je lepšie byť na zimu pripravený, ako byť nepríjemne prekvapený.

Náramkové hodinky - symbol charakteru, vkusu a elegancie

Potrebujete hodinky do práce, pod vodu, na lietanie, šport a fitness, či inteligentné Smart hodinky? Výber štýlu, materiálu, funkcií a dizajnu je takmer neobmedzený.